Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

TF. Steaua câștigă derby-ul cu Concordia și termină pe primul loc

Adrian Micinic

Adrian Micinic
02.06.2013

Steaua București a câștigat ediția 2012/13 a Ligii I. Militarii au terminat sezonul cu o victorie categorică repurtată asupra Concordiei Chiajna în ultimul meci al turneului final de la București. Rezultatul partidei a fost de 94-86.

Primul sfert s-a derulat sub semnul echilibrului, iar Steaua l-a câștigat la limită cu 20-19. Lucrurile s-au schimbat radical în următoarele două sferturi. Echipa lui Mladen Jojic a apărat puternic pe accelerator, ofensiva funcționând extrem de bine pentru militari. Astfel, între minutele 11 și 30 s-a consemnat un parțial de 55-32, iar diferența la intrarea în secvența decisivă era de 24 puncte. Pe parcursul secvenței decisive lucrurile nu s-au schimbat semnificativ. Chiajna a revenit ușor pe tabela de marcaj, dar hu a reușit să pună în dificultate echipa bucureșteană. Meciul s-a încheiat cu victoria concludentă a gazdei turneului final.

Milos Petkovic a avut 18 puncte, 6 recuperări, Filip Samojlovic a totalizat 18 puncte, 6 recuperări, Șenai Isleam a adăugat 15 puncte, 7 recuperări, Radu Paliciuc a bifat 14 puncte, iar Ionel Dodoc a avut 14 puncte, 4 recuperări pentru Steaua. În replică Vasile Ștefan a bifat 33 puncte, Nemanja Petrovic a terminat cu 18 puncte, 4 recuperări, iar Horia Codin a adăugat 15 puncte, 5 recuperări pentru Chiajna.

De notat că partida nu a avut o miză importantă în condițiile în care ambele protagoniste și-au asigurat promovarea după jocurile de sâmbătă (01.06), desfășurate tot la Sala Regimentului de Gardă Mihai Viteazu.

Steaua și Concordia s-au întâlnit de patru ori pe parcursul sezonului tocmai încheiat. Bucureștenii s-au impus în trei dintre aceste partide.

Cele două nou promovate ar trebui să înlocuiască pe Dinamo București și BC Miercurea Ciuc. Rămâne însă ca decizia definitivă să fie anunțată după Adunarea Generală din 12 iunie.

Foto: Răzvan Păsărică (www.rpressport.ro) 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!