Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Travis Bureau revine la Craiova, Radenko Pilcevic va evolua și el în Bănie

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
03.12.2015

SCM U Craiova operează noi modificări la nivelul lotului de jucători. Formația olteană l-a repatriat pe Travis Bureau, un jucător foarte iubit în Bănie în sezoanele trecute. Pe lângă americanul care are ștate vechi la Craiova, echipei lui Oliver Popovic s-a alăturat și Radenko Pilcevic, jucător trecut la rândul să prin România.

Travis Bureau a jucat ultima dată chiar la Craiova, în sezonul 2014/2015, iar în startul acestei stagiuni nu a avut nici un angajament. Trei sezoane a bifat americanul în țara și a adunat 79 de partide în Liga Națională de Baschet Masculin, cu medii statistice de 13.7 puncte, 6.6 recuperări și 1.4 pase decisive.

Ajuns la 27 de ani Travis Bureau, cel care măsoară 2.01 metri, a evoluat doar la Craiova la nivel de seniori. El a absolvit în 2011 Universitatea Louisiana-Lafayette. El se va alătura lotului oltean în cursul zilei de sâmbătă.

Radenko Pilcevic revine în România, după ce anul trecut a jucat pentru BCM U Pitești și BC Timișoara, iar alături de ultima echipă a cucerit Cupa României. El sosește de la echipa sârbă Metalac Valjevo, alături de care a evoluat în Liga Adriatică. În 7 prezențe în această competiție pentru Metalac, Pilcevic a avut medii de 3.0 puncte și 2.0 pase decisive în 13.7 minute jucate pe meci. În cariera sa, fundașul sârb de 1.86 metri a mai trecut pe la Szolnoki Olaj, BC Radnicki, Crnokosa ksojeric, Feni Industries, Giessen 46ers, Mitteldeutscher și KK Borac.

După acest mutări, Oliver Popovic a decis să renunțe la serviciile lui Milos Grubor și Nick Covington.

În vârstă de 25 de ani, Milos Grubor a venit în această vară la Craiova și a jucat 10 partide în echipamentul lui SCM Universitatea, pentru care a strâns medii de 4.7 puncte, 3.3 recuperări și 1.5 pase decisive.

Nick Covington a fost primul extra-transfer realizat de olteni. Fundașul american a evoluat în doar 7 partide pentru echipa din Bănie și a avut medii statistice de 9.7 puncte, 2.4 recuperări și 1.4 pase decisive.

Rămâne de văzut dacă vreunul dintre cei doi va evolua în ultima partidă din tur, pe care SCM U Craiova o dispută cu Phoenix Galați.

În aceste zile, SCM U Craiova a avut în probe la antrenamente și un jucător israelian, însă sunt șanse foarte mici ca acesta să fie păstrat în lotul lui Oliver Popovic.

12 comentarii la aceasta stire:
  • SCM "U" Craiova vlad-ucv :

    Travis
    Bine ai revenit Travis!Sper ca jocul echipei va recapata stralucire si spectaculozitate,caci totul devenise cenusiu si plat,iar Pilcevic va face ca echipa sa joace inteligent si eficace.Era insa mai mare nevoie de un pivot.Se pare ca vom forta cu pozitiile 3 si 4 unde stam relativ bine.WELCOME BACK TRAVIS BUREAU !!!

    cu 8 ani în urmă (03.12.2015) Raspunde
  • tsc_1980 :

    Travis
    Transfer foarte bun, doar ca Travis joaca 4. Si acolo sunt Burlacu si Popescu, romanii de valoare adica. Asta inseamna ca Travis va juca pe 3, unde nu va da randament, s-a vazut in campionatele precedente.Daca il pui sa arunce de la 3pct arunca peste panou, cand e vorba de slum-dunk e alta treaba. Mutare pentru public.

    cu 8 ani în urmă (03.12.2015)
    • SCM CSŞ U Craiova Buzestii:

      Daca-mi permiti
      Travis poate acoperi orice pozitie de la 1 la 4,asta in caz ca-ti reamintesti meciurile sale la noi(da,pe vremea lui Mandic chiar aducea si mingea)si e,alaturi de Dykes,cel mai bun jucator de fast-break din liga(ai idee cate puncte am marcat astfel sezonul asta???).Evident,aruncarea e punctul lui nevralgic,dar daca avea si sut de mare precizie nu l-ai fi vazut vreodata evoluand in Romania.

      cu 8 ani în urmă (03.12.2015)
    Raspunde
  • SCM CSŞ U Craiova Buzestii :

