Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Titularii Timişoarei rezolvă restanţa cu Dinamo

Adrian Micinic

Adrian Micinic
14.12.2011

Titularii echipei Baschet Club Timişoara au depăşit pragul de zece puncte marcate fiecare în victoria, scor 101-85, asupra lui Dinamo Bucureşti în meciul restanţă, contând pentru etapa a 12-a în sezonul regulat al Diviziei A la baschet masculin, desfăşurat la Arena de Baschet din capitală.

Astfel, fundaşii Zlatko Jovanovic şi Branko Cuic au fost responsabili în egală măsură cu construcţia dar şi cu finalizarea. Primul a totalizat 21 puncte (4/4 - două puncte, 3/5 - trei puncte, 4/4 - libere), 7 pase decisive, 3 recuperări cu o intercepţie şi două posesii pierdute pentru un coeficient de 28 la eficienţă în 35 minute de joc.

Cuic a totalizat 7/11 la aruncările din interiorul semicercului şi 2/4 la linia de pedeapsă pentru un total de 16 puncte, cu 8 recuperări, 8 pase decisive şi a pierdut posesia mingii de două ori. În 37 minute de joc, Branko a avut un indice de 22 la eficienţă.

Dominique Archie a demonstrat din nou că este unul dintre cei mai disciplinaţi americani din campionat. În 39 minute de joc, el a avut 4/8 la aruncările de două puncte, 2/2 din spatele semicercului şi 3/6 la linia de pedeapsă pentru un total de 17 puncte. Extrema Timişoarei a adăugat 11 recuperări, 2 pase decisive şi 2 capace cu două posesii pierdute pentru 23 la eficienţă.

Bogdan Popescu, care a comis trei greşeli personale în primul sfert, respectiv ultimul venit, Nikola Jovanovic, au fost titularii care au bifat cele mai puţine minute de joc. Românul a avut 6/15 din acţiune pentru 13 puncte, cu 5 recuperări, o pasă decisivă şi o intercepţie cu o posesie pierdută în 24 minute pentru 10 la eficienţă!

În schimb, Nikola a petrecut 22 minute în teren, având 5/11 din acţiune şi 1/2 la linia de pedeapsă pentru 11 puncte, 8 recuperări şi două posesii. Noul pivot al Timişoarei a reuşit 10 la eficienţă.

Astfel, cei cinci jucători trimişi în garnitura de start a meciului cu Dinamo au combinat pentru 78 puncte, 35 recuperări şi 18 pase decisive!

Contribuţie importantă, cu precădere pe finalul jocului, a avut croatul Ivan Siriscevic. Una dintre cele mai bune extreme din Divizia A şi revenit după o absenţă la derby-ul cu CSU Sibiu, cauzată de o problemă în talpă, Siriscevic a avut 3/7 la două puncte, 3/5 la trei puncte pentru un total de 15 puncte, 6 recuperări şi o pasă decisivă pentru 16 la eficienţă în 25 minute de joc.

Dan Păltinişanu a bifat 13 minute de joc pentru 4 puncte şi 4 recuperări, iar Dragoş Andrei şi George Toth au avut câte două puncte în mai puţin de trei minute de joc.

BC Timişoara a avut doar două intercepţii pe toată desfăşurarea partidei, iar Dinamo a fost mai bună la posesii pierdute, raportul fiind de 11-8. În schimb, bănăţenii au fost superiori la aruncările din acţiune şi de pedeapsă, recuperări, respectiv pase decisive.

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe fratejder :

    graba
    Sa te corectez..Zlatko Jovanovic confirma forma excelenta care i-a adus titlul de MVP etapa trecuta nu Nikola Jovanovic. Si Bogdan Popescu sigur nu are 6/5 din actiune :)) Numai daca e superman dar ma indoiesc :)) Toate cele bune

    cu 12 ani în urmă (15.12.2011) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!