Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Timişoara a ratat mult prea uşor şansa revenirii cu Szolnok

Adrian Cojocaru

Adrian Cojocaru
21.11.2012

foto: fortaviola.ro

BC Timişoara a cedat marţi seara pe teren propriu, 80-93 cu Szolnok din Ungaria. Bănăţenii au fost conduşi din primul şi până în ultimul minut şi s-au văzut nevoiţi să accepte eşecul în faţa unei formaţii mult mai bune. Totuşi, Leii din Banat au avut ocazia unei revenii extraordinare, dar au ratat mult prea uşor din poziţii libere şi au cedat apoi la 13 puncte.

Szolnok a avut mai mereu o distanţă de zece puncte pe tabelă, mai ales din sfertul doi. La pauză a fost 41-51, iar în sfertul trei, bănăţenii s-au apropiat temporar la 7 puncte. Szolnok a forţat desprinderea şi în doar câteva minute s-a distanţat la 18 lungimi (diferenţa maximă). Jocul părea încheiat, dar elevii lui Badnjarevic au avut în ultimele zece minute şansa de a reveni în meci.

Mai întâi, la scorul de 67-75, atunci când au ratat trei acţiuni consecutive de atac. Andrei Căpuşan a beneficiat de o intercepţie a lui Jovanovic şi a pornit pe un contraatac doi contra unu, dar a comis fault ofensiv. Timişoara s-a apărat bine la faza următoare, a recuperat, iar Zlatko Jovanovic a rămas în poziţie deschisă şi a aruncat de trei puncte, dar a ratat. Bănăţenii nu au cedat şi au reuşit imediat recuperarea mingii. Posesie BCT, pătrundere sub inel şi Jelenic nu a putut pune mingea în coş de lângă panou. AU fost trei faze consecutive, faze simple de joc, cu 7 puncte ratate uşor de Timişoara. Scorul ar fi putut fi 74-75. La acţiunea imediat următoare, Szolnok a marcat de 3 puncte, 67-78 (+11 în loc de +1). Iar asta se întâmpla cu 7 minute rămase de joc.

Un nou moment în care gazdele puteau reveni (ultimul de altfel) a fost la scorul de 70-81 atunci când Delvon Johnson, unul dintre oamenii ieşiţi din formă ai Timişoarei a ratat la rândul său 2 puncte uşoare. La acţiunea imediat următoare, timişorenii au recuperat rapid şi după o schemă frumoasă în atac, Archie, complet liber în 45% a ratat de 3 puncte. Alte 5 puncte scăpate uşor din mână de BCT. Leii din Banat puteau reduce distanţa la 6 puncte, cu 4 minute înainte de final şi putea măcar să crească presiunea pe Szolnok. După aceste ultime două ratări, maghiarii au marcat 6 puncte cu care au stabilit definitiv soarta jocului. Până la urmă, s-a încheiat 80-93.

BC Timişoara a irosit munca din sfertul trei, când a avut un parţial de 12-2, trei acţiuni consecutive la începutul sfertului patru şi alte două pe final. Dacă mai adăugăm la asta şi "zestrea" de 6 ratări la libere, vedem în mare parte cum s-a "ajutat" singură Timişoara în faţa unui adversar puternic. Şi să nu uităm că aproape de fiecare dată când gazdele au încercat să se apropie, Szolnok a replicat cu aruncări de 3 puncte sau parţiale de 6-7 puncte.

Bănăţenii nu au prins cea mai bună zi a lor, nu au avut parte de un oponent facil, dar cu mai multă concentrare puteau scoate un rezultat mai bun din acest joc. Aşa, rămânem cu impresia că suntem departe chiar şi de baschetul de peste graniţă.

Şi să nu uităm că Szolnok e ultima în Liga Adriatică.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!