Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Tudor Costescu, după succesul împotriva Timișoarei: „Am reușit să limităm acțiunile lor deschise”

Tudor Costescu, după succesul împotriva Timișoarei: „Am reușit să limităm acțiunile lor deschise”

FC Argeș Basketball s-a impus cu 95 la 73 pe teren propriu în fața lui SCM OHMA Timișoara într-un meci jucat duminică (23.01) în etapa a 17-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin.

La final, Tudor Costescu a oferit câteva declarații în exclusivitate pentru Baschet.ro, începând astfel:

„E o victorie care atârnă în clasament, sunt încă două puncte importante pentru noi. E importantă și maniera în care am obținut victoria, deși, mă rog, ne confruntăm și noi cu anumite probleme, dar am obținut victoria și nu cred interesează pe nimeni problemele noastre. Ne așteptăm să continuăm o perioadă cât mai lungă acest șir de victorii.”

Tehnicianul piteștenilor a lăudat defensiva în acest meci, limitându-se aruncările deschise ale Timișoarei:

„Într-adevăr, am reușit să limităm acțiunile lor deschise. Sunt jucători experimentați și știu să folosească orice slăbiciune și ezitare a apărării. De asta mă bucur și vreau să-I felicit pe jucătorii mei pentru modul în care au știut să pună în aplicare planul pe care l-am stabilit la începutul meciului.”

Întrebat despre starea lui Nikola Jevtovic, antrenorul spune că nu se știe în acest moment dacă accidentarea pivotului este de lungă durată:

„Nu știm încă, e în examinări medicale. Are o întindere la inghinali pe care o duce pe picioare de vreo 10 zile și după meciul cu Miercurea Ciuc s-a acutizat. Sper să-și revină cât mai repede, dar nu pot să garantez în acest moment. Sigur că ne dorim să-l protejăm în perspectiva finalului de campionat.”

Argeșul s-a bazat pe Fitzpatrick în protejarea inelului și Tudor Costescu a spus că este singura soluție până la revenirea lui Jevtovic. Totuși, antrenorul a scos în evidență și prestația lui Mihai Gavrilă, care a petrecut 13 minute pe parchet:

„N-avem altă soluție, mă bucur că și Mihai Gavrilă s-a integrat în joc, bifând un număr destul de important de minute. Nici el nu este într-o formă foarte bună, are niște probleme care-l fac să nu fie 100% concentrat la activitate, dar noi îl înțelegem și îl susținem. Ne-am dori să-l avem pe Jevtovic, evident, și dacă nu-l avem o perioadă de timp, va trebui să învățăm să supraviețuim și fără el. E un jucător important pentru noi, dar colegii i-au suplinit absența și mă bucur pentru asta.”

*foto: Facebook FC Argeș Basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!