Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Tudor Costescu: “Cred că a fost un spectacol reuşit”

Lucian Călinescu

Lucian Călinescu
04.03.2013

Tudor Costescu

BCM U Piteşti s-a impus pe teren propriu în faţa celor de la CSŞ Giurgiu cu scorul de 73-67, în cadrul rundei cu numărul 25 a Ligii Naţionale de Baschet masculin. În urma acestui rezultat, argeşenii urcă pe poziţia a 10-a a clasamentului cu un total de 37 de puncte.

Iată ce a declarat Tudor Costescu la finalul partidei:

Nu am făcut un meci strălucit. Am întâlnit o echipă solidă, cu individualităţi care ştiu să să speculeze avantajele individualităţilor. Ei au făcut un meci foarte bun acasă contra Oradei, au pierdut după 2 reprize de prelungiri. Eu ştiam că ne aşteaptă un meci foarte greu. Din păcate am început concentraţi şi motivaţi, după care ne-a “luat valul”, au venit peste noi cu nişte execuţii tehnice deosebite. Două lucruri sunt îmbucurătoare, că am revenit de la -12 puncte în primul rand şi în al doilea rand că astăzi am avut un jucător care a avut un meci de excepţie. Repet, am avut un jucător care a avut o zi de graţie, mă bucur foarte mult pentru acest lucru. Suntem şi în situaţia în care nu l-am putut folosi pe Barac, dar se pare că astăzi Calotă a făcut uitată prezenţa. El are meciuri în care excelează, dar la acest meci el s-a autodepăşit. M-aş bucura ca şi de acum înainte să joace la fel. O asemenea evoluţie a unui jucător trage şi echipa după el. Jucătorii au căpătat încredere în el, a avut ultimele atacuri. Am înăsprit foarte bine apărarea, nu am mai primit coşuri aşa uşoare. Îmi menţin părerea că Giurgiu şi-a dovedit de altfel întreg campionatul cât şi în tur cu noi că este o echipă care pune probleme oricărei echipe indiferent de formulă. Giurgiu este o exponentă curată a baschetului american, cu reale succese. Din fericire pentru noi am reuşit să câştigăm.

În mod normal, una dintre echipele pe care noi am putea să o prindem să o scoatem din play-off ar fi CSM Bucureşti. Înaintea meciului acesta, aveau 4 puncte peste noi şi mai erau 6 meciuri de jucat. Eu nu fac socoteli altora. Pentru noi, dacă învingem în toate meciurile şi ei pierd un număr de meciuri inclusiv confruntarea directă cu ni, am putea să sperăm că intrăm la luptă directă cu ei. Ei mai au un meci cu Dinamo în care pornesc favoriţi. Indiferent de ce se întâmplă, subliniez că locul pe care ne aflăm acum nu este onorant şi numai asta ne va face să urcăm în clasament.

Ultimele etape sunt de foc. Noi, după acest succes de moral ne uităm la etapa de la Constanţa pe care ne propunem să o câştigăm, iar după să intrăm cu multă încredere în meciul cu Târgu Mureş de acasă. Asta nu depinde numai de noi. Când a depins de noi, nu am reuşit să ne atragem toate avantajele, prin urmare acum stăm şi ne uităm şi la alte rezultate. Aceasta este soarta, aşa e în sport. Până la urmă, din punct de vedere al evoluţiei scorului cred că a fost un spectacol reuşit şi din puncte de vedere psihologic pentru noi înseamnă foarte mult acest succes. A fost un meci cu răsturnări de scor, ne bucurăm că a ieşit bine.  

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!