Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Țenter ”citește” Clujul iar Mediașul câștigă derby-ul

Costin Marinescu

Costin Marinescu
02.11.2012

92 - 80
21-25, 16-14, 24-22, 31-19
  Statistică  

Gaz Metan Mediaș a câștigat derby-ul cu U Mobitelco Cluj Napoca. Medieșenii s-au impus cu 92 - 80 într-o partidă în care clujenii au arătat ca o echipă de pluton, fără idei, care s-a bazat doar pe sclipirile individuale ale jucătorilor și nu a fost capabilă să contracareze principala armă ofensivă a adversarului, pe Ivan Ivanovic.

Sârbul a terminat meciul cu 35 puncte marcate și 7 recuperări. El a înscris 11/14 dintre aruncările de 2 puncte încercate, 2/4 de la mare distanță și 7/8 la libere.

Cu 7 puncte consecutive în ultimele 100 de secunde ale sfertului 2, Ivanovic, care a terminat repriza cu 24 puncte, a reușit să își aducă echipa în avantaj, 37 - 36. Clujul intră totuși la pauza mare cu un avantaj de 2 puncte după o aruncare liberă marcată de Nakic și un dunk reușit de Barnette în ultima secundă.

Repriza secundă debutează cu un parțial de 13 -2 pentru gazde, dar un coș de la mare distanță al lui Nakic, o aruncare liberă al lui Barnette și două coșuri de două puncte ale spridușului Wright duc scorul la 61 - 61 cu 10 minute înainte de final.

Momentul clujenilor nu a continuat însă și după ultima pauză, poate și pentru că Mediașul a găsit, rapid, o nouă armă. Paul Graham III a marcat 8 puncte consecutiv, iar un nou parțial de 7 - 0 la care au combinat Dundjerski, Mitchell și St. John au pus Gaz Metan îm față, 77 - 68 cu 5 minute până la final.

Din acest moment Clujul nu a mai fost capabilă să dea o replică adversarului, iar Mediașul s-a impus și s-a instalat pe prima poziție a clasamentului, având un meci în plus disputat față de ocupanta locului 2, Oradea.

Paul Graham a terminat meciul cu 17 puncte, 3 recuperări și 3 pase decisive. Devon Motchell a avut 16 puncte, 6 recuperări și 2 pase decisive, iar Slobodan Dundjeski a fost la un un pas de double double, cu 11 puncte, 5 recuperări și 9 pase decisive.

Wrighjt Jr a fost cel mai bun om al Clujului în această partidă. Conducătorul de joc american a marcat 22 puncte la care a adăugat 6 recuperări și tot atâtea pase decisive. Hristo Nikolov a înscris 14 puncte, iar Sean Barnette 13.

Etapa următoare Mediașul va juca la Oradea, iar Clujul cu Timba Timișoara.

7 comentarii la aceasta stire:
  • CS Municipal Mediaș bbfreak :

    jos palaria Marcel Tenter
    asa cum meciul cu BC Mures l-a cam pierdut Tenter, este mai mutl dcat clar ca acesta la castigat la pas.

    cu 11 ani în urmă (02.11.2012) Raspunde
  • CS Municipal Mediaș bbfreak :

    jos palaria Marcel Tenter
    asa cum meciul cu BC Mures l-a cam pierdut Tenter, este mai mutl decat clar ca acesta la castigat la pas.

    cu 11 ani în urmă (02.11.2012) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Mihai 1974 :

    felicitari
    Ati fost mai buni! Marcel e cel mai bun antrenor roman! Sper ca va castiga campionatul!

    cu 11 ani în urmă (02.11.2012) Raspunde
  • CSM CSU Oradea rexdecebal :

    oarecum
    tenter e cel mai bun antrenor roman....dupa ACHIM :D!

    cu 11 ani în urmă (02.11.2012) Raspunde
  • CS Municipal Mediaș bbfreak :

    rexdecebal
    campionatul e lung, plus playoff, plus cupa...eu zic ca ramane de vazut, oricum hai sa treaca si etapa care urmeaza si mai vedem

    cu 11 ani în urmă (02.11.2012) Raspunde
  • diffus :

    achim
    ce campionat a castigat Achim ? In ce an ca nu tin mine ? ...Respect enorm CSM Oradea , dar nu sunt de parere ca Achim este mai bun ca si antrenor . Dar ramane totul de vazut la urmatorul meci Oradea-Medias :)

    cu 11 ani în urmă (03.11.2012) Raspunde
  • Pitagora :

    Felicitări Marcel,
    Şi respect! Final bine gestionat de medieşeni, ai noştri n-au mai avut idei.

    cu 11 ani în urmă (03.11.2012) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!