Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM Timișoara o învinge pe CSA Steaua București după o partidă foarte echilibrată

SCM Timișoara o învinge pe CSA Steaua București după o partidă foarte echilibrată

Vineri, 13 decembrie, Sala Sporturilor „Constantin Jude” din Timișoara a găzduit confruntarea dintre echipa locală și CSA Steaua București din cadrul etapei a 10-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Partida transmisă în direct pe Digisport 4 a fost câștigată de către cu scorul de 84-79 (22-20, 17-20, 23-21, 22-18).

Arbitrii acestui meci au fost Bogdan Podar, Șerban Rașoga și Istvan Bertalan, iar comisar din partea Federației Române de Baschet a fost Doru Vinași.

Întreaga primă repriză a fost una foarte echilibrată. În actul inaugural, încheiat cu scorul de 22-20 pentru SCM Timișoara, au marcat nu mai puțin de zece jucători, câte cinci din fiecare echipă. Pe lângă Sherwood Brown și Keith Clanton, merită remarcați, în mod special, Bogdan Popa și Radu Vîrnă.

Popa a avut o evoluție excelentă atât în ofensivă, unde a înscris patru triple, cât și în defensivă, având trei capace în primele 20 de minute. De partea cealaltă, Vîrnă a adunat opt puncte, trei pase decisive, o recuperare și un capac în prima repriză.

Echilibrul secvenței se poate observa și în următoarea statistică, una foarte impresionantă. De-a lungul primelor două acte au avut loc 16 schimbări de lider și 6 momente în care tabela a arătat egalitate. În cele din urmă, la pauză, scorul era 40-39 pentru CSA Steaua București.

Formația militară a început mai bine sfertul al treilea, însă gazdele au revenit și au preluat conducerea, grație lui Sherwood Brown. Americanul a marcat zece puncte în penultimul act și SCM Timișoara a încheiat perioada în avantaj: 62-61.

Jocul a rămas echilibrat până la jumătatea sfertului decisiv, însă apoi bănățenii s-au distanțat la opt puncte, cea mai mare diferență a meciului. Oaspeții nu au renunțat și au înscris cinci puncte consecutive, provocându-l pe Dragan Petricevic să solicite un time-out.

Cu 30 secunde rămase până la final, SCM Timișoara conducea cu 80-79, iar posesea îi aparținea lui CSA Steaua București. Elevii lui Cătălin Burlacu au comis o greșeală, fiind fluierată abatere de teren, și la celălalt panou gazdele au înscris un coș foarte important. În cele din urmă, trupa pregătită de Dragan Petricevic a câștigat cu 84-79, grație celor două libere transformate de Mirel Dragoste.

SCM Timișoara a terminat disputa cu 13 coșuri de la distanță, în timp ce CSA Steaua București a avut doar 6 reușite de acest fel. Prin urmare, acesta a fost capitolul care a făcut diferența în meciul din Sala Sporturilor „Constantin Jude”.

Patru jucători din lotul lui Petricevic au fost în double-digits: Sherwood Brown (25 de puncte, 7 recuperări, 2 pase decisive, o intercepție), Bogdan Popa (15 puncte, 3 capace, 2 pase decisive, o intercepție, o recuperare), Amaury Gorgemans (11 puncte, 8 recuperări, 2 pase decisive, un capac) și Milos Komatina (10 puncte, 4 recuperări, 3 intercepții, o pasă decisiv). În plus, Troy Franklin Jr a fost aproape de double-double: 7 puncte, 12 pase decisive, 4 recuperări, o intercepție.

Tot patru baschetbaliști cu minim zece puncte a avut și trupa din Capitală: Radosav Spajosevic (18 puncte, 4 recuperări), Ronnie Harrell Jr (15 puncte, 5 recuperări, 3 pase decisive), Keith Clanton (14 puncte, 9 recuperări, 3 pase decisive, 3 capace, o intercepție) și Radu Vîrnă (12 puncte, 5 recuperări, 5 pase decisive, o intercepție, un capac)

Datorită acestui rezultat, SCM Timișoara ajunge la un bilanț de cinci victorii și cinci înfrângeri, menținându-se pe locul al 4-lea. De partea cealaltă, CSA Steaua București, cu trei victorii și șapte înfrângeri, urcă pentru moment pe poziția a 5-a.

*foto: Răzvan Păsărică/Sport Pictures

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!