Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Tomas Rinkevicius: „Trebuie să nu îți dorești să fluieri fault ca să iei o astfel de decizie”

Tomas Rinkevicius: „Trebuie să nu îți dorești să fluieri fault ca să iei o astfel de decizie”

BC CSU Sibiu a fost învinsă joi, 18 mai, pe teren propriu, de CS Rapid București (74-79), care preia conducerea în finala mică a Ligii Naționale de Baschet Masculin: 2-1. Giuleștenii au ocazia să încheie seria sâmbătă, 20 mai, de la ora 19:30, când cele două formații se vor întâlni tot în Sala Transilvania din Sibiu.

Situația ar fi putut sta altfel, dacă arbitrii ar fi dictat fault la aruncarea lui Monyea Pratt de la ultima acțiune a galben-albaștrilor. Americanul a aruncat din fața lui Vaidas Kariniauskas, iar Tomas Rinkevicius, antrenorul Sibiului, consideră că lituanianul a faultat:

Acum câteva minute m-am uitat la video și, în opinia mea, nu este vreun dubiu. Jucătorul meu încearcă să arunce de la distanță și adversarul lui încearcă să îi pună capac dar nu ajunge la minge. Îi atinge mâna, iar jucătorul meu nu reușește să finalizeze aruncarea. A fost fault clar și ar fi trebuit să aruncăm trei libere. Nu e niciun dubiu. Ce e ciudat e că arbitrul (n.r. Laurențiu Grigoraș) a fost într-o poziție perfectă. A văzut faza perfect. Trebuie să nu îți dorești să fluieri fault ca să iei o astfel de decizie. Era într-o poziție perfectă.

În schimb, Laurențiu Grigoraș, care a avut prim-planul la această fază nu a fluierat nimic, mingea a ajuns la Tyler Stone, iar Monyea Pratt l-a faultat imediat pe Mladen Jeremic, trimițându-l la linia de libere. Acesta a ratat prima liberă și a înscris-o pe a doua, însă gazdele au comis un turnover, iar Rapid a obținut victoria.

„A fost un meci foarte strâns. În defensivă, am greșit la ultimele posesii, însă trebuie să rămânem uniți și să încercăm să câștigăm partida următoare. Trebuie să fim mai agresivi, să ne ajutăm unii pe alții în apărare. Sunt câteva detalii pe care dacă le rezolvăm, cu siguranță putem să obținem o victorie sâmbătă”, a declarat Mouhamed Barro, autor a 13 puncte.

Tomas Rinkevicius a vorbit și despre aspectele care au ținut de echipa sa și care au dus la înfrângerea din meciul al treilea al seriei cu Rapid:

Vom vedea caracterul nostru ca echipă. Am încredere în jucătorii mei, au luptat așa cum au putut și au depus efort așa cum au făcut-o tot sezonul. Respect această echipă și mă bucur de felul cum luptă. Evident, în ofensivă, nu am jucat perfect și, de aceea, am avut procentaje proaste. E greu să câștigi cu asemenea procentaje în fața unei echipe talentate precum Rapid. Sunt atletici și de aceea am încercat să obținem aruncări deschise, am reușit însă nu le-am înscris. E parte din baschet. Niciodată nu știi ce se poate întâmpla. Am avut situații foarte bune dar nu am materializat acțiunile. Chiar și așa, dacă am fi avut cele trei libere, am fi putut să egalăm sau să învingem.

*foto: Facebook – BC CSU Sibiu

3 comentarii la aceasta stire:
  • DanyM23 :

    Intrebare
    Nu am inteles exact de ce atunci cand s-a reluat jocul dupa timeout, dupa ce Rapid a inscris, au ramas 14 secunde ca timp de atac si 23 de secunde din meci. Nu trebuia sa ramana doar cele 23 de secunde timp de atac si de joc? Poate ma insel

    cu 11 luni în urmă (19.05.2023)
    • Tanasa Petrisor:

      Art 29.2.4 din regulament
      (Aplicabil in ultimele doua minute)
      Dacă minutul de întrerupere este luat de echipa care are un nou control al mingii, şi dacă aceasta
      este în terenul echipei din:
       Spate, cronometrul de atac va fi resetat la 24 secunde.
       Faţă, cronometrul de atac va fi resetat la 14 secunde.

      cu 11 luni în urmă (19.05.2023)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu clamun :

    Arbitrii bata-i vina
    Corect la faza reclamată, se pare că Grigoraș nu a dorit sa de- a fault. Dar, cel mai mare arbitru în viața se pare că își dorește să devină MATEI BANICA, care continua munca realizată de tatăl său, care a fluierat părtinitor in cariera lui. In meciul de ieri a avut decizii care avantajau Rapidul, iar același fault comis împotriva Sibiului nu l-am vazut. Mare caracter. Asta dovedește referitor la Grigoraș și Bănică că Rapidul anul asta, de centenar trebuie să câștige ceva, orice. Pe Bănică îl înțeleg, se apropie de pensie și câteva călătorii gratuite îl ajută. Cu Bănică cum e? Merge oare la bai la recuperare cu trenul?

    cu 11 luni în urmă (19.05.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!