Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Timișoara și Galați închid socotelile în prima rundă din playout, Focșani și Vâlcea merg în decisiv

Timișoara și Galați închid socotelile în prima rundă din playout, Focșani și Vâlcea merg în decisiv

În cursul zilei de astăzi, 17 aprilie, au avut loc meciurile cu numărul 4 ale seriilor de playout din Liga Națională de Baschet Masculin – ediția 2023/2024. Timișoara și Galați au reușit să se impună cu 3-1 la general, în timp ce CSM Focșani și CS Vâlcea au nevoie de meci decisiv în lupta pentru supraviețuire.

CSM Focșani vs CS Vâlcea 59-68

A fost o partida în care miza rezultatului și-a pus amprenta asupra modului în care cele două echipe au evoluat. Prima repriza a fost una destul de săracă în puncte, la capătul căreia gazdele avea avantaj de o singura posesie 31-29. Jocul a avut o desfășurarea asemănătoare în repriza secundă. Vâlcea a profitat de două triple în ultimele 30 de secunde ale sfertului trei, venite de la Paunovic și Williams și astfel erau în avantaj la startul actului decisiv, 47-52. Primele trei minute din sfertul patru au curs fără coș marcat de nicio echipă. Brown și Reljic și-au adus echipa la un singur punct în spate. A urmat un run de 7-0 al oaspeților, alimentat de aceiași Paunovic și Williams. Thornton și Brown au ținut speranțele gazdelor în viață, dar Branch a fost suficient de exact de la linia de fault în final și CS Vâlcea a trimis seria în decisiv.

Stephan Branch a fost cel mai bun marcator al partidei cu 21 de puncte, plus 5 recuperări și o pasă decisivă. Isaiah Williams a reușit 19 puncte, 3 recuperări și o pasă decisivă. Peter Olisemeka s-a remarcat cu 6 puncte, 19 recuperări și 3 pase decisive.

Derryck Thornton a fost principalul remarcat al gazdelor cu 17 puncte, 8 recuperări și 2 pase decisive.

CSM Ploiești vs SCM Timișoara 85-87

Cu cuțitul la os, gazdele au început foarte bine meciul patru al seriei cu Timișoara și au avut un avantaj de 10 puncte în primul sfert, tăiat de tripla lui Năsturescu din final, pentru scorul de 25-18. Timișoara a recuperat rapid deficitul și după nici trei minute scurse din actul secunde se afla în avantaj. De aici și până la pauză s-a mers umăr la umăr, cu câteva schimbări la conducere, iar oaspeții aveau avantaj minim la intrarea la cabine, 40-41. Echilibrul s-a păstrat și după sfertul trei, doar că oaspeții au reușit să pună încă patru puncte în plus la diferența de pe tabelă, 55-60. În ultimul act, gazdele au trecut la conducere și chiar au avut plus 5 pe tabelă. Timișoara a răspuns bine și înaintea ultimelor 12 secunde scorul era egal. Funderburk a condus ultima acțiune pentru gazde, dar nu a găsit drumul spre coș și s-a ajuns în overtime, 75-75. Aici a urmat un nou joc de urmărire al oaspeților. Kesar a egalat în două rânduri și din nou totul avea să se decidă în ultimul minut. Mitrovic a dus Timișoara în avantaj, iar gazdele mai aveau 14 secunde pentru a supraviețui în această serie. De această dată a fost angajat Brkic sub panou, care nu a putut însă să marcheze și s-a terminat 85-87.

Igor Kesar a fost omul meciului cu 24 de puncte, 7 recuperări și 4 pase decisive. Luka Mitrovic a contribuit pentru învingători cu 20 de puncte și 3 pase decisive.

Veljko Brkic a fost principalul remarcat al gazdelor cu 31 de puncte, 7 recuperări și 2 pase decisive. Kenneth Funderburk a reușit 23 de puncte, 6 recuperări și 7 pase decisive.

CSM Galați vs CSM Târgu Jiu 91-80

în prima repriză a meciului de la Dunăre, fiecare echipă a reușit să se desprindă la zece lungimi, gazdele în primul sfert, iar oaspeții în ce de al doilea. La pauză diferența era doar două posesii, 42-46 pentru CSM Târgu Jiu. Pe parcursul sfertului trei, oaspeții au dat impresia că pot controla jocul și aveau cinci puncte avans înaintea actului decisiv. Gazdele au început în forță ultima perioadă de joc, iar cu un run de 19-5 în primele șapte minute erau în pole position pentru victorie. A fost o diferență suficientă pentru ca gălățenii să nu aibă emoții. Scor final 91-80.

CSM Galați a avut șapte jucători în double-digits, cel mai bun marcator fiind Marius Ciotlăuș cu 18 puncte, plus 6 recuperări și 4 pase decisive.

Arsenija Vuckovic a fost vioara întâi pentru vizitatori cu 18 puncte și 12 recuperări.

foto: CSM Focșani 2007 (facebook)

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!