Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Topias Palmi, prestație excelentă în fața Germaniei

Topias Palmi, prestație excelentă în fața Germaniei

Luni, 27 februarie, s-au disputat ultimele partide din preliminariile Campionatului Mondial de Baschet din vara acestui an. Serbia și Belgia s-au luptat pentru ultimul bilet la turneul din Filipine, Japonia și Indonezia, naționala lui Svetislav Pesic având câștig de cauză.

Unul dintre jocurile care au avut loc luni a fost cel dintre Finlanda și Germania, încheiat cu scorul de 87 la 81 pentru nemți. Nordicii au început mai bine și și-au adjudecat actul inaugural, apoi adversarii au revenit și au intrat la vestiare cu un avantaj de trei puncte: 43-46.

A urmat o nouă secvență mai bună a Germaniei și, chiar dacă diferența de pe tabelă nu a fost mare, gazdele nu au mai izbutit să întoarcă rezultatul. Astfel, oaspeții s-au impus cu 87 la 81 și au trecut pe prima poziție în grupa J, Finlanda terminând pe locul al doilea.

Liderii naționalei lui Gordie Herbert au fost Johannes Voigtmann (23 de puncte, 9 recuperări, 9 pase decisive), David Kramer (16 puncte), Karim Jallow (14 puncte) și Jonas Richter (10 puncte).

De partea cealaltă, cel mai bun marcator al lui Susijengi a fost Mikael Jantunen, care a adunat 20 de puncte și 6 recuperări. Topias Palmi a avut și el o prestație foarte bună, izbutind 16 puncte și o recuperare. Baschetbalistul Craiovei a avut 4/6 la aruncările de la distanță și 2/3 la cele din interiorul semicercului, pentru un procentaj de 66% din acțiune.

Alex Murphy a marcat și el 16 puncte, iar Sasu Salin s-a remarcat cu 10 puncte și 5 intercepții. Shawn Hopkins, celălalt jucător al Craiovei din lotul condus de Lassi Tuovi, nu a evoluat.

Din grupa J, Germania, Finlanda și Slovenia sunt formațiile calificate la Campionatul Mondial din 2023.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!