Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Travis Bureau cel mai bun jucător în meciul cu Balkan Botevgrad

Ionuț Greere

Ionuț Greere
06.03.2014

Americanul Craiovei, Travis Bureau, a fost din nou cel mai bun marcator al oltenilor în meciul pierdut în fața bulgarilor de la Balkan Botevdrad în Liga Balcanică.

În cele 22 de minute de joc Bureau a marcat 23 de puncte și a reușit 5 recuperări (două ofensive și trei defensive) cu 70 % la două puncte, 100% la trei puncte și 50 % la linia de pedeapsă a realizat un coeficient de 24 puncte de eficiență. Travis Bureau a reușit și un alley-oop care a ridicat Polivalenta în picioare după o fază la care a conlucrat cu Mirko Kovac.

*Foto: Bogdan Dănescu

29 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe jorginho :

    bureau
    a ratat o aruncare de la 3p, am recuperat, a ajuns mingea tot la el si a inscris de 2p

    cu 10 ani în urmă (06.03.2014) Raspunde
  • SCM CSŞ U Craiova Buzestii :

    Bureau
    Este de acum o constanta,un jucator senzational,el si fostul "clujean" Dykes sunt cei mai grozavi jucatori pe care i-am vazut in ultimii ani in campionatul nostru,asta desigur,cand nu intra Sparks sa-i reduca la tacere spectacolul(uahahahahaa!

    cu 10 ani în urmă (06.03.2014) Raspunde
  • SCM "U" Craiova b1 :

    intrebare pt. Nilic
    Marea enigma a meciului cu bulgarii este aceea a incapatanarii lui Nilic de a nu se folosi de Tyler in ultimele 16 minute de meci. L-a pastrat in teren pe Popescu in tot acest timp si panourile au fost la discretia adversarilor. Popescu a prestat un joc dubios de apatic, nu a marcat, nu a recuperat. Nici nu avea cum din moment ce parca refuza sa participe la joc. Cred ca nu putem visa foarte departe cu antrenorul Nilic si jucatorul Popescu. Conducerea ce zice?

    cu 10 ani în urmă (07.03.2014)
    • SCM "U" Craiova aLx:

      ,
      Un copy/paste din ceea ce i-am scris altui contestatar al aceleiasi decizii, el afirmand ca tyler si bureau au avut loc pe parchet in sfertul 2 si nu si in sfertul 4:
      "In sfertul 2 se mergea head to head, nu era nicio presiune, celor de la Balkan nu le reuseau aruncarile, a fost o rotatie de moment. In sfertul 4 revenirea celor de la Balkan s-a produs pe aruncari de la distanta si semi-distanta, alegerea lui Popescu in detrimentul lui James a fost perfect justificata, amandoi nu puteau fi pe teren, fie era James+Capusan si sarea Bureau din schema fie Popescu si Bureau, alta varianta nu exista. Balkan in sfertul 4 a avut 3/3 de la 3 puncte, 6/7 de la semi distanta si 2/2 de sub panou, te las pe tine sa calculezi. Vrei sa stii cu ce ajuta James in momentul respectiv? Repunea mingea in joc si avea maxim 2 capace. In alta ordine de idei, Balkan a mizat pe fast break-uri, cam cine crezi ca poate tranzita terenul mai repede si de mai multe ori dintre Popescu si James si care dintre cei doi se apara mai bine la aruncari de la semi distanta? Din pacate, multi dintre cei care si-au facut un obicei sa critice echipa si jocul prestat nu au nici o treaba cu fenomenul, un meci de baschet se decide in ultimele 3-4 minute de joc, multi aveti impresia ca o diferenta de 10-12 puncte intr-un joc in care mai sunt sub 10 minute de jucat fac cat un 2-0 la fotbal, nu a fost asa si nu va fi niciodata."

