Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Timișoara au oprit seria de 9 victorii consecutive a medieșenilor

Cătălin Chirilă

Cătălin Chirilă
14.03.2013

86 - 80
18-23, 18-26, 24-15, 26-16
  Statistica  

Cele două formații și-au împărțit perioadele jocului, fiecare conducând detașat câte o repriză. Formația antrenată de Marcel Țenter părea că se îndreaptă spre un nou succes, câștigând prima repriză la o diferență de 13 puncte și beneficiând de un atac prolific. Gazdele au revenit însă în a doua parte a meciului și, cu ajutorul unui Devan Downey aflat în mare formă, au reușit să se impună în final.

Confruntarea începe cu Robert Sarovic înscriind primele puncte pentru Timișoara. Mladenovic restabilește egalitatea după următoarea fază de joc, anunțând o periodă de joc sub semnul echilibrului. Oaspeții beneficiază însă de aportul unei combinații productive formată din Shiloh, Ivanovic și Mladenovic și duc scorul la 15-18. Profitând de greșelile și ratările timișorenilor, Gaz Metan controlează sfârșitul primei secvențe și  impune o diferență de 5 puncte, 23-18, înainte de primul timp de odihnă.

BC Timișoara începe mai hotărât sfertul 2 și revine pentru scurt timp pe tabelă, 27-28, datorită aruncărilor din spatele semicercului semnate de Gallimore, Tudosă și Tuljkovic care scutură plasa coșului. Elevii lui Țenter își reconsolidează însă avantajul și se despind la 10 puncte, 31-41. Faptul că oaspeții comit al 5-lea fault îi duc pe timișoreni în repetate rânduri în fața liniei pentru aruncări libere, insuficient însă pentru a genera revenirea acestora. Gaz Metan arată că se află într-o zi excelentă din punctul de vedere al aruncărilor și își mărește avantajul, scorul indicat de tabelă la pauză fiind 49-36.

A două repriză a meciului aduce revenirea gazdelor. Coșul de 3 puncte înscris de Downey face ca diferența să scadă la 7 puncte, 46-53 și readuce Timișoara în joc. Profitând de greșelile medieșenilor și de precizia la aruncările din spatele semicercului, gazdele reduc avantajul Mediașului la 2 puncte cu mai puțin de 2 minute până la startul sfertului decisiv. ”Gaziști” reușesc totuși să păstreze 4 puncte avans după un sfert 3 slab, 64-60.

Diferența este anulată imediat de timișoreni în debutul ultimei secvențe a jocului și, mai mult, aceștia trec în avantaj, 67-64, același Downey fiind în prim plan cu 2 aruncări de 3 puncte reușite.  Tentativele de a reveni eșuate de medieșeni și culminate cu eliminarea lui Shiloh permit Timișoarei să își consolideze avantajul. Dundjerski înscrie din spatele liniei de 3 puncte pentru 84-80 cu un minut înainte de final, însă inutil pentru formația sa. Devan Downey stabilește scorul final al confruntări, 86-80 și aduce prima înfrângere a Gazului Metan după 9 etape în Liga Națională.

Remarcații acestei partide au fost Devan Downey (foto), cu 22 de puncte, 5 recuperări și 8 pase decisive și Bogdan Popescu 16 puncte și 7 recuperări pentru Timișoara. Cel mai bun baschetbalist al Mediașului a fost Kyle Shiloh, cu 16 puncte, 6 recuperări și 3 pase decisive, acesta fiind însă eliminat pentru cele 5 greșeli personale comise.

Foto: Adrian Pîclișan, bctimisoara.ro

3 comentarii la aceasta stire:
  • CS Municipal Mediaș bbfreak :

    MArcele trezeste-i
    Zoki e o umbra pe teren. Lilov nu mai nimereste cosul de la 3, iar Mandache e in prevacanta.
    Cand revine Deven?

    cu 11 ani în urmă (14.03.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe pvl30 :

    POPESCU
    Pope,parca ai fi diesel,ti-a luat cam prea mult timp sa-ti pornesti si tu motoarele...Oricum mai bine mai tarziu decat...Sau m-am obisnuit eu cu evolutiile tale ff bune de sezonul trecut!!

    cu 11 ani în urmă (14.03.2013) Raspunde
  • c-ta :

    trezeste---TE
    marcele,au fost arbitrii cu timisoara DAR TU ai facut schimbarile astfel incat ai reusit sa-i scoti din joc pe shiloh ,pe titus ,ivanovic iar pe mandache ,in atac il pui intr-un colt si-i lasi pe dundjerski si mai nou si pe lilov sa-si faca statistica.UITA-TE marcele la jocurile adevarate pe care le-ai castigat ,si cum le-ai castigat si cu cine le-ai castigat ,daca nu ti-ai dat seama ca dundjerski e parodie in aparare ,e grav iar in atac trebuie sa ii dai o minge,ca asa ii place sa o tina vreo 20 de sec., nu te juca cu focul astazi ai reusit sa-l termini si pe ivanovic si il cautai la sfarsitul jocului ???? iar de zoki ce sa spun....deci dundjerski flebletea TA,lilov simpatia TA si zoki omul TAU.......cand ai castigat ECHIPA te-a scos NU un jucator sau altul.....TREZESRE-TE MARCELE pana nu-i prea tarziu .

    cu 11 ani în urmă (15.03.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!