Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Toarlyn Fitzpatrick o părăsește pe FC Argeș după un sezon și jumătate

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
11.08.2022

Toarlyn Fitzpatrick o părăsește pe FC Argeș după un sezon și jumătate

După un sezon și jumătate petrecut la FC Argeș Basketball, alături de care a obținut o medalie de bronz și un loc patru în LNBM, Toarlyn Fitzpatrick se transferă în străinătate și va juca în Israel, pentru Hapoel Afula

Stagiunea precedentă a fost și cea mai prolifică a carierei pentru jucătorul american de 32 de ani. El a avut medii statistice de 11.2 puncte, 7.9 recuperări, 3.1 pase decisive și 1.7 capace, fiind desemnat jucătorul defensiv al anului în LNBM.

În sezonul 2021-22, Fitzpatrick a bifat și două recorduri absolute în campionatul României. În disputa din retur cu CSM Galați, el a avut 20 de recuperări. Mai impresionant este că dintre acestea, 10 au fost ofensive. Tot în retur, dar în meciul cu CSM Târgu Jiu, americanul a terminat cu 6 capace.

Toarlyn este absolvent al Universității South Florida, evoluând preț de patru sezoane în NCAA pentru South Florida Bulls. De-a lungul carierei sale, el a evoluat în Belgia, Grecia, Franța și România. Pe lângă FC Argeș, CV-ul său le cuprinde pe Kangoeroes, Apollon Patras, Tigers Tubingen, Rethymno Cretan Kings, Holargos, Le Portel, Aris BC și AO Ionikos Nikaias.

Fitz este primul străin din lotul israelienilor și a vorbit după semnarea contractului pentru conturile oficiale de socializare ale echipei:

„Sunt pentru prima dată în Israel și nu știu prea multe despre țară sau ligă, dar sunt încântat de oportunitate. Ca jucător, caut mereu să dau tot ce am mai bun și în acest sezon vreau să depășesc așteptările clubului și să încerc să aduc cele mai bune rezultate posibile pentru echipă și pentru orașul Afula.”

Până la acest moment, FC Argeș i-a mai pierdut oficial la capitolul jucătorilor străini și pe Ilari Seppala, Kostas Gontikas, Raynere Thornton, Goran Gajovic și Mladen Jeremic. Alb-violeții au un lot format actualmente din Nikola Jevtovic, Trey Freeman, Dragan Zekovic, Andreja Milutinovic, Mihai Măciucă, Radu Voinescu, Tudor Fometescu, Mihai Gavrilă, Lucian Chirof și Alin Andrieș.

*foto: Facebook/FC Argeș Basketball

1 comentariu la aceasta stire:
  • FC Argeș Pitești Dan N :

    Cel mai bun jucator defensiv din LNBM
    Sunt putin surprins, dar cred ca daca semna un precontract si trecea de controlul medical era un lucru ce se putea face pentru el, mai ales ca nu s-a accidentat in sezonul de schi, ci luptand pentru echipa.
    Si dupa parerea mea de suporter mai era un jucator pentru care conducerea trebuia sa gaseasca solutii: Gajovici. Cu ei in echipa noul antrenor ar fi primit un sprijin important in ciuda varstei.
    Insa acum inteleg de ce Costescu a declarat ca el vrea sa faca performanta in viata.
    Conducerea are munca neefectuata in ultima perioada, de aceea nu a gasit solutii pentru cupele europene( desi cea mai apropiata sala era in Miiveni, la 15 Km, inaugurata acum un an) si nici pentru venituri suplimentare din sponsorizari (e greu sa astepti resurse doar de la bugetul local si ss speri ca primarul iti face munca pe zona asta).
    Lipsesc lucruri basic in zona in care se atrag resurse usor: fan-shop sau abonamente. Desi ati prrluat brandul FC Atges in denumire, eu daca ma duc la magazinul de prezentare gasesc numai lucruri si obiecte de la sectia de fotbal. Noroc ca mai comand online la Andu cate un maieu sa-l fac cadou unui copil.
    Tot ca suporter cred ca desi ati adus un tehnician bun, lotul din prezent nu e prea rau, dar e cu un nivel sub cel din sezonul precedent.. Iar daca ne uitam la echipele cu sanse la Final Four, cu doua nivele.
    Oricum, echipa tehnica va scoate maximum din acest sezon, dar daca munca celorlalti din birouri nu e pornita, la anul nu se vor vedea rezultate performante.

    cu 1 an în urmă (11.08.2022) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!