      cu 10 ani în urmă (07.03.2014)
    • SCM "U" Craiova aLx:

      btw
      mai am un reply la postul cu infrangerea, il poti citii si pe acela :)

      cu 10 ani în urmă (07.03.2014)
    Raspunde
  • SCM "U" Craiova b1 :

    replica
    Explicatia lui "aLx" pare a fi savanta si se doreste a pune la punct pe unii, inclusiv pe mine.
    O sa-i replic. Tyler era foarte necesar pe recuperari ofensive in conditiile in care am avut foarte multe aruncari ratate. Popescu nu a recuperat deloc ofensiv si o singura data defensiv in 16 minute de joc. Nerecuperand ofensiv si jucand foarte apatic, in tot acest timp a marcat doar 2 puncte. Ma rog, se mai pot spune multe. Consider ca e suficient deocamdata. Pana la urma, nu e rau ca exista oameni care inteleg atat de bine tactica lui Nilic si jocul de mare calitate al lui Popescu.

    cu 10 ani în urmă (07.03.2014)
    • SCM "U" Craiova aLx:

      ..
      Am mai spus-o, nisic nu are ce cauta la aceasta echipa, citeste reply-ul meu din cealalta stire si te lamuresc si cu recuperarile. O sa revin cu un alt post mai tarziu pt ca sunt in oras si imi e greu sa scriu de pe telefon.

      cu 10 ani în urmă (07.03.2014)
    • SCM CSŞ U Craiova Buzestii:

      @aLx
      Alex,nu te mai grabi sa-i pui la colt pe partizanii lui Tyler si am sa-ti explic de ce:gandirea ta este absolut corecta,insa pana la un punct,critic dealtfel,si reprezentat de cazul concret(ca si aici dealtfel)cand ea incepe sa arate ca nu da roade.In acel moment,orice antrenor normal,nu exceptional,obligatoriu incearca sa schimbe,altminteri blocajul intr-o idee sau formula,fie ea si perfect logica,niciodata nu-ti va aduce rezultat,fiindca e vorba de un joc,nu de matematica.Apoi,nu uita,au fost suparator de multe alte situatii cand Nisic l-a uitat pe banca pe Tyler,desi acesta jucase excelent,ori asta declanseaza si un automatism al reactiei ostile fata de antrenor prin prisma jucatorului,chiar si atunci cand poate folosirea acestuia e inoportuna.Nu in ultimul rand,iti spun cu certitudine,sarbii sunt crunt de incapatanati,cand li se pune pata pe ceva sau cineva ,nu mai ies din fixatia respectiva chiar cu riscul de a-si face rau,asta-i natia,cum noi le avem p-ale noastre,asa le au si ei p-ale lor...

      cu 10 ani în urmă (07.03.2014)
    • SCM "U" Craiova aLx:

      replica
      Baschetul se joaca in devensiva, Popescu era mult mai potrivit in faza defensiva decat in cea ofensiva, am avut 3 shooteri carora nu le-au intrat aruncarile. In partea a doua a jocului daca James juca din punctul meu de vedere era anihilat ofensiv total, double-teamed. Din punct de vedere defensiv iar nu facea fata, Balkan a jucat cu un tempo ridicat cum ti-am raspuns si mai sus, ii era greu sa faca fata din punct de vedere fizic. Legat de statistica lui Popescu, arata cam asa: 23 min, 2/7 FG, 2/2 FT, 2 RD, 1 RO, 1 TO si 1 BS. "Voi astia pe care incerc sa ii pun la punct" care criticati de fiecare data jocul echipei, deciziile tehnice si atitudinea jucatorilor in opinia mea nu prea aveti nicio viziune baschetbalistica mai ales in ceea ce priveste jocul echipei noastre vs jocul echipei adverse, totul se rezuma la baga-l pe ala ca celalat rateaza, ce pase proaste da x sau y. E suficient ca un jucator sa aibe 5-6 meciuri mai slabe si deja se aud injuraturi prin sala la adresa lui, imediat se uita ce a facut jucatorul respectiv pentru echipa, cazul Popescu. In momentul de fata, Craiova si echipele din campionat sunt niste rampe de lansare catre contracte mai avantajoase, toti jucatorii isi doresc sa faca meciuri bune pt a le creste cota, baschetul il joaca doar cei care au o pasiune mare pentru joc, dpdv financiar este ok. Incheiand, nu ma consider un expert in baschet, il practic de maxim 2 ori pe saptamana, urmaresc meciuri de 10-11 ani iar meciurile care ma intereseaza, fie ca le vad la TV/streaming/etc, fie ca vad scorul final, le analizez si din punct de vedere statistic(boxscore, shot chart si play-by-play) si imi pot forma o opinie, asa cum am facut-o in ambele posturi referitoare la meciul de miercuri.

