Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Tudor Costescu: „Mi se pare absolut penibil și lipsit de profesionalism să schimbăm lucrurile pe parcurs”

Tudor Costescu: „Mi se pare absolut penibil și lipsit de profesionalism să schimbăm lucrurile pe parcurs”

Rapid București a obținut un succes fără emoții la ultima apariție în Conferința A, 104-64 în fața Lagunei București în etapa a 18-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Giuleștenii s-au aflat la al treilea meci consecutiv cu peste 100 de puncte marcate.

La final, Tudor Costescu a tras câteva concluzii după prima fază a campionatului și a făcut referire la miza din Top 10:

„Am terminat pe locul trei în grupă. Eu zic că e o poziție corespunzătoare momentului în care ne aflăm și experienței pe care am avut-o în acest sezon. Sigur că am fi putut intra în faza a doua cu un punctaj mai bun, dar după cum arată lucrurile acum am speranțe că vom putea recupera micile scăpări pe care le-am avut în prima fază.

În Top 10 lucrurile se schimbă puțin. Fiecare adversar va fi redutabil. O să conteze fiecare coș și fiecare victorie. Trebuie să gestionăm puțin altfel meciurile și sper că săptămâna următoare o s-o folosim în așa fel încât să obținem tot ceea ce putem din meciul cu Oradea.”

În ultima parte a declarațiilor oferite pentru paginile de social media ale Rapidului, tehnicianul și-a spus părerea despre zvonurile legate de schimbarea sistemului competițional pentru 2024/2025:

„Există multe informații neoficiale și cred că ar trebui lămurite lucrurile foarte repede. Mi se pare absolut penibil și lipsit de profesionalism să schimbăm lucrurile pe parcurs, indiferent de numele echipelor sau de persoanele implicate. Cred că regulamentul care a fost votat acum 5 luni ar trebui respectat. Mi se pare, chiar și așa, că 18 echipe sunt foarte multe. Planul pe termen mediu al FRB-ului era să se ajungă la 14 echipe. Acum vom ajunge la 20, dacă informațiile sunt adevărate. Nu mi se pare doar o eroare, ci aproape un lucru făcut cu rea voință pentru a distruge ceea ce mai rămăsese din Liga Națională în acest context. Sunt foarte multe lucruri de pus la punct. Cred că ar trebui să rămânem consecvenți, pentru că aceasta este una dintre bazele mișcării sportive alături de predictabilitate. Ori, la noi, nu se prea întâmplă lucrurile acestea.”

Rapid va începe faza a doua cu 3-5 bilanț și prima adversară a trupei din Capitală va fi CSM Oradea, într-un joc programat în fieful giuleștenilor.

*foto: Facebook Baschet Rapid

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!