Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Tinerii Craiovei au avut contribuții semnificative în victoria de la Miercurea Ciuc

Adrian Micinic

Adrian Micinic
28.10.2011

Andjelko Mandic rămâne fidel pariului său în ceea ce privește promovarea celor doi jucători români tineri pe care i-a transferat în această vară, odată cu sosirea sa la SCM Universitatea Craiova.

Venit cu scopul de a-și lansa cariera de antrenor, fostul căpitan și în opinia majorității cel mai bun jucător din istoria echipei CSM Oradea, Mandic începe să-și pună amprenta asupra Diviziei A și în noua sa meserie.

Tehnicianul ex-iugoslav îi folosește cu regularitate pe Cătălin Petrișor, pe postul de conducător de joc (1), respectiv pe Iulian Orbeanu, pe cel de extremă de forță (4).

În partida pe care Craiova a câștigat-o al Miercurea Ciuc, scor 91-75, în prologul etapei a 6-a, cei doi jucători mai sus amintiți au stabilit recorduri personale stagionale după cum urmează:

Petrișor a distribuit șase pase decisive depășindu-și propriul reper stagional cu două astfel de reușite. Performanța este cu atât mai valoroasă cu cât el nu a pierdut posesia mingii nici măcar o dată Interesant este că sportivul de 19 ani se află în continuu progres la acest procedeu din etapa a 3-a. 

Fundașul de 1.84 metri a avut 2 puncte (1/2 din acțiune) și 6 pase decisive pentru un indice de 7 la eficiență în 22 minute de joc.

Orbeanu a înscris 13 puncte și a depășit propriul său record în campionat stabilit în meciurile cu Energia Rovinari și Gaz Metan Mediaș, când a marcat câte 12 puncte. Nu este un record absolut pentru Iulian, întrucât el a avut 26 puncte în meciul cu CS Otopeni din Cupa României.

Jucătorul de 21 ani a petrecut 28 minute în teren, perioadă în care a avut 4/6 la aruncările de două puncte, 1/4 la trei puncte și 2/2 la linia de pedeapsă. Fostul jucător al Stelei București a adăugat 6 recuperări și o pasă decisivă cu două posesii pierdute pentru un coeficient de 13 la eficiență.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!