      cu 10 ani în urmă (07.03.2014)
    Raspunde
  • SCM "U" Craiova Alex Dabuleanu :

    @buzestii
    Banuiesc ca esti din Craiova, ma gasesti repede pe facebook, Alex Dabuleanu, putem discuta pe chat, e mai ok.

    cu 10 ani în urmă (07.03.2014) Raspunde
  • SCM CSŞ U Craiova Buzestii :

    @aLx
    Din moment ce n-am nicio viziune(asta desigur,in opinia ta),respectiv emiti de-a valma ipoteze cu pretinsa valoare de adevaruri absolute,nu vad sensul niciunei discutii ulterioare.Succes!

    cu 10 ani în urmă (08.03.2014)
    • SCM "U" Craiova aLx:

      @Buzestii
      Daca te simti cu musca pe caciula e problema ta, bafta.

      cu 10 ani în urmă (08.03.2014)
    Raspunde
  • SCM "U" Craiova Alex Dabuleanu :

    LE
    Toate argumentele mele au fost fost transpuse din boxscore-uri, shot chart-uri si o analiza personala play-by-play (date care sunt free pe fibalivestats) + ce am inteles eu din meciul de miercuri, asa cum am mai repetat, nimic mai mult. Felul in care argumenteaza asa zisii suporteri si cunoscatori de baschet esecurile, iti trebuie o minima cunostiinta baschetbalistica. Daca o aduc pe bunica-mea la sala ar spune fix acelasi lucru ca si un prieten care a venit pentru a doua oara miercuri la un meci de baschet, "pierduram ca nu il baga pe ala mare". Asa se procedeaza si aici.
    LLE: Nu am fost de acord cu niciuna dintre deciziile lui Nisic pana la meciul cu Balkan. Daca intra Capusan in locul lui Popescu tot nu era bine, erau de ajuns 2 atacuri ratate si i se cerea si lui plecarea. Referitor la remarca despre , este vorba de matematica, cand sunt procentaje foarte mari de la distanta si semi distanta nu ai nevoie de un big man ci de unul ca Popescu. Apropo, cu James pe parchet Balkan a avut 9 recuperari ofensive dintr-un total de 17.

    cu 10 ani în urmă (08.03.2014) Raspunde
  • SCM CSŞ U Craiova Buzestii :

    ca fapt divers
    Analiza statisticilor este un instrument de corectie cand lucrurile nu merg bine,iti sunt defavorabile,altminteri eventualele minusuri la un jucator se pot regasi in mari plusuri la altii si ca rezultanta intr-un scor favorabil.Practic,ce ar fi de preferat,mai multe nu stiu cate recuperari ofensive ale adversarului dar plus 10 pe tabela pentru tine,sau mai putine recuperari ofensive ale acestuia dar plus nu stiu cate puncte pentru el?In fine,singurul lucru cert este ca nu toata lumea,si e normala situatia asa,nu interpreteaza lucrurile in acelasi fel,dar singurul fapt care ramane si da raspunsul este rezultatul consemnat la sfarsitul jocului,iar cand acesta este defavorabil,inseamna ca solutiile tale nu au fost cele mai corecte.

    cu 10 ani în urmă (08.03.2014)
    • SCM CSŞ U Craiova Buzestii:

      P.S
      Iti apreciez analizele,sunt interesante,dar sunt o conditie necesara,nu si suficienta...

      cu 10 ani în urmă (08.03.2014)
    Raspunde
  • SCM CSŞ U Craiova Buzestii :

    P.P.S-Public
    La o judecata asa frusta,ar insemna ca la teatru sa vina la spectacole numai fosti actori,critici de arta si filologi iar la meciuri numai antrenori,fosti sportivi sau profesori de sport,ceea ce n-ar fi deloc in regula...Sportul este superb prin spiritul sau,atmosfera si de ce nu,cat mai multa adrenalina...

    cu 10 ani în urmă (08.03.2014) Raspunde
  • SCM "U" Craiova Alex Dabuleanu :

