Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Tudor Costescu, după victoria cu SCM U Craiova: „Mă bucur că jocul nostru de echipă a funcționat foarte bine 60-70% din meci”

Tudor Costescu, după victoria cu SCM U Craiova: „Mă bucur că jocul nostru de echipă a funcționat foarte bine 60-70% din meci”

Dinamo Știința București a reușit o victorie importantă cu SCM U Craiova, scor 80-73, în etapa a V-a din LNBM - Grupa Valorică A. 

La finalul partidei, Tudor Costescu s-a arătat mulțumit de victoria cu Craiova, după o partidă în care a condus la pauză la 14 puncte, s-a văzut condus în sfertul trei, dar formația sa a reușit în cele din urmă să își adjudece victoria: 

„E o victorie importantă pentru noi. Nu mă așteptam la un meci ușor. Craiova e o echipă extrem de interesantă cu jucători de certă valoare. Mă bucur că jocul nostru de echipă a funcționat foarte bine 60-70% din meci. Până la pauză am avut și resurse și energia să le facem față. Am avut însă o cădere în sfertul trei, dar ce e mai important este că am revenit în sfertul 4 și tot datorită dăruirii jucătorilor și a nivelului de efort pe care l-au arătat. Am ales să jucăm cu o rotație mai scurtă dar știam că băieții vor face față unui număr mai mare de minute. În egală măsură jucătorii care au venit de pe bancă și au primit mai puține minute au avut o contribuție la fel de importantă”

Costescu a vorbit și despre accidentații Daniel Ioniță și Andrei Calenic și cum decurge recuperarea lor: 

„Ioniță rămâne în continuare sub supraveghere medicală. Calenic l-am băgat pe foaie și a fost la încălzire. Puțin probabil însă să revină prea repede. Rămâne să vedem ce ne recomandă fizioterapeutul. Ne lipsesc foarte tare. Ei sunt jucători în care am investit foarte multă energie, timp și încredere, le-au confirmat, dar această fractură în timpul lor de pregătire și experiență de joc îi costă foarte tare. Au avut ghinion amândoi, sunt accidentări inerente procesului de antrenament. M-am rugat să nu mai avem parte de ce am avut anul trecut, dar nu am fost 100% feriți”

Tudor Costescu a avut cuvinte de laudă la adresa tânărului Marcu Badiu:

„Confirmă așteptările, și-a făcut datoria. De asta am investit în el timp. Are în lot jucători cu experiență care să-l ajute. Sigur o să vină momente în care lipsa lui de experiență o să se vadă, dar până în momentul de față el confirmă așteptări, cu suișuri și coborâșuri, mă rog, inerente pentru vârsta lui și lipsa de experiență. Ceea ce e mai important este că a rămas sănătos. A avut noroc și a știut și să se protejeze. El nu a avut lipsuri dintre acestea de pregătire și meciuri, ceea ce mi-aș fi dorit și la ceilalți jucători tineri. Unii progresează mai greu, alții confirmă mai repede, dar toți vor ajunge în același timp la nivelul pe care ni-l dorim.

Antrenrul lui DInamo Știința, care este și selecționer al României, a susținut că tânărul conducător de joc pentru fi o soluție pentru „Vulturi”: 

„Nu este exclus să îl vedem prea curând. Gândiți-vă însă că are aproape 19 ani, eu am avut și jucători mai tineri așa că nu ar fi o problemă. Mai este până în februarie, să sperăm că o să fim sănătoși până atunci”.  

După această victorie, Dinamo Știința ajunge la 2-3 și întâlnește etapa viitoare pe CSA Steaua. 

*foto: facebook Dinamo Știința Baschet

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!