Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Timișoara a pierdut în deplasarea de la Oldenburg, 67-84

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
14.11.2012

Deşi a ratat destul de mult, Jovanovic a fost cel mai bun marcator al Timişoarei, cu 19 puncte

BC Timișoara a pierdut meciul din cadrul etapei a 2-a în prima fază FIBA EuroChallenge, disputat în deplasare împotriva lui EWE Baskets Oldenburg, scor 84-67. Pe sferturi: 16-27, 21-20, 9-15 și 22-21.

Timişoara s-a temut de jocul cu nemţii şi a avut motive. O echipă mai robustă, mai agilă, excelent construită pe recuperări şi pe joc de apărare.

Bănăţenii au pornit însă mai bine jocul şi au condus cu 7-2, graţie în primul rând lui Jelenic. În doar câteva minute însă, nemţii au preluat controlul, pe care nu aveau să îl mai cedeze apoi până la final. S-a făcut rapid 17-7, dar Sarovic şi-a trezit echipa. Primul sfert s-a încheiat însă cu +11 pentru Oldenburg, 27-16.

În următoarele zece minute, Ivan Jelenic a comis două faulturi şi a trecut temporar pe bancă. S-a menţinut în mare parte diferenţa dintre cele două echipe, cu 33-20 la un moment dat. Timişoara a lăsat însă frica deoparte şi a trecut la joc. Sarovic cu o aruncare de 3 puncte şi Jovanovic cu două reuşite din căciulă au redus ecartul la 5 lungimi şi Leii din Banat sperau, 33-27!

Burrell nu a fost însă de acord şi a replicat de la distanţă. În doar două minute s-a făcut 41-28, iar la pauză Oldenburg conducea cu 47-37. De remarcat însă diferenţa de la recuperări, 19-9(!) şi de la pase decisive, 12-5.

După timpul regulamentar de odihnă, nemţii au vrut să decidă rapid soarta meciului şi au reuşit. După un run de 6-0 şi alte câteva acţiuni reuşite EWE Baskets s-a distanţat la 57-37. Sfertul trei a fost foarte slab pentru bănăţeni, în special în atac, reuşind să marcheze doar 9 puncte.

Cu meciul decis în mare parte, ultimele zece minute s-au jucat mai relaxat şi s-a marcat mai mult decât în precedentul. Oldenburg a mai reuşit un run de 8-0, dar Timişoara a replicat şi nu a pierdut prea mult din distanţă. Scorul final a fost însă 84-67, iar nemţii au arătat că sunt favoriţii grupei.

Timişoara a pierdut în primul rând la recuperări, 20-44, dar şi la pase decisive, 7-19. De la bănăţeni, cel mai mult a dezamăgit Delvon Johnson, care a marcar doar 3 puncte (1/5 la 2p şi 1/2 la libere), cu 5 recuperări în total.

Zlatko Jovanovic a avut 19 puncte, 4 recuperări, Dominique Archie a adăugat 14 puncte, iar Robert Sarovic a bifat 10 puncte pentru BC Timișoara. Din partea învingătorilor s-a evidențiat Ronald Burrell, autor a 16 puncte, 9 recuperări.

Oldenburg are 2-0 la general, iar Timișoara ajunge la 1-1. Leii din Banat joacă etapa viitoare acasă, marţi, 20 noiembrie, cu Szolnok.

foto: fibaeurope.com

1 comentariu la aceasta stire:
  • CSU Asesoft Ploiești ineacsu :

    deci
    deci asta este valoarea Timisoarei? NU! Asta e valoarea campionatului! Usor usor poate o sa ajungem si noi sa ne batem cu echipe puternice de prin Europa. Nici pentru Timisoara nu e jucata grupa. Totusi mai sunt 4 meciuri. Trebuie sa bata neaparat saptamana viitoare (daca se joaca acasa) si la diferenta cat mai mare si au sanse la locul 2.. Succes in continuare!

    cu 11 ani în urmă (14.11.2012) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!