Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Tudor Costescu: „Nu mă așteptam ca băieții să răspundă atât de bine la ceea ce am discutat în timpul pauzei”

Tudor Costescu: „Nu mă așteptam ca băieții să răspundă atât de bine la ceea ce am discutat în timpul pauzei”

Dinamo Știința București a reușit calificarea în Grupa Roșie a LNBM, după victoria din deplasare cu BCM U Pitești, scor 80-85. Alb-roșii au fost conduși și la 24 de puncte în prima jumătate a meciului dar au reușit o revenire spectaculoasă.

După meciul din Trivale, antrenorul de la Dinamo, Tudor Costescu, a vorbit în fața presei:

A fost un meci plin de încărcătură pentru noi, și ne așteptam ca și echipa gazdă să încerce să presteze un meci cât mai bun, și cu multă ambiție pentru că probabil voiau să își pregătească în primul rând moralul pentru partea a doua a campionatului, noi am intrat însă foarte relaxați și inițial părea că tactica noastră de a face pressing pe tot terenul ne-a costat foarte mult. Dar totuși în partea a doua revenirea noastră s-a datorat și uzurii pe care adversarii noștri au acumulat-o în prima parte.

Întrebat dacă mai considera că echipa sa poate reveni de la -24 de puncte, tehnicianul a declarat:

În experiența personală am mai avut reveniri de acest gen, chiar și în această sală de câteva ori la un asemenea nivel. Nu mă așteptam însă ca băieții să răspundă atât de bine la ceea ce am discutat în timpul pauzei și mă bucur că au reușit să se capaciteze. Datoria noastră este să sperăm, în sfertul doi ne demoralizasem puțin, dar când am văzut diferența de 13 puncte la pauză ne-am hotărât că lupta noastră are un sens și mă bucur că s-a terminat așa.

Să spunem că e o mare îmbunătățire față de sezonul trecut pentru că avem cinci victorii în comparație cu zero, în al doilea rând e mare pentru că ne-am depășit obiectivul. Noi anul acesta ne doream să jucăm în play-off, indiferent de pe ce poziție. Așa datorită faptului ne situăm pe poziția a șasea și vom juca play-off înseamnă obiectiv îndeplinit din punctul de vedere al performanței, însă noi în paralel avem și misiuni de instruire sportivă. Încercăm să creștem jucători români și mă aștept ca acestă luptă în Top 6 și ulterior în play-off să aducă un plus de valoare acestor jucători. Nu înseamnă că dacă ne-am îndeplinit obiectivul vom dezarma sau vom face simplu act de prezență în Top 6, e vorba de numele clubului, e vorba de orgoliile personale ale jucătorilor, e vorba de numele lor, de numele echipei și mă aștept să facem meciuri din ce în ce mai bune.

În legătura cu importanța absenței lui Marcu Badiu, acesta a răspuns:

Foarte mult a contat, îmi pare nespus de rău pentru accidentarea suferită, din păcate perioada lui de recuperare va fi destul de lungă și din ceea ce pare a se întâmpla acum, e puțin probabil ca el să mai apară în acest campionat pe teren. Rămâne să ne hotărâm și să avem verdictele finale, el a avut parcursul bun în acest campionat până în acest moment, ne-a ajutat foarte mult, s-a ajutat și pe el și accidentarea vine într-un moment foarte nefericit dar asta e viața de sportiv și eu cred că la cum îl cunosc și cât de muncitor e și cât de dedicat acestei cariere o să treacă ușor și peste acest eveniment și îl așteptăm cât mai repede alături de noi.

Pentru primul meci din Top 6, cu U-BT Cluj-Napoca, Costescu a precizat obiectivele:

Să folosim boost-ul acesta de moral pe care l-am câștigat astăzi, în mod special și datorită manierei în care am câștigat meciul. Noi am avut meciuri echilibrate cu echipa din Cluj, ei sunt într-o altă rutină și într-un alt mers al evoluției echipei, dar sigur că focusul nostru este în fiecare weekend meciul care urmează.

În privința Cupei României, experimentatul antrenor a spus că nu are vreo preferință în legătură cu adversarul din F4:

Din experiența noastră și a mea personală, numele adversarului nu prea are relevanță în cupă, sigur că se poate spune că unele echipe sunt favorite pe hârtie, dar s-a dovedit în ultimii mulți ani că calculele hârtiei nu sunt întotdeauna respectate. Prin prisma rezultatelor din campionat, am putea spune că Timișoara pare a fi cel mai facil adversar, dar orice echipă care ajunge în acea poziție nu o să vină să se predea. Prin urmare, că e Timișoara, Oradea sau Cluj pentru noi va fi important să jucăm finala.

Sursele baschet.ro susțin că marți se va ști cu exactitate un diagnostic în cazul lui Marcu Badiu.

*Foto: Facebook Dinamo Știința Baschet

7 comentarii la aceasta stire:
  • WIzzu :

    clasament
    salut, comparand clasamentul publicat de voi cu cel de pe pagina federatiei, constat ca doar 3 echipe sunt pe aceeasi pozitie: sibiu, steaua si pitesti. ati putea oare explica/detalia care e cel corect si de ce? multumesc

    cu 4 ani în urmă (19.01.2020)
    • CSM CSU Oradea ajax:

      CSM
      As completa: Clujul de ce e pe primul loc? La rezultate directe Oradea e mai bună, actualizați clasamentul.

      cu 4 ani în urmă (19.01.2020)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      raspunsul
      ar fi simplu : la FRB totul se face dupa ureche ! Dar se poate sa apara surpriza ( justificarea ) si clasamentul lor sa fie "bun" , doar s-au schimbat reguli in timpul competitiei de ce nu sa apara si criterii noi de intocmire a clasamentului.

      cu 4 ani în urmă (19.01.2020)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      intre timp
      a aparut clasamentul corect si chiar programul jocurilor ! Ca sa vezi surpriza...

      cu 4 ani în urmă (19.01.2020)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      ERATA
      cer scuze dar vazind ieri componenta grupelor ( de pe baschet.ro ) nu mi-am inchipuit ca tocmai la cel mai de succes site de baschet( era sa scriu si singurul) sa apara greseala. Federatia de data asta a publicat Clasamentul CORECT. Acum chiar nu mai stiu ce sa spun dupa o asemenea gafa,dar ma auto pedesepsesc cu necitirea sau postarea pe baschet.ro timp de 2 etape. Aveam alte asteptari de la mine ( bine-nteles ) ca doar redactorii baschet.ro se apropie de perfectiune ! Si uite cum devine omul ursuz :) N'est ce pas ?

      cu 4 ani în urmă (19.01.2020)
    • CS Gaz Metan Mediaș admin:

      @TitiAcs
      Ieri seară, la scurt timp după ce s-au terminat meciurile, clasamentul nostru a fost actualizat conform realității, cu Oradea pe 1 și Craiova pe 7. Ulterior, nu înțelegem deocamdată din ce motive, clasamentul s-a resetat. Luni vom lua legătura cu departementul IT pentru a înțelege această problemă. Ulterior, clasamentul a fost corectat.

      cu 4 ani în urmă (20.01.2020)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      De asta
      mă miram și eu pentru că grupele au apărut corect, de ce să fie clasamentul altfel. Din "minunile " tehnologiei.

      cu 4 ani în urmă (20.01.2020)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!