Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Tudor Costescu: „Am plătit tribut energiei cheltuite în primul meci. Ei au fost mult mai proaspeți”

Andreea Vlase

Andreea Vlase
11.05.2018

Seria dintre BC SCM Timișoara și CSM Steaua Eximbank București este singura din primul tur de play-off care are nevoie de joc decisiv. Steaua a egalat la 2 după ce s-a impus în deplasare cu 74-64.

Antrenorul timișorenilor, Tudor Costescu, a recunoscut că oaspeții au meritat victoria, în condițiile în care echipa sa a avut procenaje slabe. „Leii” au avut 40% reușite din acțiune și 44,4% de la linia de fault, în timp ce steliștii au încheiat cu 51% din acțiune și 60% la libere.

„Felicitări adversarilor. Evident că azi au fost mult mai buni ca noi. Cred că noi am plătit tribut energiei cheltuite în primul meci. Ei au fost mult mai proaspeți, mai agresivi, mai preciși și evident că au meritat victoria. Ne e foarte greu să jucăm cu asemenea procentaje la 2 puncte, la aruncări libere. Plus că am avut momente destul de multe de lipsă de inspirație în atac. Și tensiunea, și dorința de a câștiga meciul, probabil că ne-au făcut să facem și greșeli elementare în apărare. O victorie meritată a Stelei. Totuși, trebuie să ținem cont de faptul că, dacă vorbeam acum 10 zile, evident că nu eram favoriți în această serie. Șansele noastre rămân aceleași. Trebuie să câștigăm un meci afară în continuare. Avem speranțe pentru meciul de la București”, a declarat Tudor Costescu la conferința de presă de după meciul 4.

Timișorenii aveau șanse să încheie seria acasă, după ce s-au impus în cele trei confruntări anterioare de pe propriul teren cu vicecampioana.

„Am avut seria, teoretic, în mână, avantajul terenului propriu. Lucrul ăsta l-am obținut cu foarte mult sacrificiu și foarte mult efort. Am câștigat la București cu un meci foarte bun. Am câștigat primul meci aici, tot așa, cu o risipă fantastică de energie. Mai devreme sau mai târziu lucrul ăsta iată că ne-a costat. Noi ne-am făcut să ajungem în situația asta, să avem avantajul terenului propriu, dar, din păcate, n-am putut să ducem la capăt ceea ce am obținut. Mai avem în continuare șanse, cred că aceleași ca și la începutul seriei. Ei pornesc favoriți, joacă acasă. Au moral bun, însă sper ca noi să găsim resurse ca la meciul de la București să arătăm puțin altfel față de astăzi”, a adăugat Costescu.

Bucureștenii au făcut o modificare față de meciul trei, cu Lapornik în locul lui Taylor.

„În momentul ăsta pentru mine n-a fost cel mai important lucru care s-a putut întâmpla. Lipsa noastră de energie a contat și imprecizia noastră. În rest, din punct de vedere tactic nu cred că au fost schimbări majore. Era vorba de intensitate în apărarea individuală la jucătorii rapizi și mai puternici ai lor. Oricum n-am reușit să facem mare lucru din ceea ce ne-am propus, dar sper eu că la București să putem să ne atingem obiectivele”, a concluzionat Tudor Costescu.

Jocul decisiv se va juca luni, 14 mai, la București.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!