Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Tudor Costescu: „Meciul nu a fost decis de evoluțiile sportivilor din teren”

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
21.05.2023

Tudor Costescu: „Meciul nu a fost decis de evoluțiile sportivilor din teren”

Rapid București a ratat ocazia de a câștiga medalia de bronz în Liga Națională de Baschet Masculin pe terenul lui BC CSU Sibiu. Giuleștenii au pierdut cu 71-73 în al doilea meci din Sala Sporturilor din Transilvania al seriei și cele două se vor lupta pentru locul al treilea în meci decisiv.

Dacă după meciul al treilea sibienii au fost cei revoltați, în urma greșelii din final de meci unde au cerut fault pe o aruncare de trei puncte a lui Monyea Pratt, a venit rândul feroviarilor să fie cei nemulțumiți. Pe lângă arbitraj, Tudor Costescu a ținut neapărat să se plângă de atitudinea adversarilor lor, incluzând aici jucătorii, staff-ul, dar și suporterii.

Acesta a oferit o declarație pe rețelele de socializare ale clubului. Alb-vișiniii acuză că ar fi primit interviul de la Sibiu fără sunet din partea rivalilor. Iată ce a avut de spus Costescu:

„Într-adevăr a fost un meci de mare luptă pe care adversarii noștri l-au transformat de multe ori în mult mai mult. În opinia mea meciul n-a fost decis de evoluțiile sportivilor din teren. Au fost foarte multe lucruri care au influențat rezultatul. Fac referire în mod evident și la judecarea multor faze de joc. Fac referire și la ambianța în care s-a desfășurat. De mult timp nu mi-a mai fost dat să trăiesc asemenea experiențe neplăcute, încălcări flagrante ale regulamentului și lipsa de atitudine a oficialilor care au permis asemenea tipuri de manifestări. Este inadmisibil. Nici în junglă nu se întâmplă așa ceva. Mă refer la atitudinea jucătorilor și a staff-ului, la modul de a instiga permanent spectatorii, la redarea imaginilor numai cu anumite faze de joc pentru a sugera publicului lipsa de obiectivitate a brigăzii de arbitrii, ceea ce este complet interzis de regulament. Ăstea sunt lucruri de bun simț în baschet. Modul în care am fost tratați ca echipă, ca organizație și aici fac referire și la ce s-a întâmplat și după primul meci la Sibiu în care am fost atacați verbal permanent și jigniți, inclusiv de oficiali ai clubului gazdă.În timpul meciului, oficialii clubului nostru au fost supuși unor tratamente nedemne de către spectatori.

Mi se pare ceva ce nu mi-aș fi dorit să ajungem vreodată să trăim în baschetul românesc. Nu mai vorbesc de scandările în limba engleză pe care, mă rog, acum că suporterii Sibiului au învățat și limba engleză și au ținut neapărat să ne arate lucrul acesta în timpul meciului. A fost ceva ce a depășit cadrul unei competiții sportive și unui nivel de rivalitate sportivă. Se pare că frustrările sunt mari și modul în care înțeleg să și le manifeste pe terenul de baschet ne lasă un gust amar. Iar dacă ceea ce s-a întâmplat în ultimele trei zile în sala de sport reprezintă nivelul de civilizație la care făceau referire unii dintre oamenii din grupul CSU Sibiu, e clar că nu-mi doresc vreodată să ajung să trăiesc în așa ceva. Urmează meciul nostru acasă, sperăm să ne recuperăm repede, avem foarte multe lucruri de pus la punct în ceea ce privește evoluția noastră. Sperăm să regăsim resursele să ne refacem și să avem o evoluție bună în meciul cinci.”

Meciul decisiv din finala mică este programat marți, 23 mai, de la ora 18:45 și va putea fi urmărit în direct pe Digi Sport 3.

*foto: Facebook/BC CSU Sibiu

19 comentarii la aceasta stire:
  • metropolitul :

    Vai nu doar oradenii se plang...
    In rest...stiu Suie Mere...cum zicea un coleg la un alt articol: Degeaba ai bani, clasa nu se poate cumpara.

    cu 11 luni în urmă (21.05.2023)
    • TVG:

      Vai, vai, vai….
      1. Sibienii scandeaza: “Sclavii lui Sere!”. Asta asa pentru cultura ta generala.
      2 Colegul la care faci referire e prea subtil pentru tine.
      3. Mai bine sanatos, educat si bogat decat bolnav, needucat si sarac.
      Iti doresc multa sanatate!!!

      cu 11 luni în urmă (21.05.2023)
    • metropolitul:

      Marlani
      1) Atat s-a putut. Niste tarani dom'le.
      2) Cred ca nu ai inteles. Si cum nu pari genu care sa inteleaga multe in general, poate e mai bine asa.
      3) Partea cu educatu e mai grea. Poate incerci.

