Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Tudor Costescu: „Cred că doar Chuck Norris ne poate scoate din situația în care ne aflăm”

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
12.05.2022

Tudor Costescu: „Cred că doar Chuck Norris ne poate scoate din situația în care ne aflăm”

FC Argeș Basketball va da piept cu U-BT Cluj în semifinalele Ligii Naționale. Primul meci al seriei va avea loc sâmbătă, 14 mai, de la ora 18:30, în BTarena.

Tudor Costescu, antrenorul lui FC Argeș, a vorbit pentru contul oficial de Facebook al piteștenilor despre disputa cu ardelenii

„Am ajuns într-un punct al campionatului, pe care l-am așteptat întreg sezonul și sunt foarte mândru de modul în care jucătorii și întreaga noastră organizație au reușit să își facă datoria până în acest moment. E din nou un moment important pentru clubul nostru și mă bucur că vom putea să ne bucurăm împreună de aceste momente ale semifinalelor.”

Tehnicianul trupei din Trivale a vorbit despre problemele mari de lot ale grupării sale.

„Din păcate, nu avem vești foarte bune pentru suporterii noștri. Bucuria victoriei cu Craiova este umbrită puternic de rezultatele investigațiilor medicale pentru câțiva dintre sportivii echipei. Fitz și Kostas au leziuni traumatice osoase, care nu le permit să evolueze măcar în următoarele două săptămâni. E vorba despre fisuri osoase sau fracturi incomplete și, din păcate, nu vom putea beneficia de aportul lor. În continuare, Nikola este indisponibil și Ray Thornton nu va putea juca în aceste două meciuri, de la Cluj. Așadar, vom avea o sarcină infernală.

Cred că poate Chuck Norris ar putea să ne scoată din situația în care ne aflăm. Întâlnim cea mai puternică echipă a campionatului și cea mai agresivă din punct de vedere baschetbalistic. Din păcate pentru noi, nu avem niciun jucător de pozițiile 4 și 5 pe care să îl introducem pe teren, jucător cu experiență sau consacrat. Planul nostru de joc va fi complet diferit față de ceea ce am făcut în aceste nouă luni. Sigur că vom avea nevoie, din nou, de aportul fizic al jucătorilor, de implicarea și resursele lor de energie. Din păcate, nu vom putea etala un joc clasic de baschet, va trebui să găsim niște formule și niște soluții cu care o echipă normală de baschet nu prea e obișnuită. Vom merge la Cluj să respectăm adversarul, să ne facem datoria individual și față de clubul nostru. Știm că avem o misiune aproape imposibilă, dar cu siguranță vom da totul pe teren. Nu ne așteaptă două meciuri ușoare, dar am speranța că vom reuși să facem față unei echipe puternice ca cea a Clujului.    

Doresc să subliniez și să le mulțumesc public celor doi jucători care s-au accidentat, lui Fitz și Kostas, pentru modul în care au înțeles că trebuie să își facă datoria față de echipă. Amândoi au dus jocul la capăt cu aceste leziuni grave suferite, Fitz încă de la început meciului, Kostas pe parcursul lui. Ei și-au dorit să termine duelul în teren și să susțină echipa din teren, autodepășindu-se și trecând peste aceste probleme uriașe de sănătate. Tocmai de aceea, știind colectivul pe care îl avem și starea de spirit a întregii echipe, îmi doresc să avem evoluții demne la Cluj.”

Meciul 1 al seriei dintre U-BT Cluj și FC Argeș Basketball va fi transmis pe Digi Sport 3 și Prima Sport 3.

*foto: Facebook/FC Argeș Basketball

2 comentarii la aceasta stire:
  • Csm.O :

    Spectacol U
    U Cluj clar pornea cu prima șansă și erau șanse mari să se termine seria in 3 meciuri, dar acum chiar că i total dezechilibru total. Practic Piteștiul nu are nici un jucător pe pozițiile mari, acolo unde Jeftovic, Thorton și Fitz au făcut un sezon consistent plus pivotul grec care părea să arate ceva. Păcat...Intr o semifinală așteaptam sa vad meciuri frumoase...

    cu 1 an în urmă (13.05.2022) Raspunde
  • pipzn :

    Mda
    In conditiile expuse de d-nul Costescu eu as spune ca planul acela de joc se va baza pe
    -ofensiv: aducerea mingii, colectiv, prin pase repetate si rapide (deci sa nu fie nevoie de un conducator de joc foarte indemanatic care sa stie bine sa tina de minge) si mai ales aruncari DE 3 si semidistanta cat mai precise posibil atat timp cat nu se poatei baza pe oameni mari pentru recuperari ofensive
    -defensiv; specularea nonsalantei cu care "U" pierde mingile, indiferent cu ce echipa joaca si incercarea de a profita de acest lucru mai mult decat au reusit sau reusesc altii de obicei.

    Oricum as lua-o, in conditiile date (si daca la randul sau "U" nu se va confrunta cu indisponibilizari mari in lot, echivalente sa spunem), seria aceasta ar trebui sa se termine cu un 3-0 pentru alb-negri

    cu 1 an în urmă (13.05.2022) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!