Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Timișoara a încasat 97 de puncte pe terenul penultimului loc din Ungaria

Adrian Micinic

Adrian Micinic
27.11.2012

BC Timișoara, vicecampioana în exercițiu a României și una dintre pretendentele la câștigarea titlului în actuala ediție de campionat a încasat 97 de puncte și a pierdut în Ungaria, pe terenul penultimei clasate în ierarhia la zi a competiției similare - BC Kormend.

Maghiarii au folosit nouă jucători, însă rotația de bază a cuprins șase baschetbaliști. Patru dintre aceștia au petrecut cel puțin 33 minute pe parchet. De asemenea, trebuie notat faptul că trei dintre aceștia au contribuit cu 81 din totalul punctelor echipei. De asemenea, cvintetul care a început partida a totalizat 92 de puncte. Așadar, putem afirma că penultima clasată din Ungaria a depășit una dintre forțele campionatului nostru în cinci oameni.

Kormend a terminat cu 65% la aruncările de două puncte. Chiar mai impresionant este procentajul la trei puncte al maghiarilor: 43%, cu nouă reușite din spatele semicercului. Însă, cel mai evident aspect al acestui dezondământ este ritmul de joc. S-a jucat după cum au dictat maghiarii, chiar și atunci când Timișoara conducea pe tabela de marcaj. Deși a avut opt jucători cu cel puțin 14 minute de joc fiecare, bănățenii au căzut fizic pe final, fiind incapabili să reziste ritmului de joc pe care Kormend l-a susținut până la finalul jocului. Astfel se explică cele 60 puncte încasate de alb-violeți în ultimele 20 minute de joc, incluzând 36 în sfertul decisiv. De fapt, Kormend a câștigat actul al 4-lea la o diferență de 20 puncte.

Din punct de vedere individual trei jucători au realizat câteva performanțe statistice impresionante:

- Matt Shaw a avut 13/18 din acțiune pentru un total de 33 puncte și a adăugat 7 recuperări. El nu a pierdut nicio posesie în 38 minute de joc pentru eficiență de 40 cu care are toate șansele să fie jucătorul etapei a 4-a în EuroChallenge.

- Zeljko Buljan a adăugat 10/16 din acțiune pentru un total de 29 puncte, la care a adăugat 10 recuperări și 4 pase decisive. A fost faultat de șapte ori în 36 minute de joc.

- Ferencz Csaba a fost cel mai bun baschetbalist maghiar al partidei. În 33 minute de joc acesta a avut 7/11 din acțiune, incluzând 5/6 la trei puncte pentru un total de 19 puncte. De asemenea, a avut 2 capace și a pierdut mingea o singură dată.

Baschet Club Timișoara a mizat pe străini. Fiecare dintre cei șase din lot a bifat peste 20 minute pe parchet și niciun român nu a jucat mai mult de 15 în acest meci.

Trebuie subliniat faptul că BC Timișoara pierde pentru a doua oară înr-o săptămână împotriva unei reprezentante a Ungariei. Țară ce permite folosirea a cel mult trei străini într-un meci oficial. Spre deosebire de șase cum se întâmplă în România. De asemenea, țineți cont de faptul că BC Kormend este locul 11 în acest moment în Ungaria din 12 echipe (Szolnok nu joacă în prima fază a sezonului regulat), având 3-6 la general.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!