    .
    Singura solutie viabila in momentul respectiv a fost folosirea lui Popescu, toate celelalt decizii ale antrenorului din meciurile precedente au fost eronate coroborate cu lipsa de reactie in momentele cheie. Cu JAmes in teren puteam la fel de bine sa si pierdem, gandirea aceasta nu e sanatoaaa, nu avem vreo super echipa, rezultatele actuale se bazeaza pe sclipirea unor jucatori, cand acelor jucatori nu le intra aruncarile in sfertul 4 pierdem, viceversa castigam, cam asa sta treaba momentan.

    cu 10 ani în urmă (08.03.2014) Raspunde
  • SCM "U" Craiova b1 :

    revin
    Stimate "aLx". Revin cu un comentariu scurt, chiar daca am promis ca o sa inchei subiectul. Imi cer scuze pentru asta...
    Asadar, cand am deschis aceasta discutie, am facut-o la modul tintit pe ultimele 16 minute ale jocului. Pana atunci, Popescu si Tyler jucasera alternativ. Din acel moment si pana la final a jucat doar Popescu. Ca sa fac o diferenta clara intre niste oameni fixisti, ca Nilic sau ca domnia-voastra, o sa precizez ca varianta pe care o sustineam eu era sa joace si Tyler o parte din acest final in conditiile in care echipa era in cadere, se ratau multe aruncari iar Popescu nu recupera. Vrei sa ne spui ca e normal ca Nilic sa nu incerce schimbarea macar pentru 2- 3 minute? Chiar asa?

    cu 10 ani în urmă (08.03.2014)
    • SCM "U" Craiova aLx:

      opinii
      Am spus-o si o repet, in opinia mea dpdv tactic Popescu trebuie sa fie pe teren, am explicat motivele cat se poate de simplu si concis, nici nu o sa ma mai obosesc sa va raspund. Puteti sa criticati echipa, antrenorul, etc cat vreti, oricum nu misca pe nimeni si nu sunteti cu nimic mai presus decat aia de la fotbal. O seara frumoasa

      cu 10 ani în urmă (08.03.2014)
    Raspunde
  • SCM CSŞ U Craiova Buzestii :

    Mai baiatule
    Un proverb intelept zice ca atunci cand mai multi iti spun ca esti beat,te duci si te culci.Nu te-a criticat nimeni pentru opiniile tale,dar tu,dupa ce ca esti chiar habarnist si fixist,o tii lunga cu generalizari si ofense,du-te bai baietica in lumea ta!

    cu 10 ani în urmă (09.03.2014)
    • SCM "U" Craiova aLx:

      baietica
      Mai frustratule, felul in care comentezi si incerci sa pari superior celorlalti dpdv intelectual si baschetbalistic nu impresioneaza pe nimeni ba chiar comentariile tale complexe te pun intr-o postura penibila. Cand se castiga meciuri tu si ceilalti cunoscatori ai baschetului aveti ciocu' mic, nu sunteti in stare sa observati niste detalii care au facut diferenta in favoarea noastra, decizii ale antrenorului bazate pe match-up-uri, scheme de joc si folosirea unor jucatori cu IQ baschetbalistic mai mare, totul la voi se rezuma ' ala recupera mai mult si ala arunca mai bine". Aceste lucruri se numesc factori de joc, deciziile se iau in urma acestor factori, nu sub presiunea unor idioti care ii cer demisia lui Nisic cu 2 minute de final si a acelor idioti care il injura pe Capusan si Popescu cu 5 minute de final. Cand se aud cuvintele alea in sala crezi ca antrenorul se ia dupa 10 descreierati care indeamna publicul la injurii si cereri de demisii si plecari? NU, un anternor isi urmeaza propria filizofia, in baza ii este prelungit sau prelungit contractul la finalul sezonului la Craiova, nu suporteri raspunde de rezultate ci antrenorul. Cainii latra, ursul merge.

      cu 10 ani în urmă (09.03.2014)
    • SCM CSŞ U Craiova Buzestii:

