Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSO Voluntari a pierdut la 7 puncte manșa tur a dublei cu Tartu

CSO Voluntari a pierdut la 7 puncte manșa tur a dublei cu Tartu

Marți, 12 martie, în Sala de Sport a Universității din Tartu s-a jucat prima manșă a sferturilor de finală din European North Basketball League, între Tartu Ulikool și CSO Voluntari.

Tartu: Mart Rosenthal, Anatoliy Shundel, Robin Kivi, Kristjan Kitsing, Rinalds Malmanis

CSO Voluntari: Lucas Tohătan, Trevon Allen, JT Shumate, Titus Nicoară, Keyshawn Feazell

Ilfovenii au început cu multă combativitate meciul și au obținut două recuperări ofensive la prima acțiune, însă nu au izbutit să profite de aruncările obținute. În cele din urmă, Shumate a înscris primele patru puncte ale oaspeților, dar Malmanis și-a făcut treaba în spațiul de trei secunde și a marcat opt din primele zece puncte ale gazdelor. Allen a preluat responsabilitățile ofensive ale echipei sale și și-a trecut opt puncte în cont dar partida a rămas echilibrată din pricina ușurinței cu care elevii lui Ainars Bagatskis au pierdut mingea. În cele din urmă, la finalul primului sfert, estonienii conduceau cu 19 la 18.

Rain Veideman a reușit două coșuri rapide în debutul actului secund, însă Alexandru Olah s-a remarcat de trei ori în mai puțin de 150 de secunde, iar Gundars Vetra a cerut time-out. Gazdele au răspuns cu un parțial de 4-0 și a fost rândul conaționalului lui Vetra să solicite un timp de odihnă. Alb-albaștrii au continuat să greșească și Tartu s-a distanțat la șase puncte, 33-27, provocându-l pe Bagatskis să facă noi schimbări. Revenit pe teren, Allen a înjumătățit avantajul adversarilor dar Malmanis a rămas la fel de eficient și a pus încă patru puncte pe tabelă. În ultimul minut s-au consemnat încă două timeout-uri și prima repriză s-a încheiat cu o triplă a lui Allen, care a adus-o pe CSO Voluntari la o diferență de o posesie de oponenți: 41-39.

Ca în prima repriză, Allen și Mitchell au fost principalii remarcați ai oaspeților și după revenirea de la vestiare, marcând de la semi-distanță. De partea cealaltă, gazdele au răspuns prin același Malmanis, care a ajuns la un total de 19 puncte cu 6 minute și 42 de secunde rămase din sfertul al treilea. De parcă situația nu era destul de complicată pentru ilfoveni, Mitchell s-a văzut nevoit să părăsească terenul în urma unei accidentări. Feazell a răspuns provocării făcute de Malmanis, adversarul său direct, și a marcat două coșuri consecutive, iar Allen a egalat la 49. A urmat un nou parțial al „universitarilor”, însă Tohătan a oprit run-ul acestora cu o reușită de trei puncte. În cele din urmă, accidentarea lui Mitchell nu a fost așa de gravă și americanul a revenit pe teren dar, după tripla lui Devin Harris, penultimul act s-a încheiat cu scorul de 64 la 57 pentru Tartu.

Secvența finală a început cu un coș de la distanță al lui Shumate, urmat de o reușită identică la celălalt panou a lui Hendrik Eelmae. Același Eelmae, după ce a fost faultat de Shumate, a marcat încă trei puncte și a crescut avantajul gazdelor la zece puncte: 72-62. Allen și Mitchell au ținut-o pe formația oaspete în joc și, la jumătatea ultimului sfert, scorul era 75 la 67 pentru elevii lui Vetra. Kodi Justice, noul jucător al ilfovenilor, a redus diferența la două posesii, însă Eelmae a mai înscris o triplă. Allen și Justice au răspuns la celălat coș, iar antrenorul estonienilor a cerut un timp de odihnă, cu puțin peste două minute rămase din meci. După două reușite ale lui Veideman și Malmanis, Tartu s-a distanțat la zece puncte din nou, însă CSO Voluntari a gestionat mai bine ultimul minut și a reușit să se apropie la șapte puncte până la fluierul final: 83-76.

Liderii ilfovenilor au fost Trevon Allen (24 de puncte, 8 recuperări) și Kwamain Mitchell (16 puncte, 4 pase decisive, 2 recuperări). De partea cealaltă, s-au remarcat Rinalds Malmanis (21 de puncte, 8 recuperări), Rain Veideman (15 puncte, 4 recuperări), Hendrik Eelmae (13 puncte, 2 recuperări), Devin Harris (11 puncte, 4 recuperări, 2 pase decisive) și Kristjan Kitsing (11 puncte, 6 recuperări).

Returul dintre CSO Voluntari și Tartu Ulikool va avea loc în 26 martie, la ora 19:00, în Sala Gabriela Szabo din Voluntari.

*foto: u-bt.basketball

2 comentarii la aceasta stire:
  • CSM Focșani Leks :

    fruntea sus
    si joc de glezne

    cu 1 lună în urmă (13.03.2024) Raspunde
  • Pop Dorel :

    Uau!!!
    Vocea Focsaniului a revenit cu penibilele comentarii pe care le face din postura unui mare cunoscător al fenomenului baschetbalistic.

    cu 1 lună în urmă (13.03.2024) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!