Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Tudor Costescu: „Continuitatea aduce stabilitate și performanță”

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
12.03.2022

Tudor Costescu: „Continuitatea aduce stabilitate și performanță”

FC Argeș Basketball a reușit o victorie importantă în Liga Națională. Piteștenii au ajuns la nouă succese consecutive după ce s-au impus cu 82-63 în fața lui CSM Oradea.

După meci, Tudor Costescu a fost prezent la conferința de presă și a răspuns și întrebărilor adresate de baschet.ro.

„Felicitări în primul rând băieților. Am avut o inimă mare astăzi. N-am fost în cea mai bună formulă, dar jucătorii au reacționat extraordinar și am reușit să ne adjudecăm o victorie destul de clară, bazată pe spiritul de echipă.”

După cum afirma și Ilari Seppala, defensiva alb-violeților este la un nivel înalt în această serie de victorii.

„Diferența s-a făcut printr-o prestație foarte bună în apărare. I-am forțat să aibă niște procentaje mai puțin fericite. Am fost destul de atenți la apărarea în echipă, permițându-le doar 10 assist-uri. Mă bucur că băieții au dus la bun sfârșit planul de joc.”

În meciul de astăzi s-au întâlnit două echipe foarte bune în jocul din spatele semicercului. Gazdele au avut 14/31 reușite față de 7/20 ale oaspeților.

„În general, procentajul nostru este ridicat. Ne-a ajutat că am înscris 14 reușite, cu un procentaj de peste 40%. În orice competiție, acest lucru este un avantaj, dar după cum am menționat, diferența astăzi s-a făcut în apărare.”

Deși au avut cu 10 aruncări mai puține, vulturii au reușit mai multe recuperări decât adversarii.

„Toată lumea știe că continuitatea aduce stabilitate și performanță. În această vară m-a interesat foarte mult să păstrăm același nucleu de jucători. Am reușit și cred că evouțiile bune depind și de acest aspect, la fel ca și modul în care elevii mei se dăruiesc pe teren.”

Următorul meci pentru FC Argeș este cel cu CSO Voluntari. Trupa din Trivale va evolua în deplasare în etapa a 24-a.

*foto: FC Argeș Basketball/Facebook

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!