Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Topul prestațiilor reușite de autohtoni în etapa a 14-a

Topul prestațiilor reușite de autohtoni în etapa a 14-a

Runda cu numărul 14 în Liga Națională de Baschet Masculin s-a încheiat luni seara (09.01), înregistrându-se doar două victorii pentru formațiile care au evoluat în deplasare în această rundă.

În opinia site-ului nostru, următorii jucători s-au remarcat în rândul autohtonilor:

Nadav Yankowitz (Rapid București)

Jucătorul cu dublă cetățenie a bifat cea mai bună prestație de până acum în LNBM, reușind să adune 9 puncte, 8 recuperări, 5 pase decisive și 4 intercepții în 25 de minute la Miercurea Ciuc, totul pentru 20 index al eficienței și +21 la +/-.

Rapidistul a stat cu 1/4 la aruncările de două puncte și 1/1 din spatele arcului de cerc, iar de la linia liberelor, asemenea precedentului meci în care a trebuie să arunce din acea zonă, nu a ratat (4/4).

Marius Ciotlăuș (CSM Galați)

Ciotlăuș a stabilit un season-high cu ocazia victoriei contra celor de la CSM Focșani, jucătorul Galațiului terminând cu 13 puncte, 6 recuperări și 3 pase decisive în 24 de minute, iar indicele eficienței a fost de 19 unități.

O singură dată a fost în double figures anterior acesta în campania actuală din LNBM, chiar în primul său meci. Acum, cu Focșani, a încheiat cu 5/6 la două puncte și 1/2 de la distanță.

Radu Paliciuc (Laguna București)

Paliciuc a încheiat pentru a patra oară în această stagiune de LNBM în double figures, el având 16 puncte, 3 recuperări, 3 intercepții și 2 assist-uri în 39 de minute pentru un index de 18 unități la eficiență.

Jucătorul Lagunei București a fost fără greșeală la două puncte (4/4) și la libere (2/2), ratările venind din spatele arcului de cerc (2/6). În trei din ultimele sale patru meciuri, Paliciuc a marcat minim 10 puncte.

Vlad Moldoveanu (Dinamo București)

Duelul cu fosta formație i-a adus al doilea double-double stagional în Liga Națională, pe lângă acest aspect ajungând la o serie de cinci meciuri la rând în double figures. Moldoveanu a încheiat cu 14 puncte, 10 recuperări, o pasă decisivă și o intercepție în 34 de minute, totul pentru 19 unități la eficiență.

De la linia de fault a fost fără greșeală (6/6), în vreme ce din acțiune a adunat 3/8 în acest joc, la aruncările de două puncte fiind sub media pe care o aduce de obicei.

Cătălin Baciu (CSM CSU Oradea)

Al doilea meci la rând în double figures pentru pivotul celor de la CSM Oradea. Baciu a totalizat 11 puncte, 7 recuperări și un capac în 19 minute contra Stelei, având la final un index de 17 unități la eficiență.

A fost pentru a cincea oară în 11 jocuri din LNBM când pivotul și-a asumat minim 5 aruncări din acțiune, acum terminând cu 5/7 de două puncte și 1/1 la libere.

*foto: Facebook CSM Oradea

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!