Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSO Voluntari se impune la scor pe terenul lui SCM Timișoara

CSO Voluntari se impune la scor pe terenul lui SCM Timișoara

Miercuri, 4 ianuarie, CSO Voluntari (5-5) a debutat în noul an cu un meci pe terenul lui SCM Timișoara (8-3), contând pentru etapa a 13-a a Ligii Naționale. După un prim sfert echilibrat, vicecampioana României a preluat controlul asupra jocului și s-a impus fără probleme în Sala Constantin Jude: 72-97.

SCM Timișoara: Nikola Gajic, Antonio Năsturescu, Igor Kesar, Ilija Djokovic, Edward Petrescu

CSO Voluntari: Toddrick Gotcher, Lucas Tohătan, Rasheed Moore, David Vida, Darko Planinic

În primul sfert, jocul a fost extrem de echilibrat, având loc nu mai puțin de șase momente de egalitate și șapte schimbări la conducere. De asemenea, cel mai mare avantaj în favoarea Timișoarei a fost de patru puncte, în timp ce Voluntari a condus la maxim trei puncte. Așadar, la finalul actului inaugural, scorul era 24 la 23 pentru gazde.

Situația s-a schimbat în secvența secundă, care a fost controlată în totalitate de oaspeți. Laszlo Lazar a reușit un coș cu fault și apoi încă două puncte, dar alb-albaștrii au replicat cu două triple ale lui Maurice Watson și Tohătan. Ilfovenii au continuat să arunce excelent de la mare distanță, iar Watson a jucat foarte bine și în interiorul semicercului, în timp ce alb-violeții nu au mai reușit să fie la fel de eficienți în ofensivă. Drept consecință, CSO Voluntari a câștigat sfertul al doilea la 11 puncte și, la pauză, conducea cu 52 la 42.

După revenirea de la vestiare, elevii lui Ainars Bagatskis au izbutit un parțial de 7-0, provocându-l pe Dragan Petricevic să ceară time-out. Indicațiile sale nu au avut efectul dorit, iar în prima jumătate a sfertului al treilea doar Djokovic a reușit să se remarce pentru bănățeni. De partea cealaltă, oaspeții au evoluat excelent și au reușit să își dubleze avantajul, conducând cu 75 la 55 înaintea actului decisiv.

Vicecampioana României a jucat impecabil și în ultimele zece minute, a arătat o eficiență deosebită la aruncări și conducea, la un moment dat, la peste 30 de puncte. SCM Timișoara nu a mai putut reveni și a fost nevoită să se recunoască învinsă. CSO Voluntari s-a impus cu 97 la 72 și a obținut a șasea victorie în Liga Națională.

Liderii lui CSO Voluntari au fost Maurice Watson Jr. (18 puncte), Lucas Tohătan (15 puncte), Eric Thompson Jr. (14 puncte), Darko Planinic (11 puncte) și Rasheed Moore (11 puncte). De partea cealaltă, s-au remarcat Igor Kesar (18 puncte) și Ilija Djokovic (12 puncte).

Datorită acestui rezultat, ilfovenii ajung la un bilanț de 6-5, iar bănățenii au opt victorii și patru înfrângeri.

În următoarea etapă, SCM Timișoara va sta, în timp ce CSO Voluntari va primi vizita lui CS Dinamo București, grupare care a pierdut astăzi (04.01) cu CSM CSU Oradea.

*foto: Facebook – Leii din Banat – SCM Timișoara

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!