Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Trei echipe se luptă pentru Top 6 în ultima etapă din prima fază a LNBM

Trei echipe se luptă pentru Top 6 în ultima etapă din prima fază a LNBM

Etapa a 13-a din LNBM a confirmat a 4-a echipă calificată în Top 6. CSA Steaua București se alătură lui  CSM CSU Oradea, U BT Cluj-Napoca și BC CSU Sibiu, echipe deja calificate în Top 6. Steaua a reușit această calificare după ce a trecut de Dinamo Știința București cu scorul de 73-70 și a ajuns la un bilanț de 6 victorii și 7 înfrângeri.

În lupta pentru ultimele două locuri rămase vacante în Top 6 au rămas SCM Timișoara, SCM U Craiova și Dinamo Știința București. Echipa din Capitală a fost marea perdantă după etapa a 13-a și are nevoie de jocul rezultatelor pentu a merge în Top 6, chiar dacă are avantajul meciurilor directe atât cu Craiova cât și cu Timișoara, are o victorie mai puțin în clasament.

SCM Timișoara merge în Top 6 dacă câștigă meciul cu BC CSU Sibiu sau dacă una dintre Craiova și Dinamo pierde.

SCM U Craiova se califică dacă învinge pe CSM CSU Oradea sau dacă Dinamo pierde.

Dinamo Știința București se califică dacă câștigă la Pitești iar cel puțin una dintre Timișoara și Craiova pierde.

În cazul în care cele trei echipe termină cu același bilanț, se va face clasament în trei iar în Top 6 vor merge Timișoara și Dinamo. Echipa lui Costescu are 3 victorii contra celorlalte două echipe, Timișoara 2 victorii iar Craiova una singură.

5 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu gyke :

    interesant...
    Desi nu depinde doar de ea, Dinamo au totusi sanse bune la Top 6, avand un meci mai usor (doar pe hartie) cu Pitesti. Ce e absolut cert este ca vom avea o ultima etapa extrem de disputata, absolut toate echipele (mai putin Pitesti), avand victoria ca obiectiv.

    cu 4 ani în urmă (13.01.2020) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    Eu am alta curiozitate
    Cum va aborda Oradea meciul, echipa angrenata in competitie europeana ( la fel ca U-BT ), cu jucatori teoretic fara motivatie ( la fel cu U-BT). Deosebirea este ca Oradea are banca mult mai lunga ca U-BT. La sfirsitul acestui meci se va vedea daca este sau nu" o tragedie meciul pierdut de U-BT cu Craiova" ( citat din Silvasan ). ATENTIE, nu spun ca a fost BLAT, dar DEZINTERES cu siguranta. Sa vedem abordarea Oradiei. Din punctul meu de vedere, doua deplasari la Bucuresti ( pentru Steaua si Dinamo ) preferabile unei deplasari la Craiova, din motive finaciare dar si de "time management" indiferent daca sau nu doresti sa continui in Europa Cup.

    cu 4 ani în urmă (13.01.2020)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      mda
      Atentie! S-ar putea ca cele doua (Cluj si Oradea) sa nu isi doreasca Craiova in primul tur de playoff si atunci sa o "ajute" sa prinda top 6. Acest rationament e mult mai interesant decat un calcul logistic zic eu.
      Plus ca (mi-a soptit adineauri cineva in casca) nea Tomita nu poate ramane fara coledzi...

      cu 4 ani în urmă (13.01.2020)
    • Cosovic:

      Paranoia blaturilor
      Doar cine nu a vazut meciul U Bt - Craiova poate vorbi despre povesti cu blaturi. Sau dezinteres...Jucatorii au fortat victoria, daca nu erau cosurile de 3 puncte si ziua incredibila prinsa de Craiova, altul era rezultatul. Dar deranjant este doar faptul ca unii isi dau cu parerea...desi nu au vazut meciul. In plus, nu credeti ca e prea repede pentru calcule?

      cu 4 ani în urmă (13.01.2020)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      @cosovic
      Ei uite ca eu in calitate de posesor de abonament, iubitor de sport , baschet si U-BT( fost practicant de baschet la nivel mult mai mare decit curtea scolii) imi permit sa scriu ca am observat oarece dezinteres in aceasta partida. Nu spun ca a fost blat, spun ca pe fondul bancii extrem de scurte , a oboselii, era normal sa nu fie foarte concentrati. Parerea mea de rau este ca nu cumva aceasta infringere sa ne coste disputarea unei eventuale intilniri decisive ( in play-off) in deplasarea ( in speta la Oradea ). In rest, poate imi explica cineva care a vazut meciul, cum se numeste faptul ca dupa time-out solicitat de U, adversarii inscriu 3 ( trei ) de 3 consecutiv prin acelasi Laser. Apoi vine si Pratt cu cireasa, in timp ce la noi, cel mai bun jucator de pe teren ( Tarolis ) da pasa gresita in momentul crucial al partidei. Si ca sa nu cumva sa se interpreteze ca am ceva cu Tarolis, eu sustin ca este cel mai bun si constant jucator alaturi de Zganec. In 6 jucatori va fi IMPOSIBIL sa cistigam campionatul ! Da Doamne sa ma insel sau staff-ul sa faca ceva pentru marirea lotului VALID !

      cu 4 ani în urmă (14.01.2020)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!