Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Tudor Costescu, după succesul cu Timișoara: „Cred că suntem pe un loc merituos”

Tudor Costescu, după succesul cu Timișoara: „Cred că suntem pe un loc merituos”

Astăzi, 13 martie, CS Rapid București s-a impus în fața lui SCM Timișoara cu scorul de 88 la 78, după un meci în care nu a fost condusă. Așadar, giuleștenii ajung la un bilanț de 9-3 și rămân aproape de U-BT Cluj-Napoca și CSM Oradea, liderele Ligii Naționale.

În ciuda victoriei la zece puncte, bănățenii au izbutit să se apropie pe final și au marcat 32 de puncte în actul decisiv:

„Într-adevăr, având o rotație atât de scurtă, mi-e greu să mențin aceeași intensitate și asta s-a văzut în final. Am primit 32 de puncte, mi se pare, în ultimul sfert, iar până la pauză am primit 29. Am cedat anumite mingi, am cedat puțin intensitatea în apărare și asta ne-a costat. Au fost mult mai agresivi și mult mai puternici sub coș acolo unde noi am început să suferim”, a declarat Tudor Costescu.

Antrenorul lui Rapid a vorbit și despre importanța acestui succes:

Într-adevăr, ne interesează foarte mult faptul că am câștigat. Asta este cel mai important lucru. Pentru modul în care ne antrenăm și jucătorii pe care îi avem la dispoziție în acest moment, eu cred că suntem pe un loc merituos. Sunt nemulțumit de multe aspecte, inclusiv de calitatea jocului sau de anumite realizări ca echipă, dar nu aceste lucruri primează.

Întrebat în legătură cu Demitrius Conger, noul jucător al Rapidului, care nu a evoluat însă în partida cu Oradea, Costescu a răspuns următoarele:

E un jucător valoros, l-am adus să ne ajute în efortul nostru de a ne atinge obiectivul în acest an. Astăzi și-a făcut datoria, mă rog, și datorită situației în care ne-am aflat. A avut minute multe și a reușit să țină ritmul, să își arate eficiența. La Oradea n-a evoluat din pricina unor interpretări greșite complet ale regulamentului competiției. N-aș spune că a fost rea vointă dar, în mod clar, incompetență a celor care decid. Trebuia să joace la Oradea și cred că altfel am fi arătat și acolo, indiferent ce jucător am fi avut în plus. Inclusiv el, având în vedere valoarea lui. Dar aceste lucruri sunt istorie deja. Ne interesează că am câștigat astăzi în situația în care am fost și îmi doresc să o facem în continuare.

Jucătorul american nu era în lotul trupei din Capitală în momentul în care a fost programată inițial disputa dintre CSM Oradea și CS Rapid București, astfel că nu i s-a permis prezența pe foaia de joc în restanța disputată la mijlocul săptămânii trecute.

La final, antrenorul alb-vișiniilor a declarat că Vaidas Kariniauskas se află într-un proces de recuperare ce va dura minim 3-4 săptămâni. CS Rapid București va reveni pe teren sâmbătă, 18 martie, când o întâlnește pe CS Dinamo București.

*foto: Facebook – Baschet Rapid

1 comentariu la aceasta stire:
  • West Petrom Arad jordan 23 :

    jucator nou
    Badiu nu mai revine sezonul asta si Rapidul a facut un nou transfer Jay Threatt

    cu 1 an în urmă (14.03.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!