Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Tudor Costescu: "Adjudecarea Cupei României este mai importantă decât o calificare în playoff"

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
05.04.2012


Foto: Mihai Neacşu

BCM U Piteşti a cedat în ultimul meci disputat în sezonul 2011-2012. Echipa argeşeană a fost învinsă la Mediaş de către Gaz Metan, scor 80-89, la capătul unui meci extrem de echilibrat.

Într-o declaraţie acordată site-ului nostru Tudor Costescu este de părere că raportul recuperărilor, 17-43, a făcut diferenţa. Acesta a mai adăugat faptul că este mulţumit de acest sezon chiar dacă nu au reuşit să se califice în playoff.

Aţi fost foarte aproape de a vă impune în partida de la Mediaş deşi raportul recuperărilor a fost net inferior adversarilor ...

Da, putem spune că la capitolul recuperări s-a pierdut meciul. M-am aşteptat să avem probleme la acest capiton însă nici chiar aşa. Ne-au dominat sub panouri şi acest lucru şi-a spus cuvântul. Le-am oferit de multe ori o a doua şansă, iar ei au profitat. Stefanovic a fost tot timpul în pericolul eliminării şi nu a prea putut să ne ajute, însă chiar şi aşa am stat aproape de ei, iar dacă raportul recuperărilor nu era aşa de mare puteam să învingem.

Cum credeţi că a fost posibil acest raport al recuperărilor ?

Poate din cauza agresivităţii lor din timpul meciului. Mitchell a fost de neoprit, Ivanovic la fel sub coş a fost foarte puternic, foarte experimentat. După cum am spus, m-am aşteptat să ne domine dar nu în această manieră şi practic să decidă meciul la acest aspect.

Sunteţi mulţumit de acest sezon ?

De sezon sunt mulţumit şi mă bucur foarte mult de câştigarea cupei. Pot să spun că este o mare realizare a echipei noastre. Uitându-mă înapoi pot să spun că e locul pe care îl merităm. Poate că aşteptările noastre au fost cam mari la începutul sezonului. Uitându-ne la bugete, la loturi şi la toate lucrurile ce intră în calcul eu cred că sezonul acesta a fost unul bun. Dacă anul trecut ne-am auto depăşit şi am intrat în playoff, anul acesta am obţinut cupa. Eu sunt de părere că această performanţă este mai importantă decât o calificare în playoff şi o ieşire din primul tur.

Ce urmează pentru BCM Piteşti în următoarea perioadă ?

Luăm puţină vacanţă însă chiar şi aşa o să urmărim cu atenţie sfârşitul acestui sezon pentru ca mai încolo să începem din nou treaba, să începem să ne clădim lotul pentru sezonul următor.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!