Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Tudor Costescu, despre finalul sezonului: „Din păcate lucrurile nu au depins de noi”

Tudor Costescu, despre finalul sezonului: „Din păcate lucrurile nu au depins de noi”

Federația Română de Baschet a anulat în cursul acestei săptămâni sezonul 2019/2020 a Ligii Naționale de Baschet Masculin, fără a desemna însă echipa campioană. Ierarhia finală a fost cea consemnată la momentul întreruperii competiției.

Dinamo Știința București ocupa poziția a 4-a în clasament cu 8 victorii și 11 înfrângeri. Antrenorul Tudor Costescu a vorbit despre parcursul echipei sale în această stagiune și despre situația creată de pandemia de Covid-19, într-un interviu postat pe pagina oficială de facebook a clubului din Ștefan Cel Mare:

„Acum că oficial sezonul s-a declarat închis, ocuparea locului 4 poate fi socotită ca o clasare meritorie pentru palmares și, raportându-ne la ultimii ani ai baschetului de la Dinamo, chiar un rezultat demn de luat în seamă.

Însă, cunoscând realitatea sezonului până la momentul apariției acestei situații neprevăzute pentru noi, campionatul s-a încheiat puțin cam abrupt. Eu cred că eram într-o formă sportivă bună, ajunsesem la un nivel al chimiei jucătorilor care ne făcea să avem o constanță importantă în timpul meciurilor și, mai ales, pe perioade medii de timp să reușim să câștigăm chiar meciuri consecutive împotriva adversarilor direcți pe care îi aveam la ocuparea unei poziții cât mai bune în clasament. Eram în situația în care puteam aștepta playoff-ul cu speranțe, fiindcă practic ne-am luptat de la egal la egal în partea a doua a campionatului cu orice echipă care ne-a fost adversară pe teren. Iar cum playoff-ul e oricum o competiție deosebită, cred că eram îndreptățiți să sperăm și la o clasare mai bună, poate chiar o semifinală jucată în acest sezon.

Însă, din păcate, lucurile nu au depins nici de noi, nici de ceilalți participanți la competiție, ne-am întâlnit cu niște situații absolut deosebite și cred că ar fi fost foarte, foarte greu să anticipeze cineva un asemenea deznodământ. Ceea ce este și mai greu, este să anticipam ce se va întâmpla și să ne putem pregăti pe termen mediu măcar. Nu ne rămâne decât să observăm evoluția lucrurilor, să luăm măsurile impuse pas cu pas și viitorul să îl vedem doar pe termen scurt. Nu știm ce se va întâmpla peste vară, nu știm când vom putea intra în săli, când vom putea să începem măcar antrenamentele. Nu știm dacă ne putem programa cel puțin orientativ începutul noului sezon, dacă va fi un nou sezon, în ce formulă va fi, posibilitățile financiare și bugetele avute la dispoziție în primul rând de echipa noastră dar și de contracandidate. Sunt extrem de multe necunoscute și se pare că oricum în următoarea perioadă scurtă de timp va trebui sa învățăm să trăim cu această incertitudine. Nu e un lucru confortabil, însă nu se întâmplă numai în sport. Eu cred că pe termen lung lucrurile vor reveni la normal în ceea ce privește activitatea noastră.

Ceea ce ne va lipsi sigur în viitorul apropiat vor fi spectatorii, dacă lucrurile se vor relua, dar eu am speranțe că măcar până la sfârșitul sezonului viitor vom putea să îi avem din nou în sală alături de noi.

Acestea sunt predicțiile mele pur personale, nu cred că cineva poate să spună cu siguranță ce se va întâmpla, însă eu îmi doresc ca lumea să învețe să trateze corect situația în care ne aflăm și să putem să ne ferim cât mai mult de potențiale pericole medicale. Sigur că sportul nostru este unul cu specific, de contact și indoor, deci teoretic unul dintre cele mai supuse unor eventuale riscuri epidemiologice. De aceea speranța mare este ca practicanții și participanții la acest fenomen să fie extrem de responsabili și să știe să ia măsurile care trebuie pentru a ne apropia cât mai repede de normalitate.

Vreau să mulțumesc pe această cale tuturor jucătorilor care au făcut parte din echipa noastră în acest sezon, să îi felicit pentru această clasare deoarece rezultatul le aparține în mare măsură. De asemenea, vreau să mulțumesc organizatorilor, managementului și conducerii celor două cluburi implicate în proiect pentru eforturile făcute în acest an pentru a ne susține la acest nivel în obținerea de performanțe. Sperăm să continuăm cel puțin la același nivel din punct de vedere al performanței sportive și în anul următor.”

foto: sportpictures.eu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!