Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Tudor Costescu nu este de-acord cu formatul Ligii Naționale: „E puțin injust”

Tudor Costescu nu este de-acord cu formatul Ligii Naționale: „E puțin injust”

CS Rapid București debutează astăzi, 4 februarie, în faza a doua a Ligii Naționale de Baschet Masculin, deplasându-se pe terenul lui CSO Voluntari. În acest moment, giuleștenii ocupă locul al treilea în clasament, cu un bilanț de șase victorii și două înfrângeri.

În etapa a 18-a, Rapid a învins-o pe SCM U Craiova cu un coș marcat de Mladen Jeremic la ultima fază, acțiune care a provocat o reacție intensă a oltenilor care, după meci, au reclamat maniera de arbitraj. Iată ce a declarat Tudor Costescu în legătură cu finalul de meci din Bănie, pentru pagina oficială de Facebook a echipei sale:

Nu mă pricep la arbitraj așa de mult încât să pot să îmi exprim părerea. Eu știu că arbitrii au fluierat fault-coș și că meciul s-a încheiat cu victoria noastră. Mai mult decât atât nu am ce să comentez.

De asemenea, tehnicianul alb-vișiniilor a vorbit despre Top 10, declarând că nu este de-acord cu sistemul adoptat de Federația Română de Baschet pentru sezonul 2022-2023.

Urmează faza a doua a campionatului în acest sistem nou. Așa cum am declarat, mie nu mi se pare destul de potrivit să întâlnim echipe pe care nu le-am întâlnit până în acest moment și să urcăm într-un clasament care nu mi se pare relevant. E puțin injust, zic eu, ca o echipă care are nouă victorii în prima fază să urce doar cu trei în această fază. E neașteptat și mi se pare inechitabil. Mă rog, acesta e sistemul. Pe de altă parte, o echipă precum Galați, care are victorii pe linie cu echipe din partea de jos a grupei și câteva victorii cu echipe din partea de sus, nu s-a calificat. Trebuie să recunosc că noi suntem avantajați din acest punct de vedere dar noi discutăm de principiu. Suntem avantajați fiindcă înfrângerea noastră cu Ploieștiul nu contează în clasament dar sistemul, în general, nu mi se pare potrivit, deși practic, în partea a doua, vom avea doar meciuri mult mai tari, cu echipe care, teoretic, au un lot și evoluții mai bune în prima parte.

Confruntarea dintre CSO Voluntari și CS Rapid București va începe la ora 18:30 și va putea fi urmărită, în direct, pe FRB TV.

*foto: Facebook – Baschet Rapid

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!