Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Toate cele patru serii din prima rundă de play-out s-au încheiat cu scorul de 3-0

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
19.04.2023

Toate cele patru serii din prima rundă de play-out s-au încheiat cu scorul de 3-0

Prima fază a play-out-ului Ligii Naționale de Baschet Masculin a luat sfârșit miercuri, 19 aprilie. Toate cele patru serii ale echipelor ce au luat parte la Grupa 11-18 s-au încheiat în trei meciuri, favoritele respectându-și statutul în trei dintre acestea.

CSM Focșani – CSM Târgu Mureș 86-102 (19-30, 21-26, 26-31, 20-15)

Primul meci al zilei a fost disputa de la Focșani, unde CSM Târgu Mureș și-a asigurat salvarea de la retrogradare. Elevii lui George Trif s-au impus cu 102-86 în primul meci din deplasare al seriei, la capătul unei confruntări dominate de la un capăt la altul. Aceștia au câștigat trei dintre cele patru sferturi, pierzându-l doar pe ultimul, când au jucat cu frâna de mână trasă.

Anthony Mathis a fost MVP-ul partidei și a terminat cu 27 de puncte, 4 recuperări și 5 pase decisive. Szabolcs Santa a încheiat cu 21 de puncte și 13 recuperări, în timp ce de la Focșani s-au remarcat Pavle Reljic (19 puncte) și Konstiantyn Anikiienko (15 puncte, 6 recuperări, 4 pase decisive).

Laguna București – CSM Galați, 65-76 (22-25, 12-21, 17-20, 14-10)

Laguna București nu s-a făcut de râs nici în ultimul meci al ocupantei locului doi din Grupa 11-18. Rechinii au pierdut la 11 lungimi în ultimul joc, după ce în ultimele două confruntări au cedat la 12, respectiv 18 puncte. Gruparea lui Florin Nini și-a adjudecat victoria în urma unui sfert al doilea de excepție la capitolul defensiv, dar și datorită unei ofensive foarte exacte în primele trei parțialuri.

Juwhan Harris-Dyson a ieșit la rampă pentru moldoveni și a totalizat 14 puncte, 6 recuperări, 4 pase decisive și 4 intercepții. Marius Ciotlăuș l-a urmat cu 11 puncte și 8 recuperări. Trevor Blondin a fost cel mai valoros jucător al Lagunei, terminând cu 10 puncte și 7 assist-uri.

CSM Miercurea Ciuc – CSM Petrolul Ploiești, 77-83 (20-30, 18-15, 19-18, 20-20)

Formația prahoveană și-a respectat statutul de lider al Grupei 11-18 și a măturat seria cu amfitrionii. Oaspeții au pornit ca din pușcă meciul de miercuri și s-au distanțat rapid la 10 puncte. Adversarii lor au pornit o cursă impresionantă de revenire și au ajuns la un deficit de o singură posesie în sfertul al treilea, dar în cele din urmă, Petrolul s-a impus la șase lungimi: 83-77.

Kwamain Mitchell a fost MVP-ul confruntării și a strâns 18 puncte, 4 recuperări și 3 pase decisive. Veljko Brkic a flirtat cu un double-double: 19 puncte și 8 recuperări. În tabăra adversă, Meshack Lufile a totalizat 25 de puncte, 7 recuperări și 4 assist-uri, în timp ce Amedeo Casale a avut 17 puncte, 6 recuperări și 4 pase decisive.

CSM Târgu Jiu – CSA Steaua București, 89-61 (22-13, 25-14, 29-16, 13-18)

Echipa pregătită de Kresimir Basic a completat singura surpriză din cadrul primului tur de play-out. CSM Târgu Jiu a trecut cu 3-0 la general de Steaua București, deși pornea ca outsider în duelul dintre echipele de pe locurile 3 și 6. După cele două victorii de la București, gorjenii au reușit să se impună cu 89-61 și au ieșit astfel din lupta pentru evitarea retrogradării.

Shamiel Stevenson a fost din nou cel mai valoros jucător de la Târgu Jiu și a strâns 24 de puncte și 7 recuperări. Anthony Durham a avut 19 puncte, 7 recuperări și 5 pase decisive. Din tabăra adversă s-a remarcat Titus Nicoară, cu 15 puncte și 8 recuperări.

Lupta la retrogradare continuă între cele patru echipe învinse în prima rundă. Acestea vor juca în a doua fază câte o serie pe sistemul „Best of 5”, iar cele două învinse ar urma să pice în eșalonul secund. Iată care sunt disputele:

CSM Focșani vs. CSM Miercurea Ciuc

CSA Steaua București vs. Laguna București

Duelurile pentru locurile 11-14 se vor disputa pe sistemul „Best of 3”. Iată care sunt acestea:

CSM Petrolul Ploiești vs. CSM Târgu Mureș

CSM Galați vs. CSM Târgu Jiu

*foto: Facebook/CSM Târgu Mureș

2 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu gyke :

    Mda
    Mi-ar face o deosebită plăcere să văd retrogradand Steaua, o mizerie de echipă, căpușată și sifonată la greu. Oameni de paie, agenți șmecheri, 2 antrenori principali schimbați, dar culmea, rămași la echipă în diverse poziții, jucători care vin și pleacă pe bandă rulantă, zero suporteri, iar la final nimeni nu răspunde de dezastru, ba mai mult, toată lumea e fericită și cu buzunarele pline.
    Foarte similar de fapt cu ce se întâmplă la Dinamo... Să primească la anul și mai mulți bani de la cele două ministere, că sigur nu s-au săturat de prăduit.

    cu 1 an în urmă (19.04.2023)
    • Norbertinho:

      La Focsani-Tg Mures ce sa intamplat?
      Cotele erau 50-50 adica 1.85 - 1.85 cu inainte sa intre meciul live.
      Cand a intrat in live, Handicapul a devenit 11.5 pt Tg Mures si cota 1.18 pt victorie Mures.
      Mi s-a parut tare dubios,in conditiile in care Focsani nu avea jucatori accidentati.

      cu 1 an în urmă (19.04.2023)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!