    O,ce veste minunata!
    Total de acord cu Vlad!Nu pot totusi sa nu ma gandesc de ce nu am procedat astfel,linistit si inteligent,de la inceputul sezonului si a trebuit ne scarpinam cu stanga la urechea dreapta aducand calamitati gen Grubor...In fine,bine ca ne-a venit mintea cea de pe urma,ca incepuse lumea sa se sature de sarabanda de idiotenii vandute pe post de mutari geniale.It's good to be toghether again,Travis,good luck!

    cu 8 ani în urmă (03.12.2015) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe totalulbaschetilor :

    Mutari
    Sunt de acord cu tsc ca e o mutare cu bataie si la public,care era dezamagit profund de ce se intampla cu echipa.Sec insa,Pilcevic +Bureau>>Covington +Grubor.Ramanem insa vulnerabili la pivot,trebuie urgent rezolvata si pozitia 5,fiindca returul va fi de foc,iar in cupa Muresul este un adversar extrem de tare!

    cu 8 ani în urmă (04.12.2015) Raspunde
  • SCM "U" Craiova Gully :

    Nick
    Eu tot nu inteleg ce nu a functionat cu Covington! Mie mi s a parut un jucător promițător...

    cu 8 ani în urmă (04.12.2015) Raspunde
  • SCM "U" Craiova Drexler :

    Transferuri
    Slabe!....Bureau n-are teava,iar Pilcevic la ce medii de puncte are mai bine nu venea!....in locul astora 2 aduceam un 5 decent!.....nu ne mai trebuiau decat 1500 dolari ca sa-l avem....asa iar am luat cantitate ,nu calitate si am MIMAT ca in urma rezultatelor proaste din ultima vreme am luat masuri!.....vrajeala!.....concret nimic!

    cu 8 ani în urmă (04.12.2015)
    • SCM CSŞ U Craiova Buzestii:

      @Drexler
      Cu vrajeala se stie,face parte din meniul zilei de cateva sezoane,dar sa spui ca Bureau e jucator de umplutura chiar nu stiu despre ce vorbim.

      cu 8 ani în urmă (04.12.2015)
    • SCM "U" Craiova Drexler:

      Bureau
      Pentru mine Bureau e un jucator care sare mult si atat!
      Are o aruncare de te apuca rasul,nesigura si neestetica!....vorbind de eficienta nu exceleaza nici din semicerc nici de la 3puncte!.....consider ca Bureau a fost ok intr-o perioada acum a venit timpul sa ne dorim mai mult!....nu poti castiga nimic cu Pilcevic si Bureau anul asta!....asta e parerea mea!....2 mutari ca sa fie la numar si sa fim si noi in "randul lumii" la straini ma refer!:)....nu mai zic de evolutia lui Micic mult sub nivelul sezonului trecut!

      Prefer jucatori ca Troupe (Energia) sau Gajovic ( Mures) jucatori care aduc valoare adaugata echipei si incredere!

      cu 8 ani în urmă (04.12.2015)
    • SCM CSŞ U Craiova Buzestii:

      re
      Imi pastrez punctul de vedere in privinta lui Bureau,cu Pilcevic ti-am dat dreptate de la inceput,e un alt sarb gaunos,la numar,sau poate ca sa-i facem pe plac celui mai prost antrenor din liga,in fata caruia nu inteleg de ce ne ploconim atata!In pivinta scoutingului atat de prost facut an de an incep sa cred ca e ceva care pute dedesubt,nu doar orgolii tembele si incompetenta!Inca mai sper ca maturitatea spre care ne indreptam sa triumfe asupra mizerabilelor naravuri,inca mai sper...

      cu 8 ani în urmă (04.12.2015)
    Raspunde
  • SCM "U" Craiova Drexler :

    Alt sezon "mort"
    Nu vad nicio perspectiva ok in a castiga vreun trofeu anul asta!

    Cu un antrenor Popovic plictisit si de propria lui persoana si cu un lot facut asa "la misto" ,o sa ne mentinem in LNBM si cam atat!....maxim turul1 al PO e pronosticul meu pentru acest an!...iar in Cupa nu prindem FF!

    cu 8 ani în urmă (04.12.2015) Raspunde
  • SCM "U" Craiova vlad-ucv :

    Craiova
    De unde atata reticenta cu privire la Bureau?La recuperare(unde stam prost)vom fi mult mai buni si daca ii vor fi exploatate calitatiile cu inteligenta,echipa o sa arate mult mai bine.Oricum banca va fi mai lunga si cu cei doi sunt posibile diverse scenarii de alcatuire a echipei,in care sa se joace la fel de eficient.Cu poz 5 se stie de mult ca e sublima dar lipseste cu desavarsire.Daca aducem un pivot pe cine excludem?Raman Bozo sau ala mic,urmand ca sus sa jucam cu Pilcevic si Micic.In concluzie cum spunea sec T.B,Bureau+Pilcevic >> Grubor+Covington !!!

    cu 8 ani în urmă (05.12.2015) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!