      Parlitule
      La nivelul ala tu n-o sa ajungi nici daca mai traiesti doua vieti,ba mai mult,IQ-ul tau de babuin ar trebui sa te determine sa-ti dai parintii in judecata ca ai iesit asa.Dar asa e in democratie,orice pacalici care daca bate turca pe maidan isi inchipuie ca l-a atins Zana Maseluta cu bagheta pe scafarlie si l-a facut jucator-antrenor...Vai de steaua ta!

      cu 10 ani în urmă (09.03.2014)
    • SCM "U" Craiova aLx:

      concluzionand
      Raspunsul tau nu a facut decat sa imi confirme ca esti un frustrat. Probabil negasindu-ti locul in societate te-ai aciut pe totalbaschet sa iti versi frustrarile. Cand ti-am zis sa ma contactezi pe fb ai zis ca nu ai de ce sa vorbesti cu mine cu toate ca nu facusem referire la tine in posturile anterioare, in ziua de azi toti bosorogii boschetari au acces la internet.

      cu 10 ani în urmă (09.03.2014)
    • SCM CSŞ U Craiova Buzestii:

      parleo
      Frustrari poate avea decat unul ca tine,care nu a avut nicio realizare in viata lui,confirmi doar ca esti un absolvent de liceu de meserii,angajat ca agent de paza la "Plafar",mandru nevoie mare ca si-a putut lua in rate un smartphone...Da,am gresit cand te-am bagat in seama,saormistule...

      cu 10 ani în urmă (09.03.2014)
    • SCM "U" Craiova aLx:

      Comportamentul
      tipic unui taranus care a dat de internet si sta toata ziua apasand f5 pe un site neavand nicio ocupatie, de familie cred ca nici nu se pune problema. Daca nu te duce capul sa iti argumentezi criticile asupra echipei si intrii in discutii contradictorii ignorand detaliile treci la jigniri. Badge-ul te caracterizeaza, esti un specialist, in a bate campii.

      cu 10 ani în urmă (10.03.2014)
    Raspunde
  • SCM "U" Craiova b1 :

    rerevin, din pacate...
    Tot capos si tot obraznic esti, domnule "aLx".
    Dumneata nu pricepi nici acum ce am spus? Repet, in acele ultime 16 minute, de apatie in joc pt. Popescu si catastrofale pentru SCM, era necesara inlocuirea acestuia cu Tyler, chiar si pret de cateva minute. Ar fi fost excelenta decizia antrenorului de a rupe ritmul, inclusiv prin schimbarea Tyler-Popescu. Desfasurarea jocului aproape ca il obliga sa incerce alternanta si pe acest post. Asta nu inseamna ca am ceva cu Popescu sau cu Nilic. Sau ca as crede ca Tyler este cel mai cel. Popescu este un jucator excelent.
    Vezi jocul impotriva noastra de anul trecut, de exemplu.
    Concluzia dumitale ca nu miscam pe nimeni e de-a dreptul stupida. Nimeni nu isi propune asta. Peste tot in lume fanii discuta, comenteaza. In primul rand fiindca au "microbul" acesta si in al doilea rand fiindca astfel "se imbogatesc" unul pe altul cu informatii si cunostinte.

    cu 10 ani în urmă (09.03.2014)
    • SCM "U" Craiova aLx:

      rererereprofileaza-te pe alt sport
      E valabil si pentru tine comentariul de mai sus, urmariti baschetul din polivalenta de 2 ani si sunteti mari analisti. Mai trist poate fi faptul ca sunteti pasionati de baschet de mai mult timp si nu intelegeti nimic din el. Nu va mai obositi sa imi raspundeti pentru ca nici nu o sa mai intru pe aici sa ma uit la comentarii.

      cu 10 ani în urmă (09.03.2014)
    • SCM "U" Craiova Stiinta:

      b1
      Am si eu o intrebare ? cine este Nilic asta ?

      cu 10 ani în urmă (15.03.2014)
    Raspunde
  • SCM "U" Craiova BRILIANTUL :

    Popescu
    Din pacate Popescu este clar in scadere de forma, ce sa caute in teren in finalul meciului.Nisic nu este un antrenor care sa faca schimbarile inspirate pe final dovada ca am pierdut multe meciuri asa

    cu 10 ani în urmă (11.03.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!