      cu 11 luni în urmă (21.05.2023)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu gyke :

    Mda
    Caracterul lui Costescu iese la suprafață ca untdelemnul. Ambele meciuri le-am văzut de la 5m de el și am urmărit cu mare atenție ce s-a întâmplat.
    În primul rând, instigarorii principali au fost chiar ei acuzatorii. Helcioiu, pe care toată lumea îl cunoaște drept nu cel mai ascuțit creion din penar, a avut un comportament absolut jenant: a făcut constant semne spectatorilor, cu care a ținut permanent să intre în tot felul de schimburi. Costescu a făcut un circ permanent, înjurând constant arbitrii, iar când a fost oprit să intre pe teren a vrut să și bată un om de ordine. Sunt lucruri pe care tu ca oficial nu ai voie să le faci, iar dacă totuși le faci, atunci arată că ești bărbat și suportă consecințele. Au mai fost oameni înjurați în Transilvania, mai recent Sere sau Cuic, dar nici unul nu a avut comportamentul lui Costescu sau Helcioiu.
    Referitor la arbitraj, spun doar atât, mi-ar plăcea să am în deplasare un astfel de arbitraj, tradiționalul 5% a fost dat oaspeților în ambele partide.
    Singuria chestie discutabilă este cea cu reluările de pe ecrane, pe care spectatorii le-au văzut în timp real și au reacționat ca atare..
    În rest multă gargară și nesimțire tipice lui Costescu și Helcioiu, pe care îi așteptăm cu drag și sezonul viitor în Transilvania.

    cu 11 luni în urmă (21.05.2023)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      partea
      cu Helcoiu o pot confirma și eu. Locul meu de abonament în SSHD e fix lângă banca oaspete. A încercat mojicul dialog cu sala până si-a luat-o grav și apoi a ridicat ambele mâini sus în semn de scuze și hai s-o lăsăm așa.
      Iar Costescu numai și numai arbitraj vede. La fiecare două secunde se întoarce spre bancă să le zică ceva legat de arbitraj. 70-80% din interacțiunea cu banca, inclusiv jucatori, în afara time-outurilor sunt chestii legate de arbitraj. Restul de 20% indicații.
      Acum meciul nu l-am vazut deci nu mă pot exprima cu privire la arbitraj. Faza cu proiectarea fazelor controversate mi se pare însă nepotrivită. Nu știu ce zice regulamentul.

      cu 11 luni în urmă (22.05.2023)
    • BC CSU Sibiu mihaitha:

      Helcioiu
      La Sibiu a dat-o in penibilul maxim Paulica, dupa ce s-a luat in gura cu un suporter din spatele bancii si a inceput sa se tina de nas si sa isi faca vant, sugerand ca respectivul ar fi beat. De ce zic penibilul maxim? Pentru ca cu doua zile inainte, un membru al staff-ului giulestean a venit direct abtiguit la meci, si a continuat sa bea (avea ceva posirca intr-o sticla de apa minerala, mi-a duhnit rahatul ala tot meciul) pe tot parcursul meciului. La meciul de sambata nu l-am vazut, am auzit pe surse ca nu ar fi fost lasat sa intre in sala.

      cu 11 luni în urmă (22.05.2023)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu gyke :

    Și încă o chestie
    Să te plângi de chestii necurate după un meci în care adversarul nu a reușit nici o aruncare de afară și a tras cu 50% de la libere, singura strategie a Sibiului fiind să bage mingea la interior... Iar tu, marele antrenor din franzela, ai hotărât să lași al doilea jucător de poziția 5 în afara lotului... Mare antrenor, mare caracter..

    cu 11 luni în urmă (21.05.2023) Raspunde
  • BC CSU Sibiu Markus :

    .
    Stand-up a la Costescu… Cat tupeu pe acest pseudoantrenor sa vorbeasca de civilizatie, cand el isi injura proprii jucatori ca la usa cortului. O intrebare pentru marele antrenor Costescu, daca citeste pe aici: cum ai reusit sa pierzi un meci in care noi am avut 0% de la 3p, 50% de la
    libere si vreo 14 turn-overs? Sa nu mai spun de diferenta de buget si de valoarea individuala a jucatorilor, dar exact aici se vede calitatea antrenorului.

    cu 11 luni în urmă (21.05.2023) Raspunde
  • BC CSU Sibiu @lexCSU :

    Teatru ieftin
    Am tot sperat de-a lungul vremii ca poate se va schimba și omul asta, ca amprenta timpului îl va responsabiliza și îl va face mai bun pe plan profesional, dar degeaba, a rămas același personaj obscur...păcat
    Nici macar nu are rost sa ne obosim sa facem un rezumat cu toate prostiile care s-au petrecut în aceste doua meciuri, spun doar atât, Costescule, este cineva acolo sus care vede totul !

