Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Timișoara pierde onorabil cu EWE Baskets Oldenburg

Adrian Cojocaru

Adrian Cojocaru
04.12.2012

foto: Adrian Pîclişan

La ultima prezenţă pe teren propriu în această ediţie de FIBA EuroChallenge, BC Timişoara a dat o replică demnă nemţilor de la EWE Baskets Oldenburg. Leii din Banat au pierdut partida, dar au reuşit unul dintre cele mai consistente jocuri din actuala ediţie a competiţiei europene. Nemţii s-au impus cu 76-66 în sala C. Jude.

Debutul european al lui Srdjan Jovanovic pe banca timişorenilor a fost nesperat de bun! Timişoara a început cu Jovanovic-Derasimovic-Archie-Popescu şi Sarovic şi a uimit pe toată lumea vreme de 5 minute. Alb-violeţii i-au blocat pe nemţi care nu au reuşit să marcheze! A fost 11-0 pentru elevii lui Srdjan Jovanovic. Germanii s-au trezit şi au reuşit să echilibreze sfertul, unul care s-a încheiat 18-13 pentru BCT.

De aici înainte, Oldenburg a dictat tonul. A marcat repede pe început de sfert şi a trecut la conducere, 18-19, distanţându-se la 20-28 pe final de sfert. Timişorenii au forţat în ultimele minute şi au reuşit să egaleze, 32-32, scor cu care s-a şi intrat la cabine.

Chiar dacă erau eliminaţi din competiţie, timişorenii au încercat să se ţină de cuvânt şi să îi mulţumească pe cei 1000 de fani prezenţi în tribună.

După ieşirea de la cabine, Ivan Jelenic a adus gazdele în avantaj cu o liberă transformată, 33-32. Avea să fie însă pentru ultima oară când Timişoara se afla la conducere. Sfertul trei a fost al oaspeţilor, care au început să se desprindă. Nemţii au reuşit să pună 10 lungimi în faţă, iar după actul trei scorul arăta 47-55.

Timişoara nu a capitulat şi a forţat în debutul sfertului patru. După numai 2 minute s-a apropiat la 4 puncte, 53-57. Paulding şi Joyce au refăcut însă ecartul anterior şi s-a mers aşa până la capăt. Scor final 66-76 şi Timişoara îşi ia un rămas bun onorabil în faţa propriului public. Bănăţenii mai au de jucat o singură partidă, în deplasare cu Szolnok.

Bogdan Popescu a fost principalul marcator al gazdelor, cu 14 puncte. Zlatko Jovanovic, Ivan Jelenic și Robert Sarovic au marcat câte 11 puncte. Dominique Archie a avut 6 puncte și 11 recuperări.

R.Paulding a marcat 15 puncte, iar J. Jenkins 14 pentru Oldenburg.

 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!