Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Țibîrnă, cel mai bun român al meciului Oradea – Timișoara

Adrian Micinic

Adrian Micinic
28.10.2012

Bogdan Țibîrnă, pivotul lui CSM Oradea, a fost cel mai bun baschetbalist autohton al partidei pe care roș-albaștrii au pierdut-o pe mâna lui BC Timișoara. El a fost liderul din punct de vedere statistic la toate capitolele statistice.

În 23 minute de joc, Bogdan a avut 4/4 la aruncările din acțiune și 4/6 la linia de pedeapsă pentru un total de 12 puncte. A adăugat 5 recuperări, două capace și o pasă decisivă fără posesie pierdută pentru un coeficient de 18 la eficiență.

Astfel, s-au consemnat recorduri personale stagionale pentru Bogdan Țibîrnă la puncte marcate, eficiență și capace. De notat faptul că acesta a fost cel de-al doilea joc consecutiv în care tânărul de 21 ani termină cu 100% la aruncările din acțiune.

A fost al 3-lea marcator al echipei și al doilea din punct de vedere al eficienței. De asemenea, a oferit siguranță în ceea ce privește controlul asupra mingii, fiind în același timp un jucător ce l-a împiedicat cu mijloace regulamentare pe Bogdan Popescu ori de câte ori jucătorul Timișoarei a încercat să replice cu ceva.

Cu siguranță prestația lui Bogdan în meciul cu Timișoara nu este întâmplătoare. Este o confirmare a cât se poate de evidentă a jocului tot mai sigur și util pe care pivotul originar din Iași în etalează în formația bihoreană. Faptul că se simte excelent pe parchet este sesizabil și prin modul în care se comportă pe parchet: mai prezent, mai activ, mai agresiv, mai vocal. Iar din punct de vedere spectacular a avut câteva reușite de sus, în forță ce au dinamizat publicul, contribuind astfel și la atmosfera jocului.

În primele cinci etape ale sezonului regulat, Țibîrnă are medii de 18.1 minute, 8.0 puncte, 4.2 recuperări, 1.6 pase decisive, 0.6 capace și 1.0 posesii pierdute pentru 8.6 la eficiență.

1 comentariu la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea mira :

    bravo Bogdan
    mi-a placut cum ai jucat si cum l-ai 'tinut' pe Popescu, mai ales, fara inhibitii :)

    cu 11 ani în urmă (29.10.2012) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!