Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Totul despre ediţia 2011-2012 a Campionatului Naţional U23

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
01.11.2011

Începând cu sezonul 2011-2012 Federaţia Română de Baschet a mai adăugat un nou Campionat Naţional pe lista categoriilor. Este vorba de cel rezervat sportivilor U23 masculin şi feminin care debutează pe 16 decembrie şi se încheie pe 27 mai.

Au drept de participare sportivii şi sportivele născute în anul 1989 şi mai tineri/e. Un alt punct stipulat în regulament este faptul că în campionatul U23 pot activa şi străini "ai căror părinţi lucrează în Romania şi posedă permis de şedere, precum şi jucători străini aflaţi la studiu în România, cu prezentarea actelor doveditoare". De asemenea echipele pot folosi numai jucători care au legitimaţii emise de către FRB şi se află printre cei maxim 16 jucători trecuţi la începutul sezonului pe lista cu drept de joc.

Masculin

La masculin s-au înscris 15 echipe care au fost îmărţite în 3 serii a câte 4 echipe respectiv o serie de câte 3 formaţii. Confruntările se vor desfăşura sub forma turneelor. În prima faza, cea de calificare, vor avea loc 3 turnee în care echipele vor juca fiecare cu fiecare.

Turneul 1 16 – 18 decembrie 2011
Turneul 2 27 – 29 ianuarie 2012
Turneul 3 09 – 11 martie 2012

Se califică mai departe primele două echipe din fiecare grupă respectiv cele mai bune 4 echipe în baza coeficientului jucuri câştigate/jocuri pierdute. Turneul semifinal are loc în perioada 10-14 aprilie, iar acolo cele 12 echipe vor fi împărţite în două grupe a câte 6 formaţii. Se va juca în sistemul fiecare cu fiecare iar primele două echipe din fiecare grupă se vor califica în Final Four. Ultimul act este programat să se desfăşoare în perioada 26-27 mai într-o locaţie ce va fi ulterior stabilită.

Programul fazei de calificare a CN U23 masculin poate fi accesat aici.

Echipele înscrise sunt: CSŞ Viitorul Cluj-Napoca, ASC Magic Champions Bucureşti, CS Otopeni, SCM Piteşti (Grupa A), BC Timişoara, Pro Baschet Omnilogic, CSA Steaua Bucureşti, CSU Ploieşti(Grupa B), U Mobitelco Cluj-Napoca, CS Aurel Vlaicu Bucureşti, CSŞ Târgovişte, CS Amicii Piteşti(Grupa C), CSŞ Unirea Iaşi, CS Phoenix Galaţi şi Labradors Târgu Secuiesc(Grupa D)

Feminin

În această ediţie a CN U23 feminin s-au înscris doar 6 echipe împărţite în 2 serii a câte 3 echipe. Confruntările se vor desfăşura sub forma turneelor. În prima faza, cea de calificare, vor avea loc 3 turnee în care echipele vor juca fiecare cu fiecare.

Turneul 1 16 – 18 decembrie 2011
Turneul 2 27 – 29 ianuarie 2012
Turneul 3 09 – 11 martie 2012

Se califică în Final Four primele două echipe din fiecare serie. Competiţia va lua o pauză de 2 luni şi jumătate pentru ca la sfârşitul lui mai, 26-27 mai, să se desfăşoare ultimul act ce va avea loc într-o locaţie ce va fi ulterior stabilită.
Se califica pentru turneul final primele 2 echipe din fiecare serie.

Programul fazei de calificare a CN U23 feminin poate fi accesat aici.

Echipele înscrise sunt: CS Olimpia Bucureşti, CSM Bucureşti Sportul Studenţesc, CS Olimpia Braşov (Grupa A), Universatea Cluj-Napoca, CSŞ Bega Timişoara, CS Crişul Oradea(Grupa B)

Conform regulamentului "înregistrarea video şi înregistrarea statistică sunt recomandate conform RGOC", iar echipele ce nu vor transmite meciurile LIVE PLAY BY PLAY vor fi sancţionate cu suma de 200 de euro.

1 comentariu la aceasta stire:
  • pop :

    asta suntem
    Labradors joaca 6 meciuri in anul competitional curent iar la feminin mie imi vine sa rasu-plansu. Ce viitor mai are baschetul feminin? se sare peste aceasta etapa direct in divizia a la 16 ani. Am si raspuns.

    cu 12 ani în urmă (01.11.2011) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!