Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Tudor Costescu nu mai este antrenorul lui BC Timișoara

Costin Marinescu

Costin Marinescu
26.11.2013

Clubul BC Timișoara a anunțat marți, prin intremediul unui comunicat de presă postat pe site-ul oficial, că Tudor Costescu nu mai este antrenorul principal al echipei.

De comun acord cu domnul Tudor Costescu, mandatul antrenorului principal încetează cu începere de astăzi. Îi mulțumim domnului Costescu pentru tot ceea ce a făcut la Timișoara, a depus o muncă serioasă și a avut curajul să promoveze jucătorii tineri. De asemenea, îi urăm succes în tot ceea ce va face în continuare. Conducerea tehnică a echipei va fi asigurată, în perioada următoare, de secundul Nenad Mandic și de antrenorul echipei de tineret (U20), Cristian Bota, se arată în comunicatul bănățenilor.

Pe banca lui BC Timișoara, Costescu a avut un bilanț de 5 victorii și 6 înfrângeri. El a calificat echipa în faza a doua a Cupei României, după ce a eliminat Steaua București. În campionat are un record de 4 victorii și 5 înfrângeri și ocupă locul 9 în clasament după 9 runde scurse din actualul sezon. BC Timișoara a pierdut ultimele 3 partide din sezonul regulat.

O altă măsură luată de clubul timișorean este blocarea salariilor jucătorilor și staff-ului tehnic. De asemenea bănățenii vor să renunțe la cel puțin 2 jucători în pauza de iarnă.

- blocarea salariilor pentru toți jucătorii și staff-ul tehnic. Deblocarea se va produce dacă viitoarele trei partide vor aduce tot atâtea victorii. BC Timișoara joacă în următoarele trei etape cu CSU Sibiu (pe teren propriu), Timba Timișoara (în deplasare) și SCMU Craiova (pe teren propriu).

- BC Timișoara se va despărți, la finele turului, de cel puțin doi jucători. Va fi vorba despre jucătorii care vor avea randamentul cel mai slab de-a lungul primei părți a campionatului.

se mai precizează în comunicat.

Obiectivele echipei pentru acest sezon rămân aceleași, calificarea în playoff și promovarea cât mai multor jucători tineri, în special a celor crescuți la Timișoara.

6 comentarii la aceasta stire:
  • tzontzolino :

    nasoala situatia
    Imi pare rau pt domnul Costescu. La Pitesti a adus o cupa si o supercupa si cu jucatorii praf care i-a avut tot am iesit decent anul trecut. La Timisoara i s-a impus cu tineretul dar nu era cazul acum la inceput! Acum nu stiu daca dansul si-a ales jucatorii sau nu, dar pivot clasic nu avea... Oricum nasoala situatia la Timisoara si cu jucatorii sa fi nevoit sa joci fara bani (dar si la Pitesti inainte de U Cluj a fost cam la fel). Craiova nu are antrenor...poate se muta acolo T Costescu.

    cu 10 ani în urmă (26.11.2013) Raspunde
  • CS Municipal Mediaș bbfreak :

    ?
    Din afar vazuta situatia de la BC Timisoara, pare ca in nici un caz nu e problema de antrenor.
    E al doilea an in care se renunta la principal, si secundul preia echipa.
    Daca ar fi vrut performanta ceva mai rapid, puteau lua exemplu de la Mureseni.
    Daca ar fi vrut sa construiasca echipa ptr performanta peste un an, doi puteau sa se uite la Oradeni.
    Ce au dorit are, doar conducerea clubului stie, insa cred ca la ei este problema in primul rand

    cu 10 ani în urmă (26.11.2013)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe justplay:

      exact
      Cred ca ai dreptate... Daca vrei sa reconstruiesti ceva si aduci antrenor nou, jucatori noi, atunci e obligatoriu sa ai rabdare. In niciun caz nu iti dai afara antrenorul. Sau macar lasa-l pana se termina turul.
      E hilara blocarea salariilor tuturor! Ce se asteapta? Minuni? Ca aia vor juca fara antrenor, fara bani si sustinuti de un staff frustrat? Parerea mea e ca astea sunt metode comuniste(dam afara, taiem ) care intr-o echipa cu mentalitate sanatoasa nu au ce cauta.
      Nici nu am asteptari de la un presedinte care nu are legatura cu baschetul, mai degraba cu mascotele. Imi pare rau ca jignesc, dar sunt in Timisoara numerosi oameni de baschet cu mintea mai deschisa.

      cu 10 ani în urmă (26.11.2013)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea soso69 :

    inca una
    Si asa mai avem inca o echipa care renunta la lupta. Dupa Farul, Chiajna, Timba, acum a venit randul BC Timisoara. Exact cum au prevazut multi la inceputul campionatului, echipele care isi dau seama ca nu au sanse de playoff isi concediaza jucatorii cu salarii mari, le reduc la ceilalti si economisesc bani pt sezonul urmator. Urmeaza Gaz Metan.
    Toate acestea datorita deciziei "marete" a conducerii federatiei de a nu retrograda nimeni la finalul sezonului.
    Pacat de spectacol si pacat de banii cheletuiti de celelalte echipe pt deplasari (arunca banii pt a face antrenamente la sute de kilometri distanta).

    cu 10 ani în urmă (27.11.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe gabi30us :

    Bravo
    Costescu are vina de a fi adus 6 jucatori fara nicio valoare( T. Johnson, Volkus, Lapuste, Radulovic,Panic, Conley) si unul acceptabil (Lee), are vina de a nu fi adus niciun pivot veritabil in conditia in care Toth nu e nici pe departe o solutie viabila. Banii nu sunt multi dar nici de lepadat la Timisoara asa ca cea a facut el e nestiinta sau cointeresare functie de comisioane.
    Conducerea are vina de a nu avea habar de baschet si de credulitate. Vermesan care e singurul care se pricepe e pe linie moarta din motive de lipsa de incredere a celor care baga banii asa ca situatia pare fara iesire.Oricum in situatia in care eram nu se putea continua. Asa ca drum bun dl. Costescu si gaseste-ti alti fraieri numai ca o sa te convingi ca ulciorul nu merge de multe ori la apa, acum o sa trebuiasca sa gaseasca o echipa unde sa faca treaba altfel nu o sa-l mai angajeze nimemi sa dea doar teapa.

    cu 10 ani în urmă (27.11.2013) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca free62 :

    free62
    Nu stiu cum se vede baschetul de pe Bega, dar eu la Cluj am vazut un Lapuste util jocului prin experienta sa si prin defensiva, pacat ca nu are pivot langa el si face repede greli personale. Sigur nu mai e ala de acum 10 ani si punctele marcate i-au scazut considerabil, dar e foarte util cu blocaje impecabile pe cate doi jucatori si multe altele. Pe langa el am vazut un Panic care mie chiar mi-a placut...e mai cerebral decat Jovanovic care cred ca joaca pt linia lui statistica uneori...inteleg ca nu ai cu cine, dar uneori trebuie sa mai si vrei sa ai cu cine...de aia exista jucatari ca si Cuic si jucatori ca si Zlatko. Din pacate restul nu au treaba cu o echipa de playoff, decat poate Conley ca al 6-lea strain ar fi util. Filip imi pare rau sa o spun, dar daca da un cos de la semidistanta e sarabatoare si se bucura mai ceva ca o fata mare la...Din 0 grade e un adevarat pericol pt capetele jucatorilor adversi daca arunca

    cu 10 ani în urmă (28.11.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!