Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Baschetbaliștii tineri au ieșit la rampă în meciul dintre U-BT Cluj și CSM Ploiești

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
08.01.2023

Baschetbaliștii tineri au ieșit la rampă în meciul dintre U-BT Cluj și CSM Ploiești

U-BT Cluj-Napoca a trecut de CSM Petrolul Ploiești în etapa a 14-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Campioana României s-a impus cu scorul de 85-72 după o a doua jumătate a meciului dominată autoritar.

În disputa din BTarena, tinerii baschetbaliști prezenți pe parchet nu au dezamăgit și au profitat maxim de minutele primite. Akos Szentkuti a contribuit din plin la succesul de sâmbătă seară al echipei sale. Jucătorul Șepcilor Roșii a avut cea mai bună prestație la seniori a carierei sale și a adunat 9 puncte și 5 recuperări.

Szentkuti a fost prezent timp de 16 minute pe parchet și a reușit să transforme 2/5 de aruncări din acțiune. Ambele sale reușite au venit de la distanță, iar cele trei ratări din interiorul semicercului. De asemenea, jucătorul de 17 ani a transformat și cele trei încercări de la libere și a avut un indice al eficienței de +13.

„A jucat bine. El arată multă maturitate și mult curaj pentru vârsta lui. Încet, încet pot să mă bazez pe el. Am vrut să-i dau azi mai multe minute pentru că și le-a câștigat la antrenamente. Mă bucur că a profitat de ele și că a jucat bine”, a spus Mihai Silvășan despre evoluția tânărului său jucător.

Din tabăra oaspeților, remarcatul a fost Codruț Dinu. Acesta a profitat de problemele de efectiv din tabăra lui Mihai Popa și a avut cea mai bună prestație a carierei sale. La doar 15 ani, el a totalizat 7 puncte, 3 recuperări, 6 pase decisive și 2 intercepții.

Cel mai impresionant aspect al evoluției sale e că Dinu nu a avut vreun turnover în acest meci, în ciuda celor șase assist-uri. El a transformat 3/7 aruncări din acțiune și 1/5 din spatele semicercului, iar în cele 27 de minute primite a avut +14 la eficiență.

De asemenea, în primul său meci din acest sezon în LNBM, Robert Pătraru, fiul realizatorului TV Dragoș Pătraru, a reușit să transforme o aruncare de la distanță. Robert a terminat cu 3 puncte în 4 minute petrecute pe parchet, iar gruparea prahoveană a fost la +3 în minutele petrecute de el pe parchet.

În următoarea rundă, U-Banca Transilvania va evolua în deplasare, pe terenul lui CSM Târgu Jiu, iar CSM Ploiești va primi vizita lui FC Argeș Basketball.

*foto: csmploiesti.ro/Mihail Oprescu, u-bt.basketball/Manases Sandor

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!