    cu 11 luni în urmă (21.05.2023)
    • BC CSU Sibiu @lexCSU:

      PS
      Unul dintre scopurile lui este sa ațâțe galeria Rapidului împotriva noastră la ultimul meci , dar nu este nicio problema, sibienii vor veni ca de fiecare data lângă echipa, indiferent care va fi rezultatul.

      cu 11 luni în urmă (21.05.2023)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu undercat _ :

    Costescule
    la meciul anterior judecarea fazelor ti s-a parut corecta ? ca nu ti-am auzit ciripitul, dar asta e pentru ca ti-a convenit rezultatul.
    Ieri cate antisportive si tehnice a luat Sibiul moncher si cate ar fi trebuit sa ia Rapidul si nu le-a luat ? Pentru ca alde ..era sa zic arbitrii isi bat joc ceea ce inseamna arbitraj, dar e girul FRB aici si banii...
    Zi si tu Costescule, acesta e "nivelul de civilizatie " pe care vrei "sa-l traiesti in baschetul romanesc"? Ai cohones pana la capat ... ori daca nu ai, esti ... un fatarnic.

    Sunt de acord ca unele scandari nu-si au locul la baschet si nu le sustin chiar daca in esenta mesajul transmis e justificat.

    Legat de joc, daca Jeremic si Olah nu prindeau o zi proasta eram pa.

    cu 11 luni în urmă (21.05.2023)
    • BC CSU Sibiu mihaitha:

      Tehnice vs. avertizari
      Sibiul a luat doua tehnice, unul la Whelan si unul la banca. Pe partea cealalta, Costescu a fost avertizat de 2 ori.

      I rest my case.

      cu 11 luni în urmă (24.05.2023)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu Mihai1988 :

    Stone instigatorul :)
    Costescu zice doar ce ai convine.. Sa zica si despre Stone cum sa luat de 2 ori in fata galeriei sibiene de c..ie , de la Ciuci nu am vazut asa ceva, sa zica cum veneau jucatorii sa faca semne in fata galeriei. Galeria a avut un meci cu Stone din cauza asta si au strigat de 2 ori pu..y. Am vazut cateodata si mai tensionata atmosfera in sala si jucatorii tot au venit si au dat mana la sfarsit ca niste sportivi, de ce nu au venit cei doi jucatori ai rapidului Stone si Jay sa dea mana, si au mers direct in vestiar, cam lipsa de fair play, ca sa nu zic de Helcioiu care facea niste semne la adresa antrenorului nostru si al arbitrilor dupa meci.. urat ce sa zicem. Din pacate arbitrajul au tensionat bine meciul cu niste greseli penibile, iar apoi poate dadeau in compesare cum fac deobicei. A fost un arbitru tanar nou care cumva nu a gestionat bine unele faze, trebuie sa mai invete.

    cu 11 luni în urmă (21.05.2023) Raspunde
  • Ciucâ :

    Gyke
    te ai uşurat dupâ vreo doi ani de aşteptare sâ i poți spune câteva lui costescu. Vâ place sau nu dar costescu este cel mai bun antrenor român dupâ achim (silvâşan are cele mai bune rezultate din ultimii ani dar la bugetul avut şi gyke,care ştie când trebuie folosit nr5 de la rapid,ar avea rezultate apropiate),
    ultimele 4 sezoane a terminat ın primii 4.nu comentez despre meci ptr câ nu am fost ın salâ.
    Ps.aştept corectârile gramaticale şi câteva injuraturi ptr câ nu sunt de acord cu voi,eu numai lui gyke mam adresat.
    Ps1.de ce nu ai comentat faza lui Pratt?!
    Ps2.antrenorul vostru de ce nu se plânge dupâ ce câstigâ meciul. Dupâ meciul pierdut de acasâ ia luat pe toți arbitrii la rând, uitâte pe youtube cum dâ cu cotul din spate ın arbitru cum a dat Alibec ın adversar când a luat roşu la ultimul meci.
    Ps3.dacâ ar veni la sibiu costescu ți ar place, nu uita de ce spune ai de ionuț inainte de a veni şi dupâ ce a plecat ți a pârut râu
    Ps4.conducerea chiar nu are nici un merit?! pânâ acum 2 luni numai ei erau de vinâ acum nu se mai aude nimic despre ei.
    Ps5.anul trecut aveai cei mai buni 2 români ın echipâ şi nu ai intrat ın primii 4,anul âsta numai 1 a râmas (plus feblețea ta gavriloaia) şi terminați pe podium poate. Mirel cred câ a fâcut mai multâ treabâ,a jucat baschet bunicel dar a fost şi dirijor de galerie şi a vrâjit adversarii ın momentele cheie spunindule cuvintele magice la ureche
    Ps5.succes marți!

    cu 11 luni în urmă (21.05.2023)
    • andreea3w0:

      Draga Ciuca
      Imi permit eu sa comenetez asupra comentariului pe care l-ai dat.
      Ps1. Imi pare bine ca te-ai simtit in legatura cu greselile gramaticale, nu e nicio problema daca lb. romana te bate, e bine ca de inteles ne intelgem cat de cat. ;)
      Ps2. In primul rand, antrenorul nostru (vs Costescu) este un om cu 7 clase de civilizatie peste. Da, sunt faze in care si acesta isi descarca nervii, DAR nu cred vreodata in viata asta ca cineva l-a putut intrece pe Costescu la toate iesirile urate pe care le-a avut in meciurile de baschet! Nu exista cat de penibil poate sa fie acest antrenor care efectiv nu numai ca injura arbitrii, INJURA ECHIPA, SPORTIVII. Am fost prezenta in sala Transilvania la meciul 3 si ghici?! Am stat un pic mai sus de banca lor si efectiv mi s-a facut pielea de gaina cand l-am auzit pe Costescu. La o ratare sau la o greseala a unui jucator din echipa lui efectiv Costescu a inceput sa-l injure si nu oricum, l-a injurat de mama, ceea ce mi se pare cel mai oribil lucru din lumea asta. Ok, inteleg sa injuri arbitrii, sa fii frustrat, dar sa ti injuri jucatorii cu "Fu***i m***ii m**ii", este cea mai groaznica faza pe care o poti face ca si antrenor.
      In al 2-lea rand, se stie de ceva timp ca acest antrenor Costescu are probleme grave cu nervii. Nu e prima si nici ultima data cand are astfel de iesiri. Anul trecut in sala Transilvania a injurat galeria Sibiului si si-a luat la hate fara numar si isi va lua de acum in colo toata viata in sala Transilvania.
      Ps3. Niciodata in viata asta acest antrenor nu va avea ce sa caute la Sibiu. Toti suporterii sunt scarbiti de astfel de persoana si conducerea nu ar accepta asa ceva in echipa.
      Ps4. Ba da, conduerea are merite, dar si problemele ei ca orice alta conducere.
      Ps5. Comenteza de jucatorii din ograda ta, domnule. Nu te mai uita peste gardul vecinului si vezi-ti de echipa ta ca nu e mai buna cu nimic. Degeaba conducerea voastra are bani daca nu stie sa formeze o echipa in adevartul sens al cuvantului. Stii ce e aia echipa? nu sa intre in meci si sa joace baschet.....echipa inseamna si fani si legaturile dintre jucatori-antrenor etc. Inseamna multe....daca intelegi la ce ma refer. :)
      Ps5. Mersi! Sa castige cel mai bun!

      cu 11 luni în urmă (22.05.2023)
    Raspunde
  • Ciucâ :

    Andreuțu
    cu mentorul vostru ıncercam sâ comunic.

    cu 11 luni în urmă (22.05.2023)
    • BC CSU Sibiu Mihai1988:

      Gyke the mentor
      Ar fi fain sa fie Gyke mentorul nostru, din pacate suntem liberi ca pasarea cerului fiecare cu opiniile lui cu ce poate si cum vrea. , Acum chiar imi dau seama ca esti pus doar pe bascalie si nu meriti luat in seama, good to know.

      cu 11 luni în urmă (22.05.2023)
    • andreea3w0:

      Ciuca draga
      Am observat. Am si specificat ca imi permit sa comentez pentru ca vorbele pe care le-ai adus sunt legate de tot ce inseamna CSU. Si din cate ti-am explicat la faza cu echipa, fanii inseamna CSU. Imi pare rau ca pentru tine acest Costescu este un idol si ca il consideri a fi cel mai bun antrenor din Ro. Nici pe departe. Din punct de vedere tehnic, sportiv sau cum vrei tu sa ii spui, o avea omu' cunostinte si strategii bune...asta inseamna pana la urma sa fii antrenor a unui sport, dar din punct de vedere comportamental este sub media tuturor antrenorilor de baschet din RO. Sa stii ca de cele mai multe ori comportamentul lasa de dorit. Poti sa fii cel mai bun din curtea scolii, daca scoti pe gura injurii asupra celor din jur, e imposibil sa fii agreat. Asa si cu Costescu.

      cu 11 luni în urmă (23.05.2023)
    Raspunde
  • Ciucâ :

    Mihai1988
    Bascalia.ro este aici deci 90% se face bascalie ft puțin comentat serios, tu poate esti printre ultimii. Stai sâ facâ vreo greşealâ arbitrii ın finalâ şi vezi cum ıncepe distracția pe aici.
    Andreea crezi câ pe mine sau costescu ne intereseazâ sâ fim agreați?!rezultatul este cel mai important. Caracterele mari şi agreații vostrii(exclus achim) sunt cam slabi la rezultate.

    cu 11 luni în urmă (24.05.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!