Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Toader şi Aktaş susţin că Dinamo scapă de retrogradare: "Cu siguranţă, vom rămâne în Divizia A"

Adrian Cojocaru

Adrian Cojocaru
18.03.2012

foto: opiniatimisoarei.ro

Rămasă cu doar 7 jucători şi cu două înfrângeri la scor în ultima săptămână, Dinamo e într-o postură ingrată pe final de campionat. Trupa din capitală are doar români tineri în lot şi va avea cu siguranţă mari probleme în ultimele etape, dar şi în play-out. Alb-roşii nu se tem însă că nu vor juca şi la anul în prima ligă.

Barîş Aktaş: Chiar dacă sunt probleme, noi trebuie să jucăm şi să facem tot posibilul să scăpăm din poziţia asta din clasament. Nu cred că o să retrogradăm.

Antrenorul Nicoale Toader spune că e convins că echipa va scăpa de ruşinea retrogradării şi menţionează că locul americanilor din echipă va fi luat de câţiva tineri juniori.

Cu siguranţă, Dinamo va rămâne în Divizia A. Iaşiul şi Ciucul nu au aceeaşi forţă precum Timişoara azi. Săptămâna următoare vom aduce mai mulţi juniori cu dublă legitimare pe care noi îi urmărim de mai mult timp. Sunt născuţi 1995, 1996, care trebuie să crească alături de echipă şi să reprezinte clubul în viitor.

Dinamo mai are de jucat în ultimele etape cu CSM Bucureşti (a), U Mobitelco (d) şi CSM Oradea (a). Cel mai probabil, Dinamo o va întâlni pe CSS Giurgiu în play-out.

5 comentarii la aceasta stire:
  • CSU Asesoft Ploiești suporterbaschet :

    hmmm ...
    aduce jucatori 95/96 sa ii inlocuiasca pe americani si sa ramana in prima liga ? Supeeer ...

    P.S nu zic ca nu e bine sa aduci unul / doi juniori de 15/16 ani langa echipa mare , dar nu cum s-a exprimat el . "Iasiu si Ciucul nu au forta timisoarei si voi aduce juniori ... "

    cu 12 ani în urmă (18.03.2012) Raspunde
  • x net :

    articol
    Nu vad sensul acestui articol din moment ce , echipa din Iasi este cea de a doua echipa care retrogradeaza dupa Otopeni.
    Dinamo va ramane in Div A , si la anul va aduce iar 2-3 americani , vor castiga cateva meciuri cu ei , dupa care le va face din nou vant asigurand pentru inca un an ramnerea in Div A.
    La Dinamo, cred ca stie toata lumea ca nu sunt bani pentru baschet , dar sunt foarte multe promisiuni.

    cu 12 ani în urmă (19.03.2012) Raspunde
  • dinamo :

    Dinamo ramane in A
    Asa e, conform sistemului competitional, Dinamo nu are cum sa retrogradeze: in primul tur din play-out va juca cu Giurgiu, iar daca pierde (ceea ce foarte probabil se va intampla) va fi oricum salvata de la retrogadare, pentru ca in turul 2 ar trebui sa joace cu locul 16, adica cu ...Otopeni, si va castiga prin forfait. Pentru evitarea celui de-al doilea loc retrogradabil se vor lupta locurile 14 si 15, adica Miercurea Ciuc si Iasi. In acest moment clasamentul locurilor 12-16 nu se mai poate modifica, iar Dinamo va termina pe 12 (sau pe 13, daca Giurgiu mai castiga 1-2 meciuri) si va juca sigur cu Giurgiu in primul tur.

    cu 12 ani în urmă (19.03.2012) Raspunde
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    @dinamo
    Daca este asa cum spui au mare noroc pt. ca intr-un duel direct cu Iasul nu au nici o sansa. Poate FRB mai modifica ceva si la play-out.

    cu 12 ani în urmă (19.03.2012) Raspunde
  • dinamo :

    @un moldovean
    In acest moment nu se mai poate modifica regulamentul. Este la fel ca atunci cand a fost invitata Iasiul sa participe in locul Stelei si se "zvonea" ca nu va retrograda nimeni; de fapt regulamentul competitional este batut in cuie dinaintea inceperii sezonului. Asa ca, da, Dinamo nu are cum sa retrogradeze. Crezi ca daca nu stiau si ei asta, mai renuntau asa usor la americani? Cel putin pe Paul Nelson l-ar fi pastrat, eventual si pe ceilalti doi, si bateau fara probleme pe Iasi. Dar asa, cum sa urce in clasament oricum nu se mai poate, si nici nu retrogradeaza, au preferat sa faca economie.

    cu 12 ani în urmă (19.03.2012) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!