Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Tony Gugino acuză că i-a fost falsificată semnătura de Florin Nini pe când juca la Phoenix Galați. Video

Tony Gugino acuză că i-a fost falsificată semnătura de Florin Nini pe când juca la Phoenix Galați. Video

CSM Galați încearcă să se ridice pe urmele cenușei lăsată în urmă de Phoenix Galați, dar prestațiile moldovenilor din acest sezon, cum ar fi calificarea din Final Four-ul Cupei României, sunt trase în jos de problemele care vin de pe urma clubului cu care CSM-ul a colaborat în anul 2019 și căruia i-a moștenit poziția în Liga Națională de Baschet Masculin în urma unui contract de colaborare încheiat în condiții dezavantajoase pentru Phoenix.

Astfel, jucătorul american Tony Gugino a trimis o filmare către redacția baschet.ro în care arată faptul că semnătura i-a fost falsificată pe actele decontate de către Phoenix Galați la Primăria Galați în anul 2018. Mai exact, e vorba de mai multe salarii pe care Gugino nu le-ar fi primit, dar care ar fi ajuns în visteria clubului de pe malul Dunării. Conform spuselor lui Gugino, schema prin care Phoenix Galați, reprezentată legal prin președintele Florin Nini, ar fi intrat în posesia sumelor de bani este reprezentată de falsificarea semnăturii sportivului pe factura și chitanța care atestă plata salariilor către Gugino, sume care nu ar fi intrat niciodată în posesia jucătorului (VEZI DOCUMENTELE ÎN GALERIA FOTO).

Ulterior, documentele au fost înregistrate în contabilitatea clubului și la Primăria Galați pentru a se justifica sumele achitate din bani publici. Cu toate că la final de sezon înregistra datorii peste 100.000 de euro, reprezentanții CS Phoenix au decis prin Adunarea Generală din 26.07.2019 să dizolve clubul printr-o hotărâre judecătorească și să înființeze un nou club sportiv, Academia Phoenix Galați, club în cadrul căruia a fost mutată activitatea de juniori, respectiv unde Florin Nini este președinte.

În materialul video atașat, Tony vine cu dovezi și cu alte documente semnate de el prin care arată diferența dintre semnătura lui și cea care apare pe documente. 

Din informațiile baschet.ro, această schemă s-ar fi repetat și în legătură cu alți foști sportivi ai formației moldovene ce nu și-au încasat salariile conform raporturilor contractuale.

Cel pe care Gugino îl acuză că ar fi fost de vină pentru această situație este antrenorul Florin Nini, cel care ocupa și funcția de președinte al clubului Phoenix Galați și care acum este din nou "omul-orchestră" la CSM Galați.Într-o intervenție pentru site-ul nostru, antrenorul neagă acuzațiile care i-au fost aduse:

"Este un caz închis. Clubul Phoenix este în insolvență și în lichidare."  - a afrimat Florin Nini pentru baschet.ro

În articolele următoare vom prezenta reacția pe larg a antrenorului Florin Nini, dar și ce alți baschetbaliști susțin că documentele prin care s-au făcut ultimele plăți nu poartă în realitate semnătura lor.

Foto: viata-libera.ro

3 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu gyke :

    wow
    mi se pare de noaptea mintii ca in anul de gratie 2018, mai exista cineva care sa-si riste libertatea facand niste hotii atat de grosolane si stupide, iar in acelasi timp nu doar sa doarma linistit, dar sa fie un membru de vaza in tot felul de pozitii importante in federatie.

    cu 2 ani în urmă (18.03.2022) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    pai
    ce-ai facut profesore? umflii parnaia pentru 100k coco care se pare ca nici macar nu ti-au intrat in buzunare? sau ti-or fi intrat? hmm...
    intrebarea e cum a pus mana jucatorul pe facturile alea, ca ma gandesc ca asta a fost intelegerea, sa nu ajunga nimeni niciodata la ele. altfel, cat sa fii de tampit sa te gandesti ca jucatorul va trece peste ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat?
    azi vine galatiul la cluj, strigam din sala Florin parnaie sau Nini Puscarie? :))

    cu 2 ani în urmă (18.03.2022)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @studentU
      fara sa am vreo certitudine, ma gandesc ca facturile au fost obtinute la procesul civil pe care sa-l fi deschis jucatorul pentru a-si recupera banii.
      dar ramane de vazut daca dom' profesor va raspunde cu adevarat la aceste intrebari, nu doar cu "caz inchis, club in lichidare"...

      cu 2 ani în urmă (18.03.2022)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!