Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Tudor Costescu: “Din pǎcate ne distrugem singuri munca”

Claudia Truşcǎ

Claudia Truşcǎ
23.02.2013

CS Gaz Metan Mediaş a obţinut victoria în aceastǎ searǎ în faţa formaţiei pregǎtite de Tudor Costescu, BCM U Piteşti. În urma înfrângerii, acesta s-a declarat foarte nemulţumit de jocul elevilor sǎi, sesizând probleme în apǎrare.

“Istoria noastrǎ în sezonul acesta, în minutul 35, oricine ne bate. Ne-au condus cam tot meciul, am avut probleme în apǎrare, am şi condus, dar din pǎcate ne distrugem singuri munca. Ne apǎrǎm bine şi foarte bine şi stǎm un minut şi jumǎtate în apǎrare la începutul sfertului 4, au aruncat, au 4 acţiuni în ofensivǎ de nu am reuşit sǎ urmǎrim. Facem intercepţie, facem urmǎriri şi le dǎm mingea la centru înapoi. Din nou 45% la 2 puncte, ce sǎ mai zic, ratezi singur cu inelul de 3-4 ori. Altǎ faptǎ care ne caracterizeazǎ evoluţia anul acesta, 3 aruncǎri de 3 puncte marcate, paradoxul este cǎ sesizǎm problemele şi încercǎm sǎ le remediem de-a lungul timpului, sǎptǎmâna asta cel puţin am lucrat numai faza de atac şi rezultatul, am dat 55 de puncte. Sǎ te chinui sǎ faci combinaţii şi sǎ nu poţi sǎ arunci la coş, atunci degeaba jucǎm.

Atitudine a fost, dar a fost lipsǎ de clarviziune, lipsǎ de acurateţe în execuţie, liber la 3 puncte şi sǎ nu o bagi, sǎ ratezi singur cu inelul. Pǎcat cǎ din punct de vedere defensiv am fǎcut un joc bun. Am avut şi momente bune ofensive dar zona lor din ultimele 5 minute ne-a pus probleme mari, nu au avut luciditate aşa cǎ asta este situaţia.O echipǎ ca Mediaş te pedepseşte, când e o liberǎ o bagǎ, nu stǎ la discuţii.

Dacǎ motivaţia ar dispǎrea, ar fi o mare lipsǎ de respect faţǎ de meseria pe care o fac. Mie nu mi s-a pǎrut lipsǎ de motivaţie. Altele au fost motivele pentru care am pierdut astǎzi. Ei au încercat, dar atâta putem. Ei nu au probleme din punct de vedere organizatoric, ei au un contract. Noi am încercat sǎptǎmâna aceasta mai multe metode de a-i motiva pentru meciul acesta, sǎ punem puţinǎ presiune şi se pare cǎ nu a funcţionat. Cu tehnica avem probleme mari, dacǎ nu putem bǎga mingea în coş, nu e vorba de tacticǎ sau de voinţǎ, asta ne este valoarea, asta este foarte clar.

Dupǎ meciul de astǎzi niciun jucǎtor nu ar merita sǎ rǎmânǎ la echipǎ. La modul general, poate unul nu ar merita, dar nu are rost sǎ discutǎm acum, mai avem campionatul de terminat, ei ştiu cǎ nu o sǎ îi aştepte o lunǎ uşoarǎ.

Nu suntem fatalişti, noi ne batem. Noi încercǎm sǎ ne terminǎm sezonul cât mai profesionist posibil. Niciun meci nu-l jucǎm ca sǎ-l pierdem, avem orgolii. Vin meciuri cu echipe pe care vrem sǎ le batem, indiferent de locul în clasament, de şanse, nu conteazǎ. Nu poţi sǎ te prezinţi la un meci sǎ vrei sǎ pierzi, asta nu se va întâmpla niciodatǎ.  

Nu mǎ gândeam sǎ ajungem pe locul 11, declarasem obiective mult mai importante. A fost o succesiune de evenimente, pânǎ în luna decembrie, care ne-a adus aici. Din pǎcate trebuie sǎ rǎmânem şi sǎ trǎim cu aceastǎ umilinţǎ sportivǎ, o nerealizare din care trebuie sǎ avem numai de învǎţat.

Meciul cu Timba Timişoara va fi foarte greu, mai ales în situaţia în care suntem ca şi evoluţie. Ei au avut un meci foarte bun la Oradea, au pierdut în ultima secundǎ, noi nu am avut cea mai fericitǎ evoluţie astǎzi, orice se poate întâmpla. Pânǎ la urmǎ e locul 11 cu locul 13. Va fi o disputǎ serioasǎ, nu ştiu de ce jucǎm marţi, cǎ a hotǎrât Federaţia, e sala ocupatǎ. Pentru noi va fi foarte greu. Mâine refacere, luni dimineaţa în autocar. Premise pentru un joc bun nu sunt, o încercǎm sǎ obţinem rezultatul sǎ nu ajungem sǎ coborâm încǎ un loc în clasament, ceea ce e foarte greu, nu exclus.”  

4 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe p.baschet :

    antrenorul
    Dar antrenorul nu are nici o vina ca de obicei,tipic romanesc!

    cu 11 ani în urmă (23.02.2013) Raspunde
  • Sean :

    spume
    Ce frumos felicita adversarul! :|

    cu 11 ani în urmă (24.02.2013) Raspunde
  • icatalin74 :

    Phil Jackson!
    eu Phil Jackson,ei prosti...cam asta ar fi pe scurt!:)

    cu 11 ani în urmă (24.02.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe p.baschet :

    Ziguli
    De obicei profesorul Ziguli ,mai lua atitudine ,dar se pare ca s-a indragostit de Costescu,dar cine stie poate la anul..:))

    cu 11 ani în urmă (24.02.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!