Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Timișorenii caută sâmbătă revanșa pe terenul lui U-BT Cluj-Napoca

David Istrate

David Istrate
30.03.2018

u bt cluj bc scm timisoara

În data de 31 martie, în sala Horia Demian din Cluj-Napoca, are loc cel de-al 4-lea duel din acest sezon dintre U-BT Cluj-Napoca și BC SCM Timișoara. În precedentele 3 meciuri, clujenii au reușit să se impună însă jocurile au fost foarte echilibrate.

La finalul sezonului regulat, campioana en-titre a terminat pe a doua poziție cu 40 de puncte, în timp ce adversara ei a completat podiumul cu 37 de puncte. În prima etapă a Top 6 ambele echipe au fost înfrânte, U-BT Cluj-Napoca de CSM Steaua Eximbank București, iar BC SCM Timișoara de CSM CSU Oradea.

De asemenea, anterior acestei întâlniri, cele două formații s-au mai duelat de încă 3 ori, câștig de cauză având clujenii. În meciul din turul campionatului s-a consemnat cea mai mare diferență de 11 puncte, scor 81-70, în timp ce în semifinalele Cupei României și în retur diferența a fost de doar 2 puncte. Ultima confruntare a avut loc în urmă cu o săptămână, tot în sala Horia Demian, iar finalul a fost extrem de disputat. Oaspeții au condus pentru o bună perioadă a acestui meci însă elevii lui Silvășan au reușit să revină și au câștigat cu 93-91. În ultimul sfert, tehnicianul oaspeților, Tudor Costescu, a fost eliminat de pe bancă de către arbitrul Marius Ciulin și a fost suspendat ulterior o etapă.

Prin urmare, cu siguranță, jucătorii clubului timișorean vor fi foarte motivați și vor dori să demonstreze că pot să învingă orice adversar. În plus, atât antrenorul gazdelor cât și președintele lui BC SCM Timișoara au declarat că oricine ar fi putut să învingă în ultimele două partide. Astfel, duelul dintre cele două formații se anunță a fi unul foarte fizic și spectaculos.

Liderul gazdelor este Zeljko Sakic care în deplasarea de la București a reușit 29 de puncte. Internaționalul croat are medii stagionale de 14 puncte, 6.9 recuperări și 2.8 pase decisive. Un alt jucător de bază al echipei clujene este Giordan Watson, sportiv cu cetățenie română. Fundașul lui U-BT Cluj-Napoca și al naționalei României strânge 11.7 puncte și 4.4 pase decisive pe meci.

De partea cealaltă, cel mai bun jucător al formației de pe malul Begăi este Mladen Jeremic cu 16.8 puncte, 3.4 recuperări și 3.4 pase decisive. Un alt factor important pentru trupa lui Tudor Costescu este aportul adus de pivotul Adrian Diaz. Baschetbalistul de 25 de ani strânge în medie 13.4 puncte, 5 recuperări și 1.4 pase decisive.

Din punct de vedere al lotului, Mihai Silvășan dispune de 7 jucători străini: Zeljko Sakic, Lasan Kromah, Aleksandar Rasic, Ousmane Barro, Adomas Drungilas, Ernest Zeigler și Miha Lapornik. Ultimul a fost operat de apendicită și a stat pe tușă pentru o perioadă, dar la începutul acestei săptămâni s-a întors la antrenamentele echipei. Conform declarațiilor lui Silvășan, baschetbalistul sloven va fi disponibil pentru duelul cu BC SCM Timișoara.

În schimb, oaspeții nu au nicio problemă de ordin medical și vor aborda partida cu lotul complet. Din echipa timișoreană fac parte 6 străini: Adrian Diaz, Mladen Jeremic, Milos Komatina, Jordan Burgess, Igor Mijajlovic și Marko Stevanovic.

Confruntarea dintre U-BT Cluj-Napoca și BC SCM Timișoara va avea loc sâmbătă, 31 martie, de la ora 19:00 și va fi transmisă în direct doar de către canalul de Youtube al FRB. Arbitrii desemnați pentru acest joc sunt Ciprian Stoica, Sorin Drugău și Costin Bogdănescu iar comisar este Tiberiu Rist.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!