Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Timba Timișoara primește vizita celor de la BCM Pitești

Ioana Ardereanu

Ioana Ardereanu
25.02.2013


Liga Națională Masculin

marți, 26.02

ora 20.00


  Fișa meciului  

Sala ”Constantin Jude” va găzdui, mâine, 26.02, confruntarea dintre Timba Timișoara și BCM Pitești. Partida va avea loc în cadrul celei de-a 24-a etape a Ligii Naționale Masculine și va debuta de la ora 20:00.

Urșii se întorc pe teren propriu după o partidă în care au fost aporoape să furnizeze o altă surpriză a etapei, după cea din meciul cu Farul Constanța și Energia Rovinari. Elevii lui Bogdan Murărescu au deschis etapa cu numărul 23 prin confruntarea disputată împotriva liderului, CSM Oradea. Deși au avut un parcurs oscilant de a lungul celor 40 de minute, timișorenii au revenit pe final de meci în avantaj minim, însă speranțele le-au fost curmate de coșul victorios al lui William Franklin, care a înschis tabela de marcaj la scorul de 79 la 78 în favoarea echipei sale. Astfel, Timba a mai bifat un eșec, cel de-al 18-lea stagional, aflându-se momentan pe poziția a 13-a cu un total de 28 de puncte.

La polul opus, a avut loc o stuație, să spunem similară. Trupa lui Tudor Costescu a primit vizita echipei Gaz Metan Mediaș într-o dispută ce se anunța a fi una dintre cele mai crâncene în etapa precedentă. Întâmplarea a făcut însă ca, în ciuda ecartului de care dispuneau cu 10 minute înainte de finalul partidei, argeșenii să piardă la o diferență de 16 puncte, în sfertul 4 consemnându-se un parțial de 20 la 6. Așa se face că, formația argeșeană a cedat pe teren propriu cu scorul de 55 la 71, înregistrând o a 13-a înfrângere în campionatul intern, situându-se în ierarhia generală pe poziția a 13-a.

Confruntarea în sine se anunță un a destul de disputată, având în vedere prestația urșilor din ultimele partide, dar și de avantajul terenului propriu de care aceștia dispun. În postura de favorită pornește însă formația gazdă, care în ciuda parcursului modest din campionat, a demonstrat că are puterea de-a ține piept echipelor redutabile. 

Din punct de vedere statistic, echilibrul se prevalează la toate capitolele, ceea ce face ca meciul în sine să fie unul și mai interesant de urmărit. Astfel, luând în considerare procentajele la aruncările de 2 puncte (51%-55.4%), cât și la cele din spatele semicercului (30.3%-27.6%), dar și la recuperări (30.9-30.7), cele două echipe par a fi apropiate valoric din acest punct de vedere. De asemenea, un alt aspect privind jocul protagonistelor de mâine este accentul care la echipa argeșenă cade mai mult pe individualități, în timp ce la gruparea de pe Bega este pus în valoare și jocul colectiv. Ca și dovadă elocventă stau cele două medii înregistrate la capitolul paselor decisive- 13.9-16.00.

Turul de campionat a consemnat victoria piteștenilor cu scorul de 84-55.

Rămâne de văzut care dintre cele două echipa va reuși să gestioneze mai bine aceste atuuri, trasformând deznodământul într-unul favorabil lor.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!