Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Tudor Costescu: „Meciul a fost rezolvat din sfertul 2, când am avut o cădere îngrozitoare”

Tudor Costescu: „Meciul a fost rezolvat din sfertul 2, când am avut o cădere îngrozitoare”

Dinamo Știința București a încasat a doua înfrângere în acest debut de sezon, scor 74-94 pe terenul campioanei, CSM CSU Oradea. 

Antrenorul lui Dinamo Știința, Tudor Costescu, s-a arătat dezamăgit de prestația formației sale, în special pe faza defensivă: 

„Felicitări gazdelor. A fost un meci rezolvat din sfertul 2, când noi am avut o cădere îngrozitoare. Oradea este o echipă completă, cu experiență și a știut să speculeze lipsa noastră de dârzenie și de agresivitate. Gazdele au marcat coșuri ușoare pe tranziție și în relația unu la unu. În schimb, noi nu am reușit să ne depășim oponenții nici măcar în situații de mismatch. S-a ajuns la o diferență de puncte pe care ar fi fost imposibil să o remontăm în condițiile în care s-a desfășurat acest meci, în condițiile lipsei noastre de reacție. Sunt foarte dezamăgit. Este al 2-lea meci oficial, dar ni s-a întâmplat și în meciurile de pregătire, să încasăm peste 90 puncte într-un meci sau peste 50 puncte în prima repriză. În mod evident ne lipsesc atitudinea, determinarea și focusul pentru faza de apărare. Fie sub aspect tactic, fie în relația unu la unu. Din păcate nu reușim să oprim tranziția adversarilor și nici punctele încasate pe relația unu la unu. Indiferent că este post up sau la semicerc. Suntem depășiți evident și e limpede că va trebui să schimbăm această situație cât de repede putem.”

Întrebat despre noile achiziții, în contextul în care doar Ousmane Barro a fost păstrat din lotul de anul trecut, Costescu a spus:

„Am alcătuit echipa, din fericire, mai repede decât am reușit să o facem în sezonul trecut. Avem însă jucători fără experiență în România și nici măcar în Europa. Fără minute prea multe de joc. Probabil că e nevoie de timp să se ajusteze și să înțeleagă unde se află și de ce se află aici. Ne-am asumat acest lucru, dar sincer să fiu nu m-aș fi așteptat să avem asemenea momente de joc slab, precum cele din meciul de la Oradea.”

Cât despre faptul că în primele trei etape Dinamo Știința va juca împotriva echipelor de pe podium din sezonul trecut, antrenorul alb-roșilor a zis:

„Acesta este calendarul. Dacă nu eram noi probabil ar fi fost o altă echipă în această situație și poate s-ar fi descurcat mai bine. În mod cert pe mine mă interesează modul în care se prezintă și evoluează echipa mea. Avem momente bune, în care am arătat că putem să facem față unor echipe bune. Însă, cel puțin după meciul cu Oradea, sunt puțin dezorientat, fiindcă am avut o acută lipsă de combativitate și prospețime. Am avut trei puncte pe contraatac pe tot parcursul acestui meci și sunt probleme care ne pot aduce în situația de a pierde în fața oricărui adversar, nu numai cu Sibiu, Oradea sau Cluj. Așadar, pentru mine prioritar este să rezolvăm problemele care se perpetuează și de abia apoi să mă gândesc la calitatea adversarului.”

Etapa viitoare, Dinamo Știința va întâlni pe teren propriu formația CSU Sibiu.

*foto: facebook Dinamo Știința

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!