Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Tudor Costescu: „Este foarte greu să pui piesele înapoi împreună, mai ales dacă este un colectiv nou”

Tudor Costescu: „Este foarte greu să pui piesele înapoi împreună, mai ales dacă este un colectiv nou”

La fel ca și Cristian Achim, Tudor Costescu, antrenorul lui BCM U Pitești, a acordat un interviu în pauza partidei dintre echipa sa și CSM Oradea. 

Costescu, întrebat despre obiectivele echipei sale, a vorbit despre criza cauzată de pandemia de COVID-19 și despre impactul pe care o situație de acest gen îl poate avea asupra sportului sau a sportivilor.

Într-adevăr multe zile, multe luni grele...nu doar pentru noi cei din baschet, ci pentru întreg sportul românesc în general. Se pare că am reușit să ne adaptăm și să ajustăm puțin existența noastră din puncte de vedere profesional la realitățile din ziua de astăzi. Este un lucru îmbucurător că ne aflăm în poziția în care suntem în acest moment și mi-aș dori foarte mult să putem să continuăm măcar pe aceeași linie.

E o întrebare care îmi stârnește puțin zâmbetul...e un lucru general valabil, nu doar pentru echipa din Pitești...au fost câteva săptămâni de pregătire foarte grele, cel puțin din punct de vedere profesional, pentru că ne-a fost foarte greu să ne adaptăm la situația în care ne aflăm în ceea ce privește măsurile de igienă și prevenție, dar mai ales din punct de vedere sportiv. Să avem sportivi care nu au activat practic în colectiv, ceea ce este natura și esența baschetului, de mai mult de 4 luni a fost o reală provocare...Este foarte greu să pui piesele înapoi împreună, mai ales dacă este un colectiv nou. E foarte greu să îi faci să se reacomodeze cu specificul jocului . De asemenea, este foarte greu să își recâștige etica muncii și să își refacă programul natural și specific meseriei...să se reobișnuiască cu contactul sau cerințele antrenorului, ce înseamnă o ceartă sau poate o laudă...sunt niște chestiuni foarte dificile, însă mă bucur că am ajuns în situația de a disputa un meci, fie el și amical. 

Tehnicianul naționalei de seniori a României a vorbit și despre lotul de jucători cu care echipa sa de club va aborda stagiunea 2020/2021.

Avem în structura echipei din acest an un mix de jucători străini cu experiență, jucători români tineri, care deși sunt ieșiti din regula u23 sunt jucători care abia au 23 de ani sau cel mult 24. Avem si jucători sub 23 de ani, mai puțin important va fi numele sau vârsta ci faptul că ne dorim ca echipa să performeze, dar în același timp prin valoarea lor individuală o să reușească să confirme și să se dezvolte și din punct de vedere individual. 

*foto: facebook/BCM U Pitești - Roby Boroș

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!