Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Tekele Cotton își va continua cariera la Juvi Cremona, în a doua ligă din Italia

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
13.08.2023

Tekele Cotton își va continua cariera la Juvi Cremona, în a doua ligă din Italia

Unul dintre cei mai buni marcatori ai lui CSO Voluntari în stagiunea precedentă își va continua cariera în eșalonul secund al Campionatului Italiei, Serie A2. Tekele Cotton va juca pentru Juvi Cremona în sezonul 2023/24, conform anunțului oficial al clubului.

Cotton a sosit în România la startul sezonului 2022/23 pentru a o ajuta pe vicecampioana României de la acea vreme să își îndeplinească obiectivele. El a jucat alături de ilfoveni atât în preliminariile Champions League, cât și în grupele FIBA Europe Cup, având medii de 10.7 puncte, 5.5 recuperări și 2 assist-uri în opt prezențe pe parchet în cupele europene.

Tekele a jucat și în 25 de meciuri din Liga Națională de Baschet Masculin, unde a fost al treilea marcator al echipei, după Maurice Watson și Toddrick Gotcher. Mediile sale în campionat au fost de 11.5 puncte, 3.9 recuperări și 2.6 pase decisive.

Este interesant de menționat că CSO Voluntari și Juvi Cremona au făcut practic schimb de fundași în această vară, după ce ilfovenii l-au cooptat pe Trevon Allen, american ce și-a petrecut ultimul sezon la echipa amintită anterior.

Înainte să ajungă la formația de la marginea Capitalei, Cotton a evoluat pentru Ludwigsburg, unde a câștigat medalia de bronz în Basketball Champions League. De-a lungul carierei sale, el a mai jucat la Tramec Cento, BC Kalev/Cramo și Reale Mutua Torino, fiind absolvent al Universității Wichita State.

Lotul lui CSO Voluntari este definitivat la momentul de față, iar Troublemakers s-au reunit deja înaintea startului noului sezon. Componenții grupului pregătit de Ainars Bagatskis sunt următorii: Trevon Allen, Marreon Jackson, Rashard Odomes, JT Shumate, Keyshawn Feazell, Alexandru Olah, Laszlo Polyak, Titus Nicoară, Lucas Tohătan, Cristian Cotoară, Mihail Miseailo, David Vida, Robert Dan și Ionuț Voicu.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!