Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Troy Franklin Jr, al doilea jucător care înscrie 30 de puncte în prima grupă valorică în acest sezon

Troy Franklin Jr, al doilea jucător care înscrie 30 de puncte în prima grupă valorică în acest sezon

SCM Timișoara a pierdut acasă cu 86-94 în fața celor de la CSM CSU Oradea în etapa a 6-a din grupa valorică A, din Liga Națională de Baschet Masculin. Troy Franklin Jr. a fost coșgheterul partidei cu 30 de puncte, fiind aproape de double-double, dar prestația sa nu a fost suficientă pentru a învinge campioana. Americanul de la alb-violeți a egalat recordul stagional de puncte din grupa valorică A și a stabilit un nou record de triple în această grupă.

Troy Franklin Jr. a intrat de pe bancă și a evoluat 35 de minute pentru SCM Timișoara în înfrângerea de joi cu orădenii. Fundașul a fost cel mai bun marcator al partidei cu 30 de puncte, fiind aproape de double-double cu 9 pase decisive. A încheiat cu 3 reușite de la semidistanță din 5 încercări (60%) și a marcat de 7 ori din afara semicercului din 14 aruncări (50%), având 3 libere transformate din tot atâtea încercări. A mai avut 2 recuperări defensive, 3 turnovers, și 3 intercepții, cu +32 indice al eficienței.

A fost de departe cea mai bună prestație a americanului în echipamentul alb-violet. În 6 partide din campionat are medii de 17,7 puncte, 2,2 recuperări, 4,2 pase decisive, 3,7 turnovers și 1,2 intercepții în 23:24 minute, cu 14,5 eficiență.

Alți trei timișoreni au încheiat în double-digits partida de sâmbătă seară. Nikola Pesakovic a contribuit cu 16 puncte și 7 pase decisive în 31:26 minute (5/8 din semicerc, 2/7 de afară), plus 3 recuperări (2 ofensive/1 defensivă) și 1 turnover, cu +17 eficiență. Milos Komatina a înscris 14 puncte în 30:46 minute (6/9 la două puncte, 0/1 de afară și 2/2 la libere), plus 5 recuperări, 2 turnovers și 2 intercepții, cu +15 eficiență. Amaury Gorgemans a marcat 10 puncte în 13:39 minute (4/6 la semidistanță, 2/4 la libere), plus 6 recuperări (3/3), 1 turnover și 1 capac, cu +12 eficiență.

Cele 7 triple înscrise de Troy Franklin Jr. reprezintă un nou maxim într-un meci din grupa valorică A în acest sezon. Precedentul era de 5 aruncări de afară reușite, bifat în cinci rânduri în grupa A, o dată de Barry Stewart de la BC CSU Sibiu și de două ori de același Franklin Jr și Patrick Richard II de la U-BT Cluj. Dragan Zekovic a înscris de 6 ori din spatele semicercului în meciul de la Timișoara și jucătorul campioanei urcă pe doi în acest clasament. În grupa valorică B cea mai bună performanță este de 8 triple reușite și îi aparține lui Adrian Movileanu de la CSM VSKC Miercurea Ciuc.

În ceea ce privește recordul de puncte într-un meci din această ediție a LNBM, Akim Mitchell a marcat 38 pentru CSM 2007 Focșani în grupa a doua valorică. Recordul stagional din grupa valorică A era deținut de Andreja Milutinovic, de la Dinamo Știința București, cu 30 de puncte, egalat de Troy Franklin Jr. sâmbătă.

*foto: Baschet SCM Timișoara facebook

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!