Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Tomas Rinkevicius este noul antrenor principal al lui BC CSU Sibiu

Tomas Rinkevicius este noul antrenor principal al lui BC CSU Sibiu

BC CSU Sibiu a anunțat miercuri, 30 noiembrie, despărțirea de Miguel Angel Hoyo, tehnicianul spaniol care preluase banca tehnică a galben-albaștrilor după plecarea lui Dan Fleșeriu.

Gruparea de pe malul Cibinului nu a rămas multă vreme fără antrenor principal, acest post urmând să fie preluat de Tomas Rinkevicius, antrenorul coordonator al Centrului de Copii și Juniori al BC CSU Sibiu și antrenorul principal al echipei U18 și formației din Liga I.

„Toată lumea este profesionistă și trebuie să arate asta într-o astfel de situație. Clubul mi-a cerut să preiau acestă poziție și sigur, sunt bucuros să fiu aici. Pentru mine nu este nimic nou, deoarece sunt în Sibiu de un an și jumătate, cunosc clubul, cunosc oamenii care sunt aproape de CSU. Este un loc bun, unde pot să-mi demonstrez latura profesională fiind antrenorul principal al lui BC CSU Sibiu”, a declarat Rinkevicius, conform bc-csusibiu.ro.

Născut în 1978, Rinkevicius a jucat baschet până în 2012 pentru diverse formații din Lituania și Belarus, trecându-și în cont mai multe medalii de argint și bronz în liga lituaniană. În 2012, a devenit antrenorul secund al lui Neptunas Klaipeda, poziție pe care a deținut-o până în 2019, când a fost numit principal.

De asemenea, Rinkevicius este și antrenorul secund al naționalei Lituaniei, făcând parte din lotul lui Kazys Maksvytis la EuroBasket 2022.

Până în acest moment, BC CSU Sibiu a adunat trei victorii și trei înfrângeri în actualul sezon al Ligii Naționale de Baschet Masculin. Sâmbătă, 3 decembrie, Tomas Rinkevicius va debuta ca antrenor principal în disputa, de pe teren propriu, cu CSM Petrolul Ploiești.

*foto: G. Syuparis Photo/lrytas.lt

1 comentariu la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu gyke :

    Welcome coach
    Cred că e mutarea cea mai firească în contextul dat. Dar este departe de a fi suficientă, deoarece trebuie dublată și de alte schimbări, altfel nu poate produce rezultatele dorite.
    TR preia o echipă în derivă, prost concepută din capătul locului, așadar o situație cât se poate de ingrată. Principala problemă, dar totodată și cea mai dificil de remediat, a acestei echipe este apărarea... Statisticile nu mint : alături de Ciuc suntem singurele echipe care primesc peste 1 punct pe posesie din partea adversarului; iar alături de Ciuc și Tg Jiu permitem adversarilor medie de peste 100 la eficiență. Iar când echipa e construită din apărători slabi pe 1 la 1, remedierea problemei este extrem de grea.
    Sunt curios să văd deseară dacă se schimbă ceva la atitudine, nu cred că în 2 zile putem spera la altceva.

    cu 1 an în urmă (03.12.2022) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!