Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Topul prestațiilor reușite de autohtoni în etapa a 5-a

Topul prestațiilor reușite de autohtoni în etapa a 5-a

Etapa a 5-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin, desfășurată în acest weekend, a consemnat câteva surprize, precum victoria Rapidului împotriva Craiovei sau succesul obținut de Sibiu în fața celor de la Voluntari.

De asemenea, în ultima rundă am putut vedea la lucru mai mulți baschetbaliști români care au jucat excelent, ajutându-și echipele fie să se impună, fie să ofere o replică solidă. Iată topul celor mai bune prestații ale autohtonilor:

1. Lucas Tohătan (BC CSU Sibiu)

Revenit pe teren după o accidentare suferită în confruntarea cu SCM U Craiova, fundașul din lotul lui Dan Fleșeriu a arătat multă poftă de joc și a fost decisiv în partida câștigată de Sibiu împotriva lui Voluntari: 86-83.

Tohătan a adunat 19 puncte, 5 pase decisive, 2 recuperări și o intercepție în sub 32 de minute petrecute pe parchet. Tânărul jucător a avut 64% din acțiune (7/11) și 100% de la libere (3/3), pentru un indice al eficienței de +18.

2. Vlad Moldoveanu (CSO Voluntari)

De partea cealaltă, ilfovenii au avut în Moldoveanu o armă ofensivă deosebită, care a fost aproape de a le frânge inimile fanilor sibieni. În actul decisiv, veteranul lui CSO Voluntari a înscris 13 puncte consecutive, prin care și-a readus echipa în avantaj.

În cele din urmă, alb-albaștrii au pierdut, dar baschetbalistul născut în Capitală a înregistrat 21 de puncte, 3 recuperări, o pasă decisivă, o intercepție și 20 de unități la eficiență, asigurându-și locul în această listă.

3. Ștefan Grasu (U-BT Cluj-Napoca)

Spre deosebire de CSO Voluntari, U-BT Cluj-Napoca a reușit să rămână neînvinsă și după această etapă. Alb-negrii au făcut un meci bun în Sala Sporturilor „Horia Demian” și au câștigat cu scorul de 82 la 60 împotriva lui CS Dinamo București.

Al doilea cel mai bun marcator al gazdelor a fost Grasu, care a strâns 13 puncte, 3 recuperări și 3 pase decisive în 26 de minute. Cu 6/12 din acțiune, jucătorul în vârstă de 18 ani a avut +12 la eficiență.

4. Christian Chițu (CSM Ploiești)

Sportivul din lotul lui Mihai Popa s-a abonat deja la acest top, reușind o nouă prestație excelentă. În victoria obținută de prahoveni pe terenul lui CSM Focșani (84-86), Chițu s-a remarcat cu 13 puncte, 6 recuperări și o pasă decisivă.

Acesta a reușit trei coșuri de la mare distanță, unul din interiorul semicercului și două de la linia de libere, având astfel un indice al eficienței de +16.

5. Luca Vasile (Rapid București)

Unul dintre protagoniștii succesului adjudecat de Rapid împotriva Craiovei, scor 81-79, este Vasile. Jucătorul în vârstă de 20 de ani a strâns 14 puncte, 2 recuperări, o pasă decisivă, o intercepție și 5 la eficiență.

În 32 de minute, elevul lui Marius Bulancea a aruncat de 14 ori și a atins ținta de 5 ori. Totuși, cele 14 puncte înscrise au fost decisive pentru victoria giuleștenilor.

O mențiune specială merită Andrei Mandache, autor a 16 puncte, 2 recuperări, 2 intercepții și o pasă decisivă în duelul cu U-BT Cluj-Napoca. Acesta a condus ofensiva dinamoviștilor în a doua repriza și a acumulat 5 unități la eficiență.

*foto: Manases Sandor/u-bt.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!