Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Tomas Rinkevicius și Paolo Marinelli au prefațat primele jocuri din seria cu CSM Oradea

Tomas Rinkevicius și Paolo Marinelli au prefațat primele jocuri din seria cu CSM Oradea

CSM CSU Oradea și BC CSU Sibiu încep în această seară, 28 aprilie, seria din a doua semifinală a Ligii Naționale de Baschet Masculin, partida din Oradea Arena urmând să fie televizată.

Înaintea duelurilor din fieful „Leilor Roșii”, Paolo Marinelli și Tomas Rinkevicius au vorbit pentru pagina de Facebook BC CSU Sibiu, baschetbalistul galben-albaștrilor prefațând astfel confruntările:

„Nu o să fie o serie ușoară, cu siguranță, dar ne pregătim zilnic. Nu mergem acolo doar să facem act de prezență. Știu că avem probleme cu accidentările, dar trebuie să pregătim cât mai bine ceea ce urmează. Trebuie să avem o energie bună dacă vrem să câștigăm. Venim după o serie de cinci meciuri. În mod sigur o să avem o abordare diferită, pentru că ne lipsesc doi oameni mari din rotație. Sper să reușim să îi surprindem.”

Tomas Rinkevicius și-a felicitat echipa pentru calificarea în semifinale, apoi a vorbit despre situația medicală din lotul pe care îl pregătește:

„În primul rând, mă bucur că suntem în primele patru echipe din România. E un rezultat mare pentru club și pentru jucători. Sunt foarte mândru de ei, de felul în care au crescut pe parcursul acestui sezon. Am încheiat o serie dificilă în fața Voluntariului și nu avem timp să ne odihnim, trebuie să ne focusăm pe Oradea. Am avut cinci meciuri grele, de mare luptă și ne-a costat. Situația nu este ușoară și mai mulți jucători au probleme de ordin medical. Unii cu probleme mai mari, alții cu accidentări ușoare. Asta nu ne ajută în vederea pregătirii seriei din semifinale. Sigur, ne pregătim cu ce avem la dispoziție și cât de bine putem.

Cum poate să fie echipa? Mulți jucători se confruntă cu probleme serioase. Nu pot să spun că situația este rea. E foarte rea. Ce putem face? Jucătorii mei sunt războinici. Am văzut asta și în ultimul meci că nu renunță niciodată, așa că nu ne gândim la situația în care ne aflăm, ci doar la faptul că vrem să jucăm contra Oradiei.”

CSU Sibiu i-a pierdut în perioada recentă, din cauza accidentărilor, pe Roberts Blumbergs și Rareș Uță. Primul nu a evoluat în decisivul cu Voluntari din prima rundă a playoff-ului, iar pivotul român a suferit o entorsă gravă în jocul care a dus-o pe CSU Sibiu în semifinale. Rămâne de văzut când vor putea reveni pe parchet cei doi și dacă vor avea ocazia să joace în această serie cu CSM Oradea.

Partida din această seară, 28 aprilie, din Oradea Arena o să înceapă la ora 19.00 și va fi în direct pe Digisport 3, Prima Sport 3 și FRB TV.

*foto: Bogdan Isailă

1 comentariu la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea Malone Karl :

    Make H'Akeems Dream Great Again!
    Remarcabilă transformarea echipei sibiene pe parcursul ultimilor ani, nu doar a acestui sezon pe care l-au început cu stîngul. Frumoasă semifinală începe astăzi, în care le dorim să aibă tot lotul la dispoziție, iar nouă ne dorim să intrăm în forma decisivă: cu Marcovic on fire și cu Bobe așa cum îl așteptăm de mult. În rest cu ceilalți băieți în zi obișnuită, nu pierdem nimic din ce a mai rămas din acest sezon!

    cu 1 an în urmă